שתף קטע נבחר

צו הקפאת הליכים לרשת האופנה דיסקרט, מונו שני נאמנים

ביהמ"ש קבע כי יש לאפשר לרשת האופנה, שנקלעה לחובות של 26 מיליון שקל, להיכנס להקפאת הליכים למשך תקופה מוגבלת. זאת כדי לבדוק היתכנות להבראה ולהצעת הסדר נושים במקום פירוק. הבעלים: "לא מרימים ידיים"

בדרך להבראה: נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, נעתר היום (א') לבקשת רשת האופנה דיסקרט - והוציא צו הקפאת הליכים לרשת ולבעליה, יעקב גבאי. המשמעות היא כי לא ניתן לפתוח בהליכים משפטיים או לנהל הליכים כאלו נגד הרשת או בעליה. השופט אורנשטיין מינה שני נאמנים לצורך הבראת הרשת - עוה"ד יואב בן פורת ואלונה בומגרטן.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בקשת פירוק נגד רשת האופנה דיסקרט: "לא שילמה על סחורות"

עקב חוב של 26 מיליון שקל: צו עיכוב הליכים לרשת האופנה דיסקרט

רשת דיסקרט מכחישה שנקלעה לקשיים

 

אורנשטיין קבע בהחלטתו כי "התמונה המצטיירת היא שקיימת הסכמה עקרונית של מרבית הנושים להקפאת הליכים לתקופה קצרה לחברה... יש לאפשר הקפאת הליכים לחברה למשך תקופה מוגבלת על מנת לבדוק היתכנות להבראת החברה ולהצעת הסדר נושים שהוא עדיף מאשר פירוק". הנאמנים הוסמכו על הניהול השוטף של הרשת.

 

בשיחה עם "ממון" ו-ynet אמר גבאי כי "רשת דיסקרט נמצאת בהליך של התייעלות והבראה זה כשנה וחצי, וההליך כבר החל לתת פירות". הוא הוסיף כי "לצערנו, בשל טעות חמורה של חברת ויזה כאל, נאלצנו לפנות להקפאת הליכים. אבל אנחנו לא מרימים ידיים, וכעת אנו מבקשים להמשיך את הליך ההבראה תחת בית המשפט".

   ()
הבעלים של רשת דיסקרט: "מבקש להמשיך בהבראת החברה"
 

נזכיר כי בשבוע שעבר הגישה הרשת בקשה להקפאת הליכים, לאחר שצברה חוב של כ-26 מיליון שקל. עובדי הרשת קיבלו רק חלק ממשכורת חודש יוני האחרון, ולטענת עו"ד חיות גרינברג, המייצגת עובדים ברשת, "העובדים מאמינים ברשת ויעשו הכל כדי להגדיל מכירות ולשפר ביצועים".

 

מדובר בחברת אופנה ישראלית, הפעילה משנת 1987, אשר מעצבת ומייצרת אופנת נשים. החברה מונה 45 סניפים לאחר שהרשת צמצמה סניפים לא רווחיים, מתוכם 16 במודל זכיינות (שהבקשה אינה מתייחסת אליהם). הרשת מעסיקה כ-200 עובדים באופן ישיר, וכן מספקת עבודה לעוד כ-1,000 עובדי תפירה וייצור ברשות הפלסטינית.

יעקב גבאי, מנכ
יעקב גבאי, מנכ"ל רשת דיסקרט(צילום: דימה דאימונד)
 

 

"מכירה כעסק חי תאפשר שמירת רצף זכויות העובדים "

במסגרת הבקשה להקפאת ההליכים טענה הרשת, באמצעות עוה"ד עמית לדרמן ועידן מילר ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ ושות', כי "בתחילת יולי הודיעה ויזה כאל באופן חד צדדי וללא כל התראה מוקדמת, כי היא מעכבת כספי סליקת לקוחות שלהם זכאית החברה בסך של כמיליון שקל, וזאת לטענתה לאור 'שמועות' לכאורה (כך לטענתה של ויזה) בנוגע למצבה הכלכלי של החברה ו'חששות' בדבר אי יכולתה לעמוד בתחייבויותיה.

 

"זאת, למרות שהחברה עמדה ועומדת בכל התחייבויותיה כלפי חברת ויזה. בכך, למעשה, עצרה ויזה מקור חיוני לחברה, שהיה דרוש לצורך המשך פעילותה של החברה ובפרט תשלום משכורות עובדים, תשלום שכירויות למשכירי סניפים ותשלום לספקים. פעולה בריונית וחסרת תום לב זו גדעה פעולות הבראה והתייעלות שבהן נוקטת החברה, במהלך השנה וחצי האחרונות, אשר איפשרו לה להתייצב מבחינה פיננסית ועסקית".

 

עוד טענה הרשת כי הודות להליך ההבראה, התייצב מצבה הפיננסי, כך שסך חובותיה עמד בפרופורציה סבירה למחזור המכירות השנתי שלה (כ-50 מיליון שקל) ושיעור הוצאותיה על שכירות הופחת לכ-15% מהכנסותיה. עם זאת, "בהיותה חברה קמעונאית, שעיקר עסקאות המכירה בה מבוצעות באמצעות כרטיסי אשראי, אין באפשרותה לספוג 'חילוט' של מחזור כספי של כמיליון שקל, מבלי שהדבר יביא לפגיעה אנושה ביכולתה לפרוע את התחייבויותיה השוטפות", נטען.

 

הרשת ציינה כי מכירת החברה כעסק חי תאפשר שמירת רצף זכויות העובדים והמשך העסקתם של כ-200 עובדים בסניפים, שמרביתם בני 50 פלוס ולא עומדת להם אלטרנטיבת תעסוקה זמינה.

 

מחברת ויזה כאל נמסר: "מטעמי חיסיון בנקאי לא נוכל להגיב".


פורסם לראשונה 14/07/2019 07:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים