שתף קטע נבחר

התייצב מצבו של הנער שנדקר: "פשע שנאה נגד הלהט"ב"

הנער שנדקר לאחר שיצא ממקלט לנוער הגאה "בית דרור" בתל אביב נותח ומצבו קשה אך יציב. לפני שנכנס לחדר הניתוח סיפר כי הדוקר היה אחיו. המשטרה עדיין מחפשת אחריו. בארגוני הקהילה הגאה שיציינו בשבוע הבא עשר שנים לרצח בברנוער: "יש מחיר לשיח האלים ולשנאה"

 

 

 

התייצב מצבו של הנער (16) שנפצע היום (שישי) באורח קשה לאחר שנדקר ביציאה ממקלט לנוער הגאה ברחוב יחיעם בתל אביב. הוא נותח והועבר לטיפול נמרץ, כשהוא מורדם ומונשם במצב קשה אך יציב. בארגוני הקהילה הגאה שיציינו בשבוע הבא עשר שנים לרצח בברנוער הזדעזעו וכינו את האירוע "פשע שנאה נגד הלהט"ב".

 

הנער, מטמרה במקור, התגורר במקלט "בית דרור" לאחר שנפלט מביתו - וסיפר לחובשים שהגיעו כי אחיו היה זה שדקר אותו. המשטרה פתחה במצוד אחר האח ברחבי תל אביב, ולקחה את הטלפון של הנער הפצוע לבדיקה.

 

זירת האירוע בת
זירת האירוע בת"א(צילום: מוטי קמחי)

זירת הדקירה ברחוב יחיעם (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

אוהד חזקי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, קרא למשטרה "לתפוס את הדוקר ולחקור את הדברים ביסודיות". חזקי הוסיף כי "יש לנהוג ברגישות יתרה שתבטיח את פרטיותו של הנער". בארגון הנוער הגאה איגי אמרו: "הדקירה הזאת אינה מקרה. זה פשע שנאה נגד קהילת הלהט"ב. יש מחיר לאמירות הבלע ולהט"בפוביה שאנחנו שומעים מידי יום. הרבנים, שלטי החוצות הפוגעניים, עידוד טיפולי המרה ושיח אלים בתוך קהילות רבות בישראל - מובילים בסוף לאלימות. מחריד לראות איך פושעים נתעבים מתרגמים את המילים והרעיונות לפשע דקירה"

 

ח"כ איימן עודה, יו"ר חד"ש, התייחס גם הוא: "‏אסור לנו לקבל שום סוג של אלימות בחברה שלנו בטח לא פשעי שנאה, אני מתפלל לשלומו של הנער ומקווה לבשורות טובות. המאבק נגד האלימות והפשיעה בחברה שלנו הוא מצב חירום ונמצא בראש סדר העדיפויות שלנו". 

 

יו"ר מרצ וראש "המחנה הדמוקרטי", ניצן הורוביץ אמר: "זה אירוע חמור ביותר. העובדה שהתרחש במקום שאמור להיות בית מוגן לבני נוער להט"בים ממחישה את עומק הבעיה. בישראל של 2019 יש צעירים רבים שנזרקים מהבית בשל נטייתם, והם חשופים לאלימות קשה. מדובר בדיני נפשות. הרשויות חייבות לתת מענה לעניין באמצעות מערכת הרווחה ובמקביל למגר את ההומופוביה ואת הדיעות הקדומות באמצעות חינוך והסברה". ח"כ עיסאווי פריג' הוסיף: "למילים יש משמעות, גם למילים ההולכות ומתרבות במרחב הציבורי נגד הקהילה הלהט"בית. אינני יודע עדיין בוודאות מה היה המניע לתקיפה, אבל יודע שחובה עלינו כחברה לקיים שיח מכבד ולהיאבק בכל תופעה של שנאה על רקע של נטייה מינית, לאום, צבע עור וכל הגדרה אחרת".



זירת האירוע בת
זירת האירוע בת"א(צילום: מוטי קמחי)

זירת האירוע בת
זירת האירוע בת"א

  

ראש התא הגאה בכחול לבן, ח"כ עידן רול, התייחס לעיתוי המקרה בסמוך ליום השנה לרצח בבר נוער: "בשבוע בו אנו מציינים עשור לרצח בבר נוער וארבע שנים לרצח שירה בנקי ז"ל הקהילה שלנו מקבלת תזכורת כואבת שאנחנו לא בטוחים ובטוחות במרחב הציבורי. הדקירה הזו היא תוצאה של קמפיין הסתה יומיומי נגד הקהילה שלנו שעוברת דה לגיטימציה על ידי קיצוניים ואפילו נבחרי ציבור. נמשיך להיאבק על מרחב בטוח ושוויוני לכל נער ונערה בקהילה".

 

אלון ברמי, מנהל תחום קהילה ושותפויות בעמותת אותות, המפעילה את מקלט "בית דרור" בפיקוח ושיתוף משרד העבודה והרווחה, הגדיר גם הוא את הדקירה כפשע שנאה:  "אנו מאמינים בזכותם של בני נוער וצעירים לבחור את דרכם, צר לנו על אירוע פשע שינאה זה כנגד בני נוער מקהילת הלהט"ב, בית דרור ומסגרות אחרות חוץ ביתיות לקהילת הלהט"ב ימשיכו להוות מקלט בטוח ככל האפשר.

 

חן אריאלי סגנית ראש העיר תל-אביב-יפו ומחזיקת תיק הרווחה הסבירה את סערת הרגשות בקהילה: "השעות האחרונות החזירו אותנו עשר שנים אחורה אל הלילה הארור של הירי בבר-נוער וארבע שנים אחורה אל הסכין שננעצה בגבה של שירה בנקי. זו שוב אותה סכין, מגואלת בשנאה, בהסתה, בשיח אלים, בדה לגיטימציה.

 

"זו הסכין שננעצת בלבנו בכל פעם שמנהיג דתי, לא משנה מאיזו דת, מכנה אותנו סוטים וחולים, שארגונים פוליטיים מציפים את הרחובות בכרזות ובהפגנות נגד המשפחות שלנו, בכל פעם שצעירה טרנסית סופגת אלימות אקראית, רק מפני שהיא מי שהיא. כל שיח של שנאה והסתה, בכל שפה, בכל דת, מזין את השנאה והאלימות כלפינו. זו אותה הרוח. וזו אותה המשפחה שנדקרת. המשפחה הלהט"בית. נתייצב מול האלימות וההסתה חזקות ומאוחדות ונגן על עצמנו".

  

מהאגודה למען הלהט"ב נמסר כי קו הקשב של האגודה יפעל היום במשמרת חרום בין 19:30-22:30, ניתן להתקשר ל-03-6205591.

  

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
דקירה ליד מקלט לנוער גאה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים