שתף קטע נבחר

תוכנית ברק: "סוף לישראבלוף של חוק הגיוס"

ראש הממשלה לשעבר חשף את תוכניתו לשילוב החרדים בשוק התעסוקה על פני גיוסם לצה"ל. ברק הצהיר כי התוכנית תגובש על ידי סגן הרמטכ"ל לשעבר יאיר גולן וכי היא תיושם תוך שנה מכניסת מפלגתו לכנסת

 

 

ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק כינס אחר הצהריים (יום ג') מסיבת עיתונאים בתל אביב, יחד עם סגן הרטמכ"ל לשעבר, אלוף במיל' יאיר גולן, ושאר חברי המפלגה החדשה, שטרם ניתן לה שם. ברק חשף את תוכניתו לטיפול בסוגיית גיוס החרדים לצה"ל. תוכניתו של ברק כוללת ביטול חוק הגיוס תוך שנה מהקמת הממשלה ותפעל לשילובם של החרדים בשירות לאומי ובשוק התעסוקה."ממשלה שנהיה שותפים להקמתה, תוביל תוך 12 חודשים לביטול חוק הגיוס. סוף לישראבלוף. נביא וניישם תכנית שילוב: מגיוס למראית עין, להשתלבות בעין", אמר ברק.

 

ברק אמר על תוכניתו: "יהיו מתנגדים. יהיו מטיפים בשער. יהיו רואי שחורות. הם היו שם בלי סוף, גם כאשר הוצאתי את צה״ל מלבנון וקטעתי באחת שרשרת דמים מיותרת. לפני 20 שנה כראש הממשלה - הקמתי את ועדת טל שעסקה בשאלת גיוס בני הישיבות ודחית השירות בצה"ל. לכולנו היו כוונות טובות, אבל יש לאמר את האמת - יישום חוק טל נכשל. וזה היה גורלם של כל הנסיונות מאז".

 

על פי תוכניתו של ברק, "מקסימום אזרחים חרדיים, נשים וגברים, ישתתפו שוק התעסוקה" ותיקבע "הסדרה מכבדת לקבוצת לומדי תורה מצטיינים שתורתם אומנותם. כחלק מהמסורת והמחויבות היהודית עליה הכריז עוד דוד בן גוריון".

אהוד ברק במסיבת העיתונאים (צילום: דנה קופל)
אהוד ברק(צילום: דנה קופל)
 

ברק הכחיש במסיבת העיתונאים כי מפלגתו תחבור לליכוד בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו: "מטרתנו היא להחזיר את ישראל לפסים ולהפיל את משטר נתניהו. לא נשב איתו בממשלה אחת בשום מצב או שלב ובשום דרך. נשלב ידיים כדי להפילו ולאחר לכתו, נשב עם כל מי שיסכימו עם עיקרי תפיסתנו: מדינה יהודית, ציונית ודמוקרטית, ברוח ערכי הכרזת העצמאות וחזון הנביאים".

 

"אנו מביאים איתנו את מה שחסר היה לניצחון בבחירות הקודמות: ההכרה בגודל הגוש ומניעת ריב פנימי בתוכו. כמרכיב העיקרי בדרך לניצחון. אנחנו מביאים אנרגיה ממוקדת, שהיתה כה חסרה במערכה הקודמת. ואנו קוראים גם היום לכל המפלגות בגוש שמאל מרכז לשלב ידיים ולהתלכד לאגרוף מנצח אחד. לנו אין שום תנאים מוקדמים, למעט אחדות המטרה. ועל אמונתנו זו ניאבק ככל שנוכל".

 

לחברי הרשימה הללו הצטרפה הבוקר עורכת הדין והפעילה הפמיניסטית שגית פרץ דרעי. "אני נמצאת בלב העשייה החברתית והפוליטית ותמיד ראיתי לעצמי תפקיד של פורצת דרך מתוך ערכים של פמיניזים ויהדות", מסרה פרץ דרעי. "אני מאמינה שהמנהיגות, הניסיון, הנחישות והאומץ של ברק לצד קבוצת אנשים מנוסים וצעירים מחויבים הם הדברים הנכונים לישראל בעת הזו".

 

פרץ דרעי הייתה חברה בעבר במפלגת הבית היהודי, ומנכ"ל המפלגה ניר אורבך הביע צער על חבירתה לברק. "צר לי ששגית בחרה לחבור דווקא לאהוד ברק שמיד עם הודעתו על חזרה לחיים הפוליטיים בחר להשתלח בגסות בציונות הדתית", מסר אורבך. הוא טען כי "אלקטורלית, השפעתה תהיה אפסית".

  

אתמול הצטרפה למפלגה החדשה נעה רוטמן (בן ארצי), נכדתו של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל. לדבריה, היא קיבלה את ההחלטה להיכנס לפוליטיקה כיוון ש"אי אפשר עוד לשבת מנגד. אני מכירה מקרוב, מקרוב מאוד, את מחיר השנאה וההסתה. אסור להשלים עם ההקצנה בחברה הישראלית והיא איננה גזירת גורל".

 

קודם לכן הצטרף לברק יאיא פינק, איש העבודה שנבחר במקום ה-8 בפריימריז האחרונים של המפלגה. בנוסף, ברק נפגש שלשום עם יריבו הפוליטי אלדד יניב והשניים סיכמו על פיוס. בשבוע שעבר, כשהודיע על חזרתו לחיים הפוליטיים, הוצגו המצטרפים הראשונים לברק: סגן הרמטכ"ל לשעבר יאיר גולן, מספר 2 במפלגתה של אורלי לוי, יפעת ביטון, ואלוף משנה במיל' קובי ריכטר.

 

המיקום הראשוני של מסיבת העיתונאים תוכנן להתקיים בבית סוקולוב, אך לאחר ביקורת מצד גורמים במפלגת העבודה, על כך שברק בחר לקיים אותה דווקא באחד מהמוקדים המרכזיים שבהם נערכים הפריימריז לראשות המפלגה היום, מקום האירוע שונה למלון דן בתל אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים