שתף קטע נבחר

את המקל של הארטיק כבר אכלת?

ארטיק עם מקל אכיל מתפוחים מיובשים, קרמבו עם כמות חלבון כפולה מהרגיל ושקיק תה שנמס בכוס: אלו רק חלק מחידושי המזון שמחכים לנו מעבר לפינה

 

חידושים קולינריים (צילום: דרור מילר, המכללה האקדמית תל-חי)
מי צריך בכלל סוכר? גלידת הסלק הטבעונית שהוצגה בכנס(צילום: דרור מילר, המכללה האקדמית תל-חי)
    

בורקס - אאוט, גלידת סלק טבעונית - אין: המהפכה בתחום המזון העולמי, זו שגרמה לכולנו להסתייג משומן רווי ומחומרים משמרים, עולה שלב ומגייסת לשם כך את הטכנולוגיה המאפשרת לפתח מזונות בריאים וטבעיים ככל האפשר, והכי חשוב - במינימום שימוש בנתרן, סוכרים וחומרים מלאכותיים.

חידושים קולינריים (צילום: דרור מילר, המכללה האקדמית תל-חי)
למה לזרוק אם אפשר לאכול: מקלות ארטיק מתפוחים מיובשים(צילום: דרור מילר, המכללה האקדמית תל-חי)
 

"תעשיית המזון בארץ ובעולם עוברת בשנים האחרונה טלטלה גדולה. מה שנראה בתחילה כטרנד בריאותי חולף, מתברר כמודעות הולכת וגוברת של הציבור הרחב לצריכת מזון איכותי ובריא", אומר ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון במכללת תל חי. "מודעות זו גרמה לכך שחברות המזון, גדולות כקטנות, מקדישות מאמצים ותקציבים רבים לפיתוח מוצרים הרבה יותר בריאים ומזינים, ועושות זאת בין היתר באמצעות שיתוף פעולה עם האקדמיה".

חידושים קולינריים (צילום: דרור מילר, המכללה האקדמית תל-חי)
קוסקוס כרובית(צילום: דרור מילר, המכללה האקדמית תל-חי)
 

בין הפיתוחים החדשים: תיון עם שקית שנמסה בכוס, מקל ארטיק אכיל העשוי מתפוחים מיובשים וגלידת סלק טבעונית. חלק מהפיתוחים האלה הוצגו בכנס "פודטק תל-חי", שהתקיים זו השנה השישית ברציפות במכללת תל חי. בכנס, שנערך על ידי סטודנטים בחוג למדעי המזון במכללה בשיתוף עם מכון המחקר "מיגל", הציגו הסטודנטים מאכלים חדשים, אותם פיתחו בעצמם בשיתוף חברות מזון גדולות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור מילר, המכללה האקדמית תל-חי
הסוף לסוכר ולחומרים המשמרים?
צילום: דרור מילר, המכללה האקדמית תל-חי
מומלצים