שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    500 חזרות בלי מנוחה ותזונה צמחונית: מישל טרוני חושף סודות
    בשנת 2019 מישל טרוני הוא אחד ממפתחי הגוף היותר ידועים שצמחו כאן. בשיחה עם ynet הוא מספר על הבחירה בתחום התובעני, על שגרת החיים כמפתח גוף צמחוני ועל המטרות לעתיד: "אני רוצה לאמן את הבן שלי"
    מישל טרוני הוא איש רב תארים: מפתח גוף, צמחוני, אושיית רשת עם מאות אלפי עוקבים ולאחרונה גם כוכב ריאליטי. ההישג האחרון הפך אותו לדמות מוכרת בסלון הישראלי, אך את תהילתו הוא קנה כבר לפני עשור, כשזכה 3 פעמים ברציפות בתואר מר ישראל, בשנים 2008-2010.

     

    כתבות נוספות:

    ספורטאית, לא רקדנית: ליאור תייצג את ישראל בספורט על עמוד

    מ-120 ק"ג - לישראלי הראשון שחצה את האלפים בריצה

    רק הם – והאופניים: זוג החברים שחצה את ארצות סקנדינביה ברכיבה

     

    גם במבט חטוף אי אפשר שלא לשים לב לגודלו העצום, שסיפק לו את היתרון המרכזי על בימות התחרות - זה שהפך אותו לבולט גם ברשתות החברתיות כמה שנים לאחר מכן. אך הדרך שלו לעולם פיתוח הגוף לא התחילה מתוך בחירה, אם כי מתוך צורך הישרדותי יומיומי.

     

    "הכל התחיל בגיל שמונה. השכונה, הסביבה וכל הבעיות שהיו בבית 'הכריחו' אותי לפתח שרירים ולהיכנס לכל עולם פיתוח הגוף", הוא נזכר, "בנוסף אחד האנשים שהערצתי עוד מילדותי והיווה עבורי מעין מודל לחיקוי הוא ארנולד שוורצנגר, שהצליח למנף את קריירת פיתוח הגוף שלו למקומות חדשים".

     

    מישל טרוני ()
    פקד את מכון הכושר מגיל צעיר. מישל טרוני

     

    מר ישראל צמחוני

    כיום כשהוא מהווה מנטור לצעירים שרוצים לפתח את גופם, אחד המשפטים המזוהים איתו הוא "אימונים מתחילים במטבח". הוא יותר מסבור שכאשר מדובר בהישגים והצלחה, הכף נוטה בחדות לכיוון התזונה.

     

    "הרבה אנשים חושבים שאם הם יהיו כל היום במועדון הכושר וייתנו אלף אחוז השקעה אז הגוף שלהם יהיה מעוצב", הוא מסביר, "אני אומר שגוף בונים דרך המטבח, היחס צריך להיות 90:10 לטובת המטבח. צריך להשקיע בתזונה נכונה, תפריט מאוזן ומותאם והמכון זה רק הליטוש".

     

    בשנים האחרונות הוא אף עשה את הלא ייאמן כשעבר לאורח חיים צמחוני – החלטה שדורשת הקרבה לא מעטה, במיוחד כאשר קהילת מפתחי הגוף כמעט ככולה מסתמכת על חלבונים מן החי, לרבות בשר, ביצים וגבינות.

     

    "היום אין הבדל בין טבעוני שרוצה לפתח גוף לבין מי שאוכל בשר. התחליפים שיש היום לדוגמא סייטן או אבקות חלבון טבעוניות - הכל נגיש ורק צריך להתמיד", הוא מעיד.

     

    בכך הוא הצטרף לקהילה הולכת וגדלה של מפתחי גוף שמאסו ללכת על פי הנורמות המקובלות. "בימים שהתכוננתי לתחרויות "מר ישראל" הייתי אוכל 10 ארוחות ביום שמורכבות בעיקר מחזה עוף ומביצים. בשר אדום הפסקתי לאכול לפני יותר מ-11 שנה ועוף וביצים הפסקתי לאכול כי פשוט נמאס לי, היום אני לא מסוגל לגעת בזה יותר.

     

    "גם את מספר הארוחות הורדתי אחרי ש"בהישרדות" הבנתי שלא צריך לאכול 10 ארוחות, אלא אפשר להסתפק גם ב-4 ארוחות טובות. כמובן, לפי תפריט שהותאם לצרכים שלי".

     

    מישל טרוני תפריט צמחוני ()

    אימון בטן עם 500 חזרות

    הוא כבר 14 שנה מתעסק בפיתוח גוף באופן מקצועי וכמעט 20 שנה מתאמן במועדון כושר. את מחיר השחיקה הוא אמנם כבר מרגיש, אך פרישה ממש לא נמצאת על הפרק.

