שתף קטע נבחר

הוועדה לשיפור הטיפול באשפוז הגישה המלצותיה

בין ההמלצות: תוך חמש שנים איסור על אשפוז במסדרון, עד 2 חולים בחדר, הצטיידות במכשור חדש לכל המחלקות בבתי החולים ועוד. מנכ"ל משרד הבריאות: "מחוייבים ליישום המסקנות"

 

 

צילום: בראל אפרים

 

בתום חמישה חודשי עבודה, הוועדה לשיפור הטיפול במערך האשפוז הפנימי, המורכבת מגורמים בכירים במערכת הבריאות והאוצר, הגישה את המלצותיה לשר הבריאות.

 

בין ההמלצות: תוך חמש שנים איסור על אשפוז במסדרון, עד 2 חולים בחדר, הצטיידות במכשור חדש לכל המחלקות בבתי החולים ועוד. משרד הבריאות מינה את הוועדה ומחוייב להמלצותיה לאור המשבר במחלקות הפנימיות במסגרתו נרשמים עומסים חריגים ואשפוזים במסדרונות בשנים האחרונות, זאת בין השאר משום שלא נעשה שינוי בתקינה בבתי החולים בשנים האחרונות, על אף הגידול והזדקנות האוכלוסייה.

 

רק 2 בחדר ובלי מיטות במסדרון: כך יצומצמו העומסים בבתי החולים

 

חברי הוועדה קבעו, בין היתר, כאמור, כי בתוך חמש שנים ייכנס לתוקף איסור על אשפוז חולים במסדרונות, או בכלל מחוץ לחדרים. "אשפוז חולים בפרוזדורי המחלקה, או בכל אתר אחר שאינו חדר חולים, הוא בלתי מתקבל על הדעת ומהווה פגיעה בכבוד האדם ובזכותו הבסיסית לפרטיות", נכתב בדוח.

 

ביה
בלי אשפוזים במסדרונות(צילום: אלעד גרשגורן)

 

העומס בבתי החולים:

11 ימים, 21 חדרי מיון ברחבי הארץ: כך נראית מערכת בריאות בקריסה

 אחות ב"מאיר": "אנשים מתים בחדר מיון כי יש מחסור בכוח אדם"

דו"ח מגלה: כמה זמן תחכו בחדר מיון עד שיקבלו אתכם?

 

פרופסור רן טור כספא, יו"ר הוועדה לשיפור הרפואה הפנימית אמר הערב במסיבת עיתונאים: "חברי הוועדה נפגשו ודנו שעות רבות כאשר לנגד עינינו עמדה המטלה להמליץ על שורת צעדים לשיפור המחלקות הפנימיות בישראל. אני מאמין שיישום המלצות הוועדה יביאו למהפך ברפואה הפנימית בישראל. לכל המאוחר תוך חמש שנים יוציא מנכ"ל משרד הבריאות חוזר שאוסר על אשפוז חולים שלא בחדר חולים. לשם כך צריך לאשר תקציב ייעודי למחלקות הפנימיות שיימשך חמש שנים ולא יותר מכך. זה יאפשר תנאים של כבוד לאדם החולה".

 

המלצות נוספות של הוועדה שהוגשו הערב נוגעות לתקינה של הסיעוד והתאמתו למגוון החולים במחלקה ועל התמקצעות האחיות במחלקות הפנימיות. ממליצים על תקינה ראויה לפיזיותרפיסטים, עובדים סוציאלים ועוד. המלצה על הקמת קרן מלגות לרופאים שסיימו התמחות בפנימית כדי שיחזרו לעבודה ברפואה הפנימית. הוספת תקני רופאים ולדאוג שבכל מחלקה יהיו לפחות 4 רופאים מומחים בכירים, השקעה בקהילה בפיתוח שירותים לחולים מורכבים, למניעת אשפוזים חוזרים.

 

פרופסור כספא הוסיף: "אנו סבורים כי נדרשת הגדלה משמעותית של המיטות לאשפוז המשכי ותמרוץ הקופות למתן טיפול המשכי מיטבי בביתו של החולה. המלצנו לבנות מודל תמרוץ לביצוע החלטות הוועדה. אנו ערים לנושא שיש למעלה מ100 מחלקות פנימיות בארץ, אבל זו הזדמנות נדירה לשינוי דרמטי ומתחייב ברפואה הפנימית בישראל". סגן שר הבריאות יעקב ליצמן אמר: "אסור שיהיו מיטות בפרוזדור, זה פשוט מבזה את החולה. בכוונתי לבצע את המסקנות של הוועדה, ואני מניח ומקווה שלא תהיה בעייה תקציבית. בכוונתי שתוך חמש שנים אכן נוריד את המיטות מהפרוזדורים. חלק מהדברים כבר התחלנו לבצע, למשל הרחבת חדרי המיון שנערכים בימים אלו בשערי צדק ובהדסה. אנחנו נמצאים בממשלת מעבר לקראת בחירות, היה לי הסכם עם האוצר להגיד את תקציב משרד הבריאות וכמובן שברגע שהכריזו על הבחירות - הכל נעצר".

 

משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות: "אנחנו מחוייבים ליישום המסקנות, הן לא ייכנסו למגירה ויעלו אבק. ניתן ליישם את ההמלצות הללו שחזונם להגיע תוך חמש שנים לאפס אשפוז במסדרונות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נעם ריבקין פנטון,פלאש90
סגן שר הבריאות יעקב ליצמן
צילום: נעם ריבקין פנטון,פלאש90
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים