שתף קטע נבחר

הנוער משנה את החברה - בעזרת יזמות

אפליקצית חיפוש עבודה המסייעת למיעוטים במציאת עבודה, ופלטפורמה השואפת למנוע התעללות בחסרי ישע, הם חלק ממיזמי סטארט- אפ, שיוצגו בתחרות "יזם השנה 2019" של עמותת יוניסטרים, בה בני נוער יציגו מיזמים שעשויים לשפר את חיי כולנו

החופש הגדול כבר כאן, נערים ונערות רבים, מנצלים את החופשה הארוכה, כדי לנוח ולבלות. אך, יש גם בני נוער שלא נחים בחופשה ועובדים קשה ליצירת שינוי חברתי בעזרת יזמות, ובכך מטיבים את חייהם של אוכלוסיות שונות.

 

מיזם פורסא (فرصة) למשל, שמשמעות שמו היא הזדמנות בערבית, פותח על ידי חניכי עמותת יוניסטרים ממרכז היזמות בסחנין. מדובר באפליקציה לחיפוש עבודה, שמציעה משרות לכל אזרחי המדינה - בדגש על מיעוטים, לפי הנורמות, הערכים והתנאים המתאימים לכל מחפש.

 

לתת לכל אדם אפשרות למצוא עבודה מתאימה

הפלטפורמה מציעה למשתמש פונקציות נוספות כמו טיפים לבחירת עבודה או כיצד להתכונן לריאיון עבודה (לבוש, שפת גוף וישיבה). בנוסף, ניתנת האפשרות לשוחח עם מומחה בשיחת ווידאו בערבית או עברית, שיעזור  לכל מועמד לעבודה לעבוד על נקודות החולשה שלו.

 

יזמים ממרכז היזמות של יוניסטרים בסכין, מנהלי העמותה- בת שבע משה ורוני צארום ואנשי עסקים (צילום: יוניסטרים)
יזמים ממרכז היזמות של יוניסטרים בסכין, מנהלי העמותה- בת שבע משה ורוני צארום ואנשי עסקים(צילום: יוניסטרים)

 

מנכ"לית החברה,למא בדרנא, היא רק בת 17: "החלטנו לנסות למצוא פתרון לבעיית האבטלה אצל מיעוטים, ולתת לכל אדם את האפשרות למצוא עבודה המתאימה בדיוק לצרכים שלו. לדוגמא, במגזר הערבי יש נשים שלא יכולות לעבוד מחוץ לעיר, בגלל הערכים של המגזר, ולמעשה אין אפליקציות בשוק המציעות משרות בערים ערביות".

 

באפליקציה ישנן פונקציות נוספות העוזרות גם לבני נוער שדוברים אך ורק הערבית. למשל, דוגמאות למילים שהם צריכים לדעת כמו "שכר מינימום" ו-"שעות נוספות".

 

עוד מוסיפה בדרנא: "הפלטפורמה נותנת אפשרות לעובדים במגזר ולמיעוטים בכלל, לא להישאר בתוך המגזר ופותחת להם את שוק העבודה. אנו רוצים שכל אזרח במדינת ישראל שרוצה למצוא עבודה, ישתמש בפורסא וימצא את העבודה שהכי מתאימה לו".

 

בדרנא וחבריה לא לבד. במסגרת תחרות "יזם השנה" של העמותה, שתערך השבוע בת"א, יוצגו למעלה מ-80 סטארט אפים של 3,500 בני הנוער המשתתפים בתכנית יוניסטרים. היזמים שמגיעים מ-70 יישובים בארץ וממגוון רחב מאוד של מגזרים, יתמודדו על פרס הסטארט אפ העסקי המצטיין ופרס האימפקט החברתי – על היוזמות שהובילו למען הקהילה.

 

יזמים ממרכז היזמות של יוניסטרים  בטירת הכרמל (צילום: יוניסטרים)
יזמים ממרכז היזמות של יוניסטרים בטירת הכרמל(צילום: יוניסטרים)

 

עמותת יוניסטרים פועלת בשותפות אסטרטגית עם הפדרציה היהודית של לוס אנג'לס סיטי, USAID JP Morgan ורשות החדשנות, במטרה להוביל לשינוי חברתי באמצעות הכשרת בני נוער וצעירים ליזמות עסקית וחברתית.  

 

העמותה הוקמה במטרה להעניק לנוער ולצעירים שגדלו בפריפריה החברתית והגיאוגרפית את הכלים לקבוע את עתידם בעצמם, לפרוץ את המסגרת בה הם גדלים, להצליח ברמה האישית בעולם היזמות והעסקים, ובמקביל להוביל מיזמים קהילתיים במטרה להשפיע על העיר בה גדלו. כל זאת לצד מפגש עם בני נוער מתרבויות ומגזרים שונים במדינה והכשרת מנהיגות המקדמת דו קיום בארץ.

 

יוניסטרים נבחרה לאחרונה ע"י האו"ם כארגון השני בהשפעתו בעולם בתחום הרב תרבותיות והחדשנות (The Intercultural Innovation Award) .

 

המטרה: למנוע התעללות בחסרי ישע 

קבוצת הצעירים ממרכז היזמות של יוניסטרים על שם משפחת קוניג בטירת הכרמל, הפועל גם בתמיכת בנק הפועלים. פיתחה את "Sense it" מוצר השואף למנוע התעללות בקרב חסרי ישע בישראל.

 

המוצר פועל על ידי טכנולוגיה שמטרתה לנתר שלושה מדדים: סטרס, דופק ונשימה. באמצעות המדדים הללו ניתן לדעת אם עובר שינוי חריג במצב גופו של חסר הישע, ובכך למנוע התעללות או אפילו מוות. 

 

צמיד שפיתחו צעירים ממרכז יוניסטרים בטירת הכרמל למניעת התעללות בחסרי ישע (צילום: יוניסטרים)
צמיד שפיתחו צעירים ממרכז יוניסטרים בטירת הכרמל למניעת התעללות בחסרי ישע(צילום: יוניסטרים)

 

ליאל פוני, מנכ"לית הקבוצה, מסבירה: "לפני שנה נחשפנו לבעיה של התעללות בחסרי ישע- פעוטות וזקנים, בעקבות הסיפור של הרצח של התינוקת יסמין וינטה ז"ל. הבנו שזאת מתחילה להיות תופעה ולכן רצינו לחשוב על מוצר שיפסיק את התופעה של פגיעה בחסרי ישע".

 

המוצר מורכב משני חלקים - צמיד ואפליקציה, ברגע שיש חריגה של הממדים בצורה דרסטית, נשלחת הודעה לאפוטרופוס באמצעות האפליקציה שמסונכרנת עם הצמיד. האפוטרופוס יכול לעקוב אחר המתרחש במצלמה המחוברת לצמיד (למשל הורה הצופה בילדו בגן) והשנייה, להזעיק את מד"א ומשטרת ישראל.

 

"המוצר עונה על צורך מאוד גדול - תופעות של פגיעה בחסרי ישע", מסכמת פוני, "ואנחנו מקווים שנגיע לייצור המוני ונייצר שינוי חברתי בעזרת המוצר".

 

 
  • תחרות "יזם השנה" - אירוע השיא השנתי של יוניסטרים, במסגרתו יתחרו למעלה מ-80 סטארטאפים של 3,500 בני הנוער מכל הארץ על פרס הסטארטאפ העסקי המצטיין ופרס האימפקט החברתי. תתקיים ביום רביעי, 24 ביולי בהיכל התרבות בתל אביב. להרשמה לתחרות לחצו כאן .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוניסטרים
"Sense it" מוצר השואף למנוע התעללות בקרב חסרי ישע בישראל
צילום: יוניסטרים
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים