שתף קטע נבחר

ברק להורוביץ בפגישה לילית: מוכן לוותר על המקום הראשון

יו"ר ישראל דמוקרטית הסכים לוותר על המקום הראשון במצב של חיבור עם מרצ. המחלוקת כעת נסובה סביב הרכב הרשימה, המיקומים וזהות המפלגה. ח"כ גילאון לאולפן ynet: "מרצ תהיה המבוגר האחראי, התנאי הוא שברק יזוז אחורה"

ניצן הורוביץ אהוד ברק (צילום: טל שחר, אבי מועלם)
ניצן הורוביץ ואהוד ברק(צילום: טל שחר, אבי מועלם)

מפלגת העבודה ויתרה על חיבור עם מרצ, אך האחרונה לא ויתרה על חיבורים אחרים: בפגישה לילית שהתקיימה במהלך הלילה (ד') בין יו"ר מרצ, ניצן הורוביץ, ליו"ר ישראל דמוקרטית, אהוד ברק, הושגו הסכמות ראשונות וחלה התקדמות בשיחות.

 

בפגישה הסכים ברק לוותר על המקום הראשון לטובת הורוביץ, והמחלוקת כעת נסובה סביב הרכב הרשימה והמיקומים בה. כמו גם נושא זהות המפלגה: במרצ מבקשים לגבש זהות של מפלגת שמאל מובהקת בשורת נושאים, ואילו במפלגתו של ברק עדיין מסתייגים מחלקם.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

חלק מהמועמדים ברשימתו של ברק אמרו היום כי לא יישארו איתו בהסכם המסתמן, שבמסגרתו אנשי מרצ יקבלו יתרון.

 

בפגישה נכחה גם ח"כ סתיו שפיר מהעבודה - שלמרות שיו"ר המפלגה עמיר פרץ מסרב לחיבורים וסגר את האפשרות בהתחייבות שנתן לאורלי לוי-אבקסיס ולפיה לא יהיו חיבורים נוספים - מנסה להוביל לחיבור בלעדיו, כשהמטרה היא להביא מספר חברי כנסת ממפלגת העבודה שיתמכו במהלך ויצטרפו ליוזמה.

 

בינתיים, השיחות בין הצדדים נמשכות, וגורמים במרצ אומרים כי עוד מוקדם לברך על המוגמר וכי ההדלפות האחרונות עלולות לפגוע בסיכויי ההבשלה של המהלך.

 

ברק נפגש היום גם עם ח"כ איציק שמולי מהעבודה, אולם לדברי שמולי הוא לא קיבל הצעה לעבור למפלגתו והוא מתכוון להישאר במפלגת העבודה.

 

 

פרץ: "שותפות עם מרצ וברק? לא היינו מצליחים להוסיף קולות"

יו"ר העבודה עמיר פרץ עצמו נשא הערב דברים בטקס חנוכת מטה הבחירות יחד עם אורלי לוי-אבקסיס - ואמר: "יכולתי לבחור להיות בשותפות גם עם מרצ וברק, אבל אז היינו מדברים על איך מצליחים לקחת אחד מהשני עוד כמה קולות. לא היינו מצליחים להוסיף קולות נוספים ומנדטים חדשים שאולי יהוו את האלטרנטיבה האידיאולוגית והאלקטורלית".

 

על לוי-אבקסיס אמר כי היא "מביאה עמה אג'נדה חברתית ברורה ומחוייבות עמוקה לכלל האזרחים. זה אולי האיחוד הכי אופטימלי שהיינו יכולים לחפש".

 

על האפשרות של ישיבה בממשלה בראשות נתניהו אמר פרץ: "אני מודיע באופן חד-משמעי שלא נשב בממשלתו ולא ננהל עמו משא ומתן. מעל ראשו מתנוסס כתב חשדות שיכול להפוך לכתב אישום. אם היועמ"ש יחליט על הגשת כתב אישום - נדרוש ממנו להתפטר". בכל מקרה, אמר פרץ, "הסיכוי שנשב עם נתניהו כמעט לא קיים".

 

מוקדם יותר אמר ח"כ אילן גילאון (מרצ) בריאיון לאולפן ynet כי "ברק צריך להבין בעצמו שיש דברים שהוא לא יכול להיות. אם הוא רוצה להיות בממשלה וזה מה שחשוב לו - אז צריך להיות ברור שמרצ תהיה המבוגר האחראי במקרה כזה. התנאי לחיבור הוא שברק יזוז אחורה".

 

שמולי נגד פרץ: "מהמר על חיי מפלגת העבודה"

כמו כן, מוקדם יותר היום, לאחר שתיקה של מספר ימים, הצטרף לביקורת על פרץ גם חבר הכנסת איציק שמולי: "מפלגת העבודה יקרה לי", כתב בטוויטר, "אך יש לי מחלוקת מהותית עם הקו שנבחר עבורה ולכן אמשיך להיאבק כדי להחזירה למקום הנכון לה.

  

 

"הבחירות חשובות מדי וקיבלנו בהן מועד ב׳. שריונים לבדם לא יביאו את הבשורה. רק חיבורים. כמו כן, פגיעה אפשרית בוועידה הקרובה ברשימתנו המצוינת לכנסת רק תסב לה נזק, לא תועלת.

 

"חיבור גדול הוא צו השעה. ניסיתי לקדמו בימים האחרונים במעשה ובשקט, לא בכותרות, מול כל ראשי המפלגות וגורמים נוספים ואם רוצים- ניתן עוד להשיגו. מחנה שנותר מפוצל לרסיסי מפלגות לוקח הימור מסוכן ומיותר על הסיכוי שלו לגדול ולנצח וגם על חיי המפלגה. לא אחראי להשלים עם המצב אלא לפעול לשינויו".

 

אטילה שומפלבי השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר, אבי מועלם
ניצן הורוביץ ואהוד ברק
צילום: טל שחר, אבי מועלם
מומלצים