שתף קטע נבחר

סגן המפכ"ל שהורשע בהטרדה מינית ישלם 340 אלף שקלים למתלוננת

ניסים מור, שנישק את השוטרת א' ללא הסכמתה, ישלם פיצויים בגין הנזקים שגרם לה. מטעמו של מור זומנה להעיד כתבת גל"צ הדס שטייף. "מעשיו של הנתבע אינם מוטלים בספק, מדובר במעשים חמורים שאין להקל בהם ראש", קבע השופט

ניסים מור (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
ניסים מור(צילום: הרצל יוסף)
בית משפט השלום בבאר שבע פסק פיצויים למתלוננת א' נגד סגן המפכ"ל לשעבר ניסים מור. מור ישלם לתובעת סכום של 350 אלף שקלים בגין הנזקים שגרם לה, בניכוי 10,000 שקלים שנפסקו כפיצוי בהליך הפלילי. בסך הכל, ישלם מור 340 אלף שקלים בתוספת שכר טרחת עו"ד. בית המשפט פסק את הפיצויים במסגרת תביעה אזרחית של המתלוננת נגדו, לאחר הרשעתו בפלילים במסגרת עסקת טיעון עם מח"ש בעבירה של מרמה והפרת אמונים ועבירה של הטרדה מינית.

 

בחודש אפריל 2017 בית משפט השלום גזר על מור ארבעה חודשי מאסר על תנאי, עבודות שירות לתועלת הציבור בהיקף של 400 שעות ופיצוי בסך 10,000 שקלים לכל אחת המתלוננות נגדו.

 

המתלוננת הגישה נגד מור תביעה אזרחית בגין הנזקים הגופניים שנגרמו לה בעקבות מעשיו, כשנישק אותה בניגוד לרצונה. התובעת סיפרה כי הסיבה שהובילה אותה להתגייס למשטרה הייתה מותו של אחיה בעת פעילות מבצעית במשטרה. היא טענה כי בעקבות חקירת מח"ש חשה פחד לאורך כל התקופה, ובעקבות גילוי המקרה החלה לחוש עוינות מצד חבריה השוטרים ומצד המפקדים, אשר לטענתה "מחפשים אותה".

 

בפסק הדין ציין השופט יורם ברוזה כי מטעמו של הסמפכ"ל לשעבר העידו עדים רבים שניסו להשחיר את התובעת ולהציג אותה באור שלילי. בפועל, רוב העדויות, למעט עדותו של מפקד תחנת אשדוד, סנ"צ שמעון פורטל, לא היו רלוונטיות כלל ועיקר לתיק. סנ"צ פורטל אמר שחשב כי א' לא ראויה להיות במשטרה וכי התנגד לגיוסה. בעדותו טען סנ"צ פורטל כי התובעת עושה ניצול ציני של ההטרדה שעברה.

הדס שטייף בדיון של אפי נוה נגד עיתונאים בעקבות פריצה לניידו האישי בבימ
העידה מטעמו של מור. הדס שטייף(צילום: מוטי קמחי)
 

מטעמו של מור זומנה להעיד כתבת המשטרה של גלי צה"ל הדס שטייף, אחרי שפרסמה כתבה על תפקודה של א' כשוטרת תעבורה. השופט ציין כי היא זו שפרסמה, לראשונה, את החשדות כנגד מור. עדותה הייתה קשורה לשיחה שנערכה בינה לבין א' בעת הכנת כתבת תחקיר עליה.

 

השופט קבע כי "מעשיו של הנתבע אינם מוטלים בספק, מדובר במעשים חמורים שאין להקל בהם ראש". עוד ציין כי מור אומנם הודה בהליך הפלילי וטען כי הוא לוקח אחריות למעשיו, "אולם דרך ניהול ההוכחות שבפניי היו בדיוק ההיפך, ניסיון להטיל רפש בתובעת, באמינותה, להביא עדים מהגורן ומהיקב אשר כל מטרתם הינה להשחיר את שמה. התנהלות זו הינה הפוכה לתמונה שאותה ניסה לצייר בהליך הפלילי כמי שלוקח אחריות על מעשיו".

 

עוד קבע כי לאחר התלונה התקשו השוטרים העמיתים לעכל את א' כעמיתה לעבודה. עוד עולה כי ניכר שמעשיו של מור מלווים את השירות המשטרתי של א' עד היום, משפיעים על התנהגותה ועל התנהגות הסביבה כלפיה.

 

מור הודה והורשע ב-2016 בהטרדה מינית ובהפרת אמונים. שופט בית משפט השלום בבאר שבע, רון סולקין, הרשיע את מור במסגרת הסדר טיעון עם המחלקה לחקירות שוטרים. בינואר 2015 הודח מור על ידי המפכ"ל דאז, יוחנן דנינו.

 

במסגרת הדיונים על עונשו של מור, השופט יואל עדן מבית המשפט המחוזי בבאר שבע סבר כי יש להחמיר בעונשו, אולם קביעתו נותרה בדעת מיעוט. "המערער הפעיל את סמכותו והשתמש ברום מעמדו בניסיונות להפיק לעצמו סיפוק של צרכיו תוך ניצול מצוקתן של המתלוננות", כתב השופט עדן בבקשה להחמיר את עונשו של מור, שנידון בבית משפט השלום ל-400 שעות עבודות לתועלת הציבור. בעתירתה ביקשה המדינה להמיר את עונש השעות לתועלת הציבור בחצי שנת עבודות שירות במסגרת שירות בית הסוהר.

 

ואולם ראש הרכב השופטים יורם צלקובניק והשופטת גילת שלו החליטו להותיר את העונש שהוטל על מור על כנו. השופט עדן, שנותר כאמור בדעת מיעוט, כתב עוד בהחלטתו כי "ענישה הכוללת שעות לתועלת הציבור בגין סדרה חמורה של מעשים המבוצעים על ידי מי שנמצא ברום המעמד והשררה שנמצא בו המערער, אינה נותנת את התחושה או הביטחון הנדרשים. לא לנפגעות ביצוע העבירות על ידי המערער (מור. א"ק) ולא לנפגעות מביצוע עבירות שכאלו בכלל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
ניסים מור
צילום: הרצל יוסף
מומלצים