שתף קטע נבחר

"אכלתי עגבנייה ב-24 דולר"

ביקורת נוקבת של הניו יורק פוסט על מחיר מנה של עגבנייה במסעדה של אייל שני בניו יורק. "אפשר לקרוא למקום 'הפרייארים'. הבדיחה על חשבוננו"

צפו: כך נראית מסעדת "הסלון" בניו יורק

 

מסעדת "הסלון" (HaSalon) של השף אייל שני, נפתחה במנהטן לפני כשלושה חודשים ומהרגע הראשון הפכה לתופעה יוצאת דופן: מקום יוקרתי עם וייב מזרח־תיכוני חזק, כולל ריקודים על השולחנות אחרי עשר בערב - שכדי לאכול בו צריך להיות מעשירי העיר.

 

עוד כתבות בערוץ האוכל:

 

לעיתונים הניו־יורקיים העסוקים לקח קצת זמן לטפל בה, אבל בשבוע שעבר הנחית ה"ניו־יורק פוסט" ביקורת קטלנית על המקום, בין היתר בגלל שגובים בו 24 דולר על עגבנייה חתוכה שעליה שמן זית ומלח. "זו הייתה עגבנייה טעימה מאוד, אין ספק, אבל רחוקה מאוד מהעגבניות הטעימות ביותר שאכלתי", כתב מבקר האוכל של הפוסט, סטיב קוזו.

צילום: Liliet Rosa Reyes Oliva
מנת העגבנייה של אייל שני שהכעיסה את המבקר של ה"ניו־יורק פוסט" (צילום: Liliet Rosa Reyes Oliva)

גם שאר המחירים בתפריט יכולים לגרום לעיוורון זמני. נקניקיית תמנון? 59 דולר. דג באס? 149. למען האיזון, קוזו החמיא לכמה מהמנות ואמר כי הן שוות את המחיר, בעיקר סטייק מצוין ב־79 דולר. אבל השורה התחתונה שלו הייתה: "במקום 'הסלון' אפשר היה לקרוא למקום 'הפראיירים'. הבדיחה על חשבוננו".

Photo:  Liliet Rosa Reyes Oliva
אייל שני, מסעדת "הסלון" ניו יורק: חוטף ביקורות (Photo: Liliet Rosa Reyes Oliva)

שותפו של שני, שחר סגל, העלה בסוף השבוע לטוויטר צילום של מכתב נאצה אנטישמי שהגיע למסעדה והיה מיועד לאייל שני. תחת הכותרת הענקית ASSHOLE, נכתב: "רוב האמריקאים שונאים את ישראל. רק יהודונים טיפשים יאכלו במסעדה היקרה מדי שלך. יהודונים לא משלמים לעובדים, לא משלמים מסים, האורתודוכסים מפיצים חצבת ואונסים את ילדיהם. ימיו של 'הסלון' ספורים".

Photo:  Liliet Rosa Reyes Oliva
מסעדת "הסלון" ניו יורק (Photo: Liliet Rosa Reyes Oliva)

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייל שני. הצליח להרגיז את המבקר של ה"ניו יורק פוסט"
אייל שני. הצליח להרגיז את המבקר של ה"ניו יורק פוסט"
צילום: פיליפ ליפרסקי
מומלצים