שתף קטע נבחר

סנגורו של השוטר שירה בטקה: "אין קשר לצבע העור"

עורך דינו של קצין המשטרה שירה בסלומון טקה בקריית חיים אמר כי אלמלא היה פותח באש - היה מוצא את מותו, וככל הנראה שגם משפחתו הייתה נפגעת: "הירי בוצע לצורך התרעתי והרתעתי בלבד". הוא הוסיף כי גם כעת "הוא נתון בסכנת חיים"

 

 

עו"ד יאיר נדשי, פרקליטו של קצין המשטרה שירה למוות בצעיר סלומון טקה (18) בתחילת השבוע בשכונת קריית חיים בחיפה, ערך הערב (יום ה') מסיבת עיתונאים במשרדו בעיר. ynet העביר את דבריו של עו"ד נדשי בשידור ישיר.

 

"במהלך שנות שירותו הרבות, ניצב מרשי לא פעם אל מול מצבים אתגריים וקשים, אמנם הימים הקשים האלה הם הקשים בחייו", פתח נדשי את דבריו. "מרשי, אשתו וילדיו הוצאו מביתם למקום מרוחק ומנותק מסביבתם הטבעית אשר בכל רגע נתון שוהים איתם אנשי אבטחה חמושים מחשש לנסיונות פגיעה בחייהם".

משפחתו של סלומון טקה יושבת שבעה (צילום: AFP)
ההורים האבלים עם תמונת בנם סלומון(צילום: AFP)
 

עורך הדין ציין כי "הנזק שנגרם למרשי, לאשתו וילדיו הוא עצום ומתגבר בכל יום שעובר. המסע הקשה הזה הוא רק בתחילתו. מרשי נקלע לאירוע קשה שבו חייו וחיי משפחתו עמדו בסכנה מיידית ומוחשית - וכמוצא אחרון הוא נאלץ לעשות שימוש בנזק לצורך הגנתי בלבד. מרשי יצא לטיול עם משפחתו, וכמצופה מכל שוטר להיות שוטר בכל עת - מרשי נשא עליו את הנשק גם לאחר סיום המשמרת באותו יום גורלי".

 

לדבריו, "אלמלא היה פועל כפי שפעל ייתכן שמרשי לא היה נותר בחיים - וסביר גם להניח שמשפחתו הייתה נפגעת. חשוב להדגיש שהוא לא התכוון לפגוע במנוח והירי בוצע לצורך התרעתי והרתעתי בלבד". נדשי התעקש כי הקצין כלל לא כיוון את נשקו לעבר טקה - וכי האירוע כלל אינו קשור למוצאו של ההרוג: "האירוע הטרגי אינו קשור בכלל לצבע עור או למוצאו של המנוח".

 

המחלקה לחקירות שוטרים עדכנה השבוע כי במסגרת חקירת קצין המשטרה שחשוד בהריגת טקה בוצעו שחזורים בזירה, ונתפסו ראיות נוספות. כמו כן נבדקו מצלמות אבטחה רלוונטיות. נבדק חשד שלפיו הקצין ירה לעבר הרצפה ובהמשך ניתז הכדור הקטלני למרכז גופו של הצעיר.

 

עו
עו"ד יאיר נדשי, סנגורו של השוטר(צילום: עידו ארז)

"גם אם אדם חשוד במעשה כלשהו, במיוחד כשמדובר בקצין משטרה, אדם שהוא ערכי ונורמטיבי, יש לתת לו את יומו בבית המשפט, דבר שעוד לא קרה, שכן חקירת מח"ש כרגע נמצאת בעיצומה", אמר הסנגור. "עדיין אין ראיות או מסקנות שהוגשו נגדו, וברשתות החברתיות הוא מכונה רוצח, ומאיימים עליו ועל ילדיו בהוצאה להורג. הדבר הזה חייב להפסק. בשם מרשי ומשפחתו אני מבקש להפסיק את מרוץ השדים, די להפצת השמועות השקריות ודי לאיומים. תנו לחקירה להסתיים ולהגיע לחקר האמת".

 

השבוע אמר עו"ד נדשי כי "מרשי משתף פעולה עם חוקרי מח"ש באופן מלא במטרה להגיע לחקר האמת במהירות האפשרית. מרשי דבק בגרסתו שלפיה נאלץ להגן על עצמו ועל משפחתו מפאת סכנת חיים מיידית ומוחשית שבה היו נתונים ודומה כי ממצאי החקירה עד כה תומכים בגרסתו".

 

מוקדם יותר היום ערך השר לביטחון הפנים גלעד ארדן ביקור אבלים בבית משפחת טקה. "מיליוני אזרחים במדינה כואבים את הכאב שלכם", אמר השר ארדן לקרוביו של הצעיר לפני הפגישה עמם. ארדן היה מלווה במאבטח בן העדה האתיופית.

 

"אני מבקש להודות למשפחה על הקריאה למפגינים שלא לנהוג באלימות", אמר השר ארדן. "מה שקרה עם סלומון הוא עצוב וטרגי ואני מקווה שזה יהיה המקרה האחרון. אם יש משהו שאני באופן אישי, הממשלה והמשטרה יכולים לסייע למשפחה - אנחנו לצדכם".

 

בצאתו מביקור הניחומים אמר השר ארדן כי "הגעתי לכאן היום כדי להביע את הצער והכאב שלי ושל כל משטרת ישראל על מותו של סלומון זכרונו לברכה. פגשתי כאן הורים, את אביו ואמו של סלומון, את בני המשפחה. משפחה יקרה, משפחה אצילית, משפחה מדהימה.

 

"לא נעצים את האיבה ואת השנאה ואת ההתלהמות בינינו, אלא ננסה באמת למצוא את המאחד ואת המלכד ואת המשותף. הקריאה לבני העדה להניח להפגנות ולאלימות ולבטא את הצער ואת הכאב בדרכים שלא יסכנו יותר חיים של אף אחד, מייצגת אולי יותר מכול דבר אחר את האצילות של משפחת טקה.

 

"זה מייצג את האצילות של העדה הכל כך יקרה הזאת, שאנחנו רואים פעם אחר פעם ולאורך שנים רבות את הערכים שלהם, את האהבה למדינת ישראל, את האהבה לעם ישראל".

גלעד ארדן מגיע לניחום אבלים בבית משפחת טקה (צילום: אחיה ראב
המאבטח בן העדה האתיופית לצד השר ארדן(צילום: אחיה ראב"ד)

השר ארדן התייחס בדבריו לטענות של נהגים רבים שנאלצו להתמודד בשיא המחאה על מותו של טקה ביום שני עם כבישים מרכזיים חסומים למשך שעות ארוכות. לדבריו, "גם אם ראינו את הכאב ואת המחאה האפילו אלימה ברחובות, לנו קל לשפוט את זה, על הנוחיות שלנו בכלי הרכב וכמה התעכבנו וזה הרבה יותר קשה להבין. אבל כשיושבים ומקשיבים כאן - מבינים את הכאב ואת התפרצות הכאב הזאת".

 

הוא הוסיף בהקשר זה כי "כשאין להם אופק והם לא מרגישים שיש להם עתיד - זה כנראה מתפרץ לאלימות ולדברים שפוגעים אולי בנוחיות של חלק מאיתנו. אבל התפקיד שלנו כהנהגה זה להסתכל על המכלול. התפקיד שלנו זה לראות איך אנחנו משפרים ועושים טוב יותר. אני לוקח מכאן ומהימים האחרונים הרבה לקחים על דברים שצריך להמשיך ולשנות בתוך משטרת ישראל.

 

"אבל מי שחושב שהשינוי הוא רק בתוך משטרת ישראל טועה טעות קשה. יש לנו תופעות של גזענות בחברה הישראלית ואת התיקון הזה כולנו מחויבים לעשות בתוך עצמנו, בכל מערכת שכל אחד מאיתנו נמצא בה: בחינוך, במשפטים ובמשטרה ובכל מקום אחר. אני מקווה שכולנו נפיק את הלקחים. אני כמובן אחראי להפיק את הלקחים מול המערכת שאני מופקדת עליה".

  (צילום: AFP)
המחאה הגיעה לשיאה ביום שלישי(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הפגנה יוצאי אתיופיה בעזריאלי (צילום: גבי חן)
(צילום: גבי חן)

הפגנה יוצאי אתיופיה בעזריאלי (צילום: גבי חן)
(צילום: גבי חן)

הפגנה יוצאי אתיופיה בעזריאלי (צילום: גבי חן)
(צילום: גבי חן)

הפגנת יוצאי אתיופיה נתניה  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הפגנת העדה האתיופית בירושלים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המהומות האלימות, שהחלו לאחר מותו של טקה, הגיעו לשיאן ביום שלישי. במהלך ההתפרעויות שאירעו בכמה מוקדים ברחבי הארץ, חסמו מפגינים צירים מרכזיים למשך שעות ארוכות. 111 שוטרים נפצעו מהשלכות אבנים, חפצים ובקבוקי תבערה. במקביל נעצרו 136 חשודים בתקיפות שוטרים, ונדליזם והפרת הסדר הציבורי. לחשודים יוחסו עבירות של הצתת ניידות, יידוי אבנים והפעלת אלימות קשה.

 

המחאה דעכה אתמול, בין היתר לנוכח בקשת משפחתו של הצעיר שנהרג לנהוג באיפוק עד לסיום השבעה. עם זאת, כמה הפגנות נערכו בתל אביב, ראשון לציון, יבנה, ירושלים, באר שבע וקריית אתא. 14 מפגינים נעצרו במוקדי המחאה, ונתיבי איילון נחמסו לתנועה למשך 40 דקות בין מחלף ההלכה למחלף השלום.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס אמש את ועדת השרים לעניין קידום שילובם של בני העדה האתיופית בחברה הישראלית. "מותו של סלומון טקה הוא טרגדיה גדולה, ליבנו עם המשפחה וגם יופקו לקחים", אמר נתניהו בהתייחסו לירי שבעקבותיו פרץ גל המחאות. "אבל דבר אחד ברור: אנחנו לא יכולים לסבול את האלימות שראינו אתמול.

 

"אנחנו לא יכולים לראות חסימה אלימה של צירים, אנחנו לא יכולים לראות בקבוקי תבערה, התקפות על שוטרים, על אזרחים, על רכוש פרטי – זה דבר שהדעת אינה סובלת והמשטרה נערכת בהתאם כדי למנוע את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים