שתף קטע נבחר

"את תופעת הגזענות במגרשים אפילו לא הצלחנו לצמצם"

נשיא בית הדין העליון לכדורגל, השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, כינס מסיבת עיתונאים בה סיכם את העונה החולפת והביע דאגה: "צריכים להגיב לתופעות האלימות בחומרה"

נשיא בית הדין העליון לכדורגל, השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, כינס היום (שלישי) מסיבת עיתונאים והתייחס לעונה שחלפה, בין היתר לתופעות האלימות והגזענות במגרשים ורמת השיפוט בישראל.

 

"בתי הדין המשמעתיים ובית הדין העליון משמשים כערכאה משפטית להתאחדות לכדורגל ואני מעדיף לקרוא להם בתי הדין שליד ההתאחדות", אמר שטרסנוב, "כי בתי הדין עצמאיים בהחלט ובכך הכירו גם ראשי ההתאחדות. בשנה האחרונה היו 3,245 תיקים שזה מספר לא קטן. המספר מתחלק בין חמישה דיינים, לכן פתחתנו בשנתיים האחרונות בית דין בצפון, כדי להקל על הקבוצות שם. בבית הדין העליון, שהוא ערכאת הערעור, היו 54 תיקים. בית דין זה מונה 15 דיינים”.

 

עוד אמר: "אנחנו מוטרדים מאוד מהאלימות והגזענות במגרשים. לגבי האלימות – בשנה האחרונה היא פחתה משמעותית וכתוצאה מכך גם הענישה. התיק הרציני ביותר היה במשחק בין בית”ר ת”א/רמלה להפועל פ”ת שם פסקנו על 0:0 ללא נקודות כי ראינו בשתי הקבוצות אשמות. לא ראינו השנה סגירת מגרשים מלבד מקרים בודדים ובוודאי לא הפחתת נקודות. אני זוקף זאת לענישה המידתית וכמובן לפעילות של ראשי הקבוצות".

 

סטרשנוב. "האלימות פחתה משמעותית" (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
סטרשנוב. "האלימות פחתה משמעותית"(צילום: שאול גולן)

 

“לגבי גזענות המצב פחות מעודד – עדיין לא מזערנו את הנגע ואפילו לא הצלחנו לצמצם אותו, אבל פני הכדורגל כפני המדינה. לצערי הרב אנחנו לא שונים יותר מדי ואנחנו צריכים להגיב לתופעות האלה בחומרה”.

 

על האחריות השילוחית של הקבוצות אמר: "מאז שנות ה-90 היו טענות לבתי הדין כי ‘מה רוצים מהקבוצות? מהן יכולות לעשות?’ הטענה היא שהמשטרה צריכה לטפל באוהדים ולא הקבוצות, אבל אני חושב שהאחריות השילוחית היא במקומה. הקבוצות הגיעו למסקנה שאם הן לא רוצות להיענש הן צריכות להתחיל לטפל בעניין הזה, דהיינו פניות למשטרה והגשת תביעות נגד אוהדים פורעים. מכבי חיפה כבר זכתה בתביעות בסך מיליון ש”ח וגם בית”ר נחלצה להילחם בתופעה בעזרת משה חוגג. למשל, הם קיבלו קנס על פריצה של קהל למגרש ובערעור חוגג הסביר את המדיניות שלו שהוא מתכונן לתבוע את האוהדים ולכן הורדנו את הקנס בחצי. זו דרך מאוד חשובה שגורמת להתחשבות מצד בתי הדין".

 

"חשבנו שהגיע הזמן להחליף את משרד אורליצקי" (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
"חשבנו שהגיע הזמן להחליף את משרד אורליצקי"(צילום: חיים צח)

 

עוד התייחס לבקרה התקציבית: "שלושה משרדים הגישו מועמדות ובסוף החלטנו למנות את רו”ח סיגלית סייג. האשימו אותנו בפמיניזם כי למה גם דיינית, גם יו”ר איגוד השופטים וגם יו”ר הבקרה הן נשים. ראינו חשיבות רבה לשינוי בבקרה בעקבות דוח הפירוק של הפועל ת”א וחשבנו שהגיע הזמן להחליף את משרד אורליצקי, אחרי 10 שנים, כדי שתהיה רוח חדשה. לבקרה תפקיד חשוב מאוד ואני מקווה שהמינוי יוכיח את עצמו".

 

על רמת השיפוט במגרשים אמר: "יש שופטים שטועים וייתכן שהשיפוט פחות טוב מבעבר, אבל גם שחקני כדורגל טועים מול השער. מינינו את רונית תירוש כיו”ר האיגוד ביחד עם הנהלה חדשה ואני מקווה שהם יבילו להעלאת רמת השיפוט".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
אמנון סטרשנוב
צילום: שאול גולן
מומלצים