     

    "אני יכול להגיד שנמאס לי, כן, אבל אין לי ברירה, זאת העבודה שלי", הוא מתוודה. "אם זה הסרטים, הפרסומות, הסכמי החסות –הדרישה היא למראה שלי. כמו שכל בנאדם הולך לעבודה בבוקר, ככה גם אני – הגוף שלי הוא הפרנסה שלי".

     

    תכנית האימונים שלו מורכבת מ-2 אימונים ביום, 6 פעמים בשבוע, במועדון הולמס פלייס בבורסה ברמת גן. את הבוקר הוא מתחיל באימון אירובי ואחר הצהריים הוא ממשיך לאימון משקולות.

     

    "האירובי שלי זה בעיקר מדרגות. אני פחות אוהב הליכון כי זה משעמם אותי. גם שחייה אני אוהב", הוא אומר. "אימון המשקולות שלי מסודר מאוד – ראשון רגליים, שני – חזה, יד אחורית, שלישי – גב, יד קדמית, רביעי – כתפיים עם השלמות, חמישי – שוב רגליים, שישי – עוד השלמות.

     

    "שבת הוא יום מנוחה למרות שזה תמיד איכשהו זז בגלל הלו"ז". אני עובד בשיטת 'איך אני מרגיש היום' – יום אחד הרבה חזרות משקלים נמוכים, יום אחד סופרסטים, יום אחד אימון חלש - כל פעם כדי לקבל פגיעה אחרת במולקולות של השריר".

     

    ומאיפה מגיעים שרירי הבטן הידועים שלו? הסוד לדבריו הוא במספר החזרות. "באימון בטן אני יכול להגיע גם ל-500-600 חזרות בלי מנוחה", הוא מצהיר. "רוב הגדולים בעולם פיתוח הגוף יגידו שעל בטן אפשר לעבוד חזק ועם הרבה חזרות. בטן, תאומים ואמות אלו שרירים שיכולים לעבוד ללא הפסקה. עובדה שאני תמיד מסתובב חטוב עם קוביות בולטות".

     

    קבלו הצצה לאימון של מישל:

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    "התחום הזה מאוד הפכפך"

    כיום, כשהוא מפוכח יותר, הוא יודע מה מחיר ההקרבה שנדרשת ממפתח גוף מקצועי. "צריך סבלנות ולקחת הכל בפרופורציה. בהתחלה יש המון פידבקים חיוביים אבל כל מי שמתאמן ועוסק בפיתוח גוף יכול להגיד שהביקורת האישית תמיד תהיה שם. התחום הזה מאוד הפכפך - חודשיים ללא אימון והכל חוזר למצב הבסיס. הכי חשוב ליהנות מהדרך".

     

    במבט לאחור, מה היית עושה אחרת?

    "וואי לא הייתי מתחיל עם זה, חד משמעית. הייתי הולך לשחק כדורגל או ממשיך ב-MMA. אני אוהב את התחום של פיתוח גוף וכושר אבל זה לקח ממני כל כך הרבה - זה גם לעקוב אחר ערך קלורי וגם ממה הוא מורכב. אין שום מקצוע שדורש כל כך הרבה מבחינת תזונה. מה שאתה אוכל, ככה אתה נראה".

     

    איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

    "בעוד חמש שנים אני מאד רוצה לראות את עצמי עושה את אותם הדברים שאני עושה היום רק בעוצמות הרבה יותר גבוהות. לא רק בתחום הרשתות החברתיות אלא גם בסרטים בדיוק כמו ארנולד שוורצנגר. החלום האמיתי שלי בטווח הרחוק זה לאמן את הבן שלי".

     

    ספר לי על מתאמן שריגש אותך במיוחד?

    "יש סיפור שאני לא אשכח לעולם. אימנתי בחורה בת 28 שהייתה ממש שמנה, מאוד מופנמת, מעולם לא הייתה עם גבר. התאמנו במשך שנתיים והיא ירדה מ-130 קילו ל-65. נראתה כאילו היא מעולם לא הייתה שמנה.

     

    "היא עשתה מעבר למה שצריך – הכוונה שנשאר לה עור עודף והיא הורידה אותו בניתוחים, כיסתה אותו בקעקועים. היא השתנתה באופן קיצוני והתחילה לצאת לדייטים. היום היא בזוגיות, נשואה ושומרת על אורח חיים בריא, והפכה בעצמה למאמנת שמעודדת אנשים לעשות את השינוי. עד היום אנחנו בקשר".

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים