שתף קטע נבחר

שמולי קורא לעמיר פרץ להצטרף לאיחוד ולא מתחייב להישאר בעבודה

לאחר האיחוד בשמאל, מגביר ח"כ איציק שמולי את הלחץ על יו"ר העבודה עמיר פרץ להצטרף: "לא יכולים לטמון את הראש בחול. מקווה שתימצא הגמישות", אמר באולפן ynet. זהבה גלאון ביקרה את פרץ: "הוא בחר והוא ישלם את המחיר"

יו"ר סיעת העבודה בכנסת, ח"כ איציק שמולי, מגביר את הלחץ על יו"ר המפלגה ח"כ עמיר פרץ להתאחד תחת "המחנה הדמוקרטי" עם מרצ ואהוד ברק. בריאיון לאולפן ynet אמר כי אינו מתחייב להמשיך במפלגת העבודה. הוא אמר שפרץ "צריך לחשב מסלול מחדש". כשנשאל אם יישאר במפלגת העבודה בכל מצב, גם ללא איחוד, אמר: "אם לא, נראה מה עושים". 

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

 

"אני חושב שעמיר מספיק מנוסה, הוא מפוכח ורואה את המצב החדש שנוצר פה. החיבור הזה לוקח את המומנטום כרגע לכיוון של החיבור. מפלגת העבודה יכולה לעמוד מהצד ולהינזק או להיכנס בתנאים מיטביים. אני מאוד מקווה שתימצא הגמישות לעשות את זה. אנחנו לא יכולים לטמון את הראש בחול, ואנחנו יכולים להיות חלק מהאיחוד. אני מעדיף להיות חלק ממנו עם תנאים מיטביים למפלגת העבודה", אמר שמולי. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לראשונה לאיחוד ובחשבון הטוויטר שלו כתב: "לא מתערב איך השמאל מחלק את הקולות שלו".

 

שמולי בירך על החיבור בין מפלגתו של אהוד ברק למרצ, הכולל גם את הצטרפותה של חברתו למפלגה סתיו שפיר: "אני חושב שמדובר במהלך ברמה העקרונית שהוא מהלך נכון, אני רק חושב שעבור מפלגת העבודה ועבור מחנה המרכז-שמאל, רצוי שזה לא יהיה האיחוד או החיבור האחרון. אני מקווה, אני מודע ללוחות הזמנים, אני מקווה שבזמן שנותר תימצא הגמישות". הוא הבהיר כי ימשיך לפעול למען חיבורים נוספים בשמאל.

 

על כך שנשאר במפלגת העבודה, ולא הצטרף יחד עם חברתו סתיו שפיר לחיבור החדש, אמר: "יש לי מחויבות בסיסית למפלגת העבודה, ולכן אני רציתי לראות מצב, ואני עדיין רוצה לראות מצב, שמפלגת העבודה באה כמפלגה לתוך חיבור כזה. אם הייתי רוצה לחפש לעצמי סידורי עבודה וללכת כפליט לכל מיני מקומות, הייתי עושה את זה".

איציק שמולי אולפן ynet מפלגת העבודה  (צילום: עידן ארבל, אלכס קולומויסקי)
"עמיר צריך לחשב מסלול מחדש". שמולי ופרץ(צילום: עידן ארבל, אלכס קולומויסקי)

סתיו שפיר עזבה את מפלגת העבודה לטובת איחוד עם ניצן הורוביץ ואהוד ברק (צילום: נילי רייכמן )
"מהלך נכון". קברניטי "המחנה הדמוקרטי" בסלפי(צילום: נילי רייכמן )
 

רה
(מתוך הטוויטר של בנימין נתניהו)

הוא התייחס לאמירות הנחרצות של פרץ נגד איחוד בשמאל לאחר האיחוד עם גשר של אורלי לוי-אבקסיס: "אני חושב שלעמיר יש מספיק ניסיון והוא אדם מפוכח מאוד. הוא יכול לחשב מסלול מחדש ולהגיע לעמדה חדשה. בכל זאת השתנו פה התנאים, אז אני לא מתכוון לתפוס את עמיר על אמירה שנאמרה לפני חמישה ימים".

 

אתמול תקף שמולי את יו"ר מפלגתו עמיר פרץ על ההחלטה שלא להוביל לאיחודים ולחיבורים נוספים עם מפלגות במחנה המרכז-שמאל: "מחנה שנותר מפוצל לרסיסי מפלגות לוקח הימור מסוכן ומיותר על הסיכוי שלו לגדול ולנצח, וגם על חיי המפלגה. זה לא אחראי להשלים עם המצב - אלא לפעול לשינויו", כתב שמולי בטוויטר. "מפלגת העבודה יקרה לי", כתב שמולי בטוויטר, "אך יש לי מחלוקת מהותית עם הקו שנבחר עבורה - ולכן אמשיך להיאבק כדי להחזירה למקום הנכון לה. הבחירות חשובות מדי, וקיבלנו בהן מועד ב'. שריונים לבדם לא יביאו את הבשורה, רק חיבורים. כמו כן, פגיעה אפשרית בוועידה הקרובה ברשימתנו המצוינת לכנסת רק תסב לה נזק, לא תועלת".

 

 

ח"כ עיסאווי פריג', מס' 6 ברשימה המאוחדת, אמר הבוקר בריאיון לאולפן ynet כי מטרת החיבור בין המפלגות היא הגעה לשלטון. "האסטרטגיה היא פשוטה. אנחנו צריכים לסיים את השלטון של עשר השנים האחרונות, שלטון שאני כערבי רואה בו שלטון מסית, שלטון שלא מחבק ואין לו ראייה, שלטון שהורס כל חלקה טובה במדינה הזאת".

 

הוא אמר כי למרות התנצלותו של אהוד ברק בפני החברה הערבית, החיבור עדיין לא פשוט עבורו: "אני צריך להתמודד עם החזית הקשה מהחברה שלי, שלה משבר אמון עמוק עם ברק. זה לא כוס התה שלי, אבל אני מברך על המהלך. עשינו מהלך לא פשוט, זה היה קשה".

 

פריג' אמר כי הוא מאמין שרוב הציבור הערבי יתיישר עם החיבור עם ברק, אך הוסיף: "יש משפחות שרואות את החיבור של ברק עם מרצ כמו בגידה, כלומר שהתנצלותו לא התקבלה. אני רואה שרשרת של מעשים שאהוד ואנחנו צריכים לעשות למען החברה הערבית. אני הולך לפעול בכל כוחי שהרשימה המשותפת והמחנה הדמוקרטי יהיו בהסכם עודפים".

 

 

גם יו"ר מרצ לשעבר זהבה גלאון התייחסה הבוקר לאיחוד הדרמטי בשמאל, שכולל את מפלגתה לשעבר, ואמרה כי האמינה שיש צורך בחיבור ברגע שעמיר פרץ הודיע על הצטרפותה של אורלי לוי-אבקסיס למפלגת העבודה. "זה מהלך חשוב ביותר, ועל הדרך עשה הרבה דה-לגיטימציה לשמאל בזה שהוא אמר שהוא לא יישב עם מרצ ולא עם ישראל דמוקרטית", אמרה.

 

עוד אמרה גלאון כי יו"ר מרצ החדש ומי שיעמוד בראש רשימת "המחנה הדמוקרטי", ניצן הורוביץ, "הבין שיש ברשימה של אהוד ברק אנשים מצוינים ושיש כאן אחריות דרמטית של גוש השמאל, שיכלה להיעלם בגלל עמיר פרץ בבחירות האלה, לכן זה מעורר הערכה".

 

על הימנעותו של יו"ר העבודה עמיר פרץ מאיחודים והווקאליות שלו בנושא אמרה גלאון: "אני לא מבינה את זה. אני ממש נדהמתי שהוא נתן גט כריתות למרצ, אבל זה הרבה יותר מגט כריתות. הוא השתתף עכשיו בדה-לגיטימציה לשמאל, שהימין עושה לנו את זה באופן קבוע. אני לא הצלחתי להבין את המהלך שלו, אבל הוא בחר והוא יצטרך לשלם את המחיר".

המחנה הדמוקרטי- רשימה מסתמנת ()
רשימת המחנה הדמוקרטי
 

גלאון התייחסה גם לדבריו של איציק שמולי באולפן ואמרה: "אני הייתי אופטימית לשמוע את השיחה שלכם עם שמולי. מדברים איתי אנשים ממפלגת העבודה שלא הצליחו להבין את המהלך של עמיר. אני חושבת שהמהלך הדרמטי שאהוד ברק הסכים לו זה לא דבר מובן מאליו, לא להתעקש להיות בראש הרשימה ולהיות במקום העשירי, זה שבר מאוד גדול. דרך אגב, גם ההתנצלות שלו בפני הציבור הערבי בעידודו של חברי עיסאווי פריג' היא דרמטית".

 

 

יעל כהן פארן, שהצטרפה יחד עם סתיו שפיר לרשימת "המחנה הדמוקרטי", אמרה הבוקר לאולפן ynet: "אני מאוד מחזקת את המהלך הזה, את המהלך שסתיו הובילה. הייתי בסוד העניינים וחיזקתי והובלתי מאחורי הקלעים, ואני חייבת לומר שיש כאן בשורה למפה הפוליטית של ישראל". פארן אמרה כי היא מקווה שמפלגת העבודה, שבשורותיה כיהנה כחברת כנסת, תצטרף לאיחוד לפני סגירת הרשימות.

 

עוד אמרה פארן כי שוחחה עם יו"ר התנועה ציפי לבני, שהודיעה על פרישה מהפוליטיקה, ואמרה כי כרגע לא נראה שהיא תשוב למערכת ותצטרף ל"מחנה הדמוקרטי". "הייתי שמחה לראות אותה מתחברת גם היא לתוך המהלך הזה. אני הגעתי לפוליטיקה מהתנועה הירוקה והתחברתי אל ציפי לבני בכנסת ה-20, והיום אנחנו שמחים להיות חלק מהחיבור הזה כי הוא עצמאי, חדשני ויש לו אג'נדה חזקה וברורה", אמרה.

 

 

גם חברת הכנסת לשעבר מטעם מפלגת העבודה, מרב מיכאלי, ביקרה הבוקר את סתיו שפיר על עזיבתה את מפלגת העבודה והצטרפותה לאיחוד בשמאל: "צר לי שאצלנו במפלגה, פעם שנייה שעמיר יו"ר, קורה הדבר הזה, שמי שהפסידו לו, לא מוכנות לקבל את דין הבוחר והולכות ועוזבות את המפלגה ומחלישות אותה. מפלגת העבודה היא בית, היא בסיס אידיאולוגי חשוב מאין כמותו למדינת ישראל, למחנה המרכז-שמאל, והיא תהיה כזאת גם בבחירות האלה, אין לי שום ספק בזה".

 

היא ביקרה גם את אהוד ברק, שהצטרף עם מפלגתו "ישראל דמוקרטית" ואמרה: "מי האדם שנתן לבנימין נתניהו, אם לא אהוד ברק, ופירק בשבילו את מפלגת העבודה? מי האדם שהביא עכשיו לרשימה שלו את מי שהקימה את פורום הנשים בבית היהודי?".

 

היא טענה כי אין צורך באיחוד בשמאל וכי מפלגת העבודה צריכה להימנע מאחד כזה עד סגירת הרשימות: "אני רוצה את מפלגת העבודה שיש לה הזמנות אדירה לחזור ולהיות רלוונטית לציבורים שהיא לא בצדק נוכרה מהם בשנים האחרונות, זה דבר שבעיניי יכול להביא הרבה יותר תועלת לגוש, הרבה יותר תועל למדינה. אני קוראת לכל מי שעם מפלגת העבודה, עם האידיאולוגיה המאוד ברורה שלה, מדינה כלכלית, מדינית דמוקרטית, לבוא עכשיו ולחזק את מפלגת העבודה, לחזור הביתה".

 

מיכאלי הבהירה כי היא ממשיכה בריצתה עם מפלגת העבודה, כמספר 5 ברשימה לכנסת ה-22: "אני מאמינה שצריך להצביע למפלגת העבודה בשביל להחליף את שלטון נתניהו". עוד אמרה מיכאלי כי "לא רק שהרוב המכריע מסכים עם האידאולוגיה הכלכלית-חברתית שלנו, אלא אחרי כל שנות ההסתה של נתניהו, עדיין יש רוב בציבור לפתרון שתי המדינות, שמפלגת העבודה מאמינה והאמינה בו כל כך הרבה שנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים