שתף קטע נבחר

"סין לוקחת למשפחות מוסלמיות את הילדים"

BBC: סין מעבירה לפנימיות ילדים מוסלמים שהוריהם עצורים במחנות חינוך מחדש, כדי לנתק אותם מהדת והמשפחה. "לא יודעת מי דואג להם", אמרה אם לילדים שנעלמו. לפי ההערכות במחנות מוחזקים עד שני מיליון מוסלמים

ילדים להורים מוסלמים שעצורים במחנות "חינוך מחדש" בחבל שינג'יאנג מופרדים ממשפחותיהם ונלקחים לפנימיות. לפי מחקר שפורסם ב-BBC מדובר בקמפיין ממשלתי שנועד לעקור את הילדים מהשורשים שלהם ולנתק אותם מהדת, המסורת והמשפחה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

לפי המחקר הילדים נלקחים לפנימיות מאובטחות, גם אם אחד מקרובי המשפחה שלהם יכול לשמש כאפוטרופוס בזמן שההורים במעצר. החוקר הגרמני אדריאן צנץ אמר שהמחקר שלו מסתמך על מסמכים ממשלתיים, מאמרים שפרסמה התקשורת הממלכתית, התעמולה של השלטון ועדויות של קרובי משפחה.

ארכיון חבל שינג'ינג ב סין מוסלמים (צילום: AFP)
עשור למהומות בחבל שינג'יאנג(צילום: AFP)
 

ארכיון חבל שינג'ינג ב סין מוסלמים (צילום: AP)
(צילום: AP)

ארכיון חבל שינג'ינג ב סין מוסלמים (צילום: AP)
(צילום: AP)
  

לפי אחד המסמכים, ילדים שהוריהם עצורים במחנות "חינוך מחדש" מוגדרים כילדים בעלי "צרכים מיוחדים" – וזכאים לסבסוד והשגחה מהשלטון. מספר המוסלמים מהמיעוט האויגורי שמוחזקים במחנות המעצר נע לפי הפרסומים בין מאות אלפים לשני מיליון. חלקם נמצאים שם ללא חשד לעבירה או משפט.

 

סין מכחישה את הדיווחים על המעצרים ההמוניים, וכלי תקשורת ממלכתי מסר שמדובר בפייק ניוז ובשמועות. בזמן שההורים עצורים במחנות הקמפיין הממשלתי לחינוך הילדים בפנימיות החדשות צובר תאוצה.

סין עוקבת אחרי אויגורים מיעוט מוסלמי מוסלמים (צילום: AFP)
סין עוקבת אחרי אויגורים מוסלמים(צילום: AFP)

סין עוקבת אחרי אויגורים מיעוט מוסלמי מוסלמים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
ב-60 ראיונות סיפרו הורים וקרובי משפחה על היעלמותם של יותר מ-100 ילדים בשינג'יאנג. הם מחכים למידע על הילדים הנעדרים. "אני לא יודעת מי דואג להם. אין קשר בכלל", סיפרה באיסטנבול אם אויגורית לילדים שנעלמו. קרובת משפחה מספרת שהילדים של ההורים העצורים "נלקחו לבית יתומים".

 

החשיפה על מחנות המעצר בשינג'יאנג עוררה סערה, אחרי שעצירים לשעבר סיפרו על העינויים שעברו בהם. בחודש מרץ מסרו הרשויות שמחנות המוסלמים ייעלמו בהדרגה, "אם יגיע יום שבו לחברה לא יהיה עוד צורך בהם". בשנה שעברה פורסם שהמדינה פועלת גם נגד המוסלמים שלא נעצרו, ובמסווה של "איחוד משפחות" נשלחו מיליון עובדי מדינה לבתים של מוסלמים מהמיעוט האויגורי. למעשה מדובר במרגלים.

מרכז חינוך מחדש ל מוסלמים אויגורים מחוז שינג'יאנג סין  (צילום: רויטרס)
מרכז חינוך מחדש למוסלמים בשינג'יאנג(צילום: רויטרס)
 

העמדה של השלטון הסיני בבייג'ינג היא שחבל שינג'יאנג המוסלמי ניצב בפני איום קשה של מורדים איסלאמיסטים ובדלנים. הם מבצעים פיגועים (מאות נרצחו בשנים האחרונות) ומגבירים את המתיחות בין המוסלמים האויגורים לרוב הסינים, בני ההאן.

 

היום מציינים בסין עשור למהומות של המוסלמים באורמקי, בירת חבל שינג'יאנג. בהפגנות נגד השלטון נהרגו לפחות 140 בני אדם ו-828 נפצעו. רבים מהמוסלמים אמרו שהמהומות הגבירו את דיכוי המוסלמים באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עשור למהומות בחבל שינג'יאנג
צילום: AFP
מומלצים