שתף קטע נבחר

העבודה אישרה את המיזוג עם גשר - ופרץ פסל סופית את האיחוד בשמאל

חברי ועידת המפלגה אישרו ברוב קולות את האיחוד עם מפלגתה של אורלי לוי-אבקסיס, ובכך סתמו את הגולל על איחוד אפשרי עם המחנה הדמוקרטי. עמיר פרץ: "אין שם אידיאולוגיה". על לוי-אבקסיס: "את לבני קיבלנו אז למה לא אותה?"

ועידת העבודה הכריעה: הרשימה המאוחדת של עמיר פרץ ואורלי לוי-אבקסיס לא תתאחד עם שום מפלגה אחרת. חברי הוועידה אישרו הערב (שלישי) הוועידה אישרה ברוב קולות את הסכם האיחוד, שכולל סעיף הקובע כי לא יהיו איחודים נוספים.

 

כינוס ועידת מפלגת העבודה (צילום: יריב כץ)
עמיר פרץ ואיציק שמולי בוועידה(צילום: יריב כץ)

ההצבעה נערכה באופן גלוי בכינוס המפלגה באוניברסיטת תל אביב. כמה פעילים דרשו לקיים הצבעה חשאית - אולם לא הצליחו לגייס את מספר החתימות הדרוש כדי לקיים אותה.

 

ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק (המחנה הדמוקרטי) קרא ליו"ר העבודה להתאחד ברגע האחרון לפני הגשת הרשימות - אך פרץ דחה את היוזמה ואמר כי הדבר דורש כינוס נוסף של המפלגה - מה שלא אפשרי לפני מועד סגירת הרשימות.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet  

 

כינוס ועידת מפלגת העבודה (צילום: מוטי קמחי)
כינוס ועידת מפלגת העבודה(צילום: מוטי קמחי)

פרץ אמר כי היתרונות בהסכם עם גשר הם רבים ורובם אפילו אינם כתובים בהסכם. "אני חש ומרגיש את הזרימה הגדלה והולכת של אנשים שתומכים במהלך הזה", אמר פרץ לחברי המפלגה. "אני מרגיש את זה ברחוב, וגם בפגישות עם האנשים. הזרימה הזאת תביא לנו הרבה מאוד פתקי אמת בקלפי".

 

באופן מפתיע, פרץ טען כי השותפה החדשה שלו, חברת ישראל ביתנו לשעבר, מחויבת לחלוטין לתהליך מדיני ולהסכם שלום עם הפלסטינים. "אורלי לוי-אבקסיס היא גם לוחמת חברתית, וגם שוחרת שלום. כל מי שמנסה להחליש את המחויבות שלנו לשלום ולהסדר - מדיני טועה ומטעה. אורלי חזרה והדגישה את המחויבות שלה לשלום. ציפי לבני הגיעה מהימין וקיבלנו אותה בזרועות פתוחות, למה שלא יקבלו גם את אורלי לוי בזרועות פתוחות?".

 

רשימת העבודה - גשר ()

פרץ הוסיף כי הוא יכול היה לעמוד בראשות מרצ, אולם הוא בחר "לשנות את המציאות ולא להישאר במקום שנוח לי אישית". עוד ציין כי "אם הייתי עומד בראשות מרצ היינו הולכים להפסד בטוח, ומגישים לנתניהו ניצחון בטוח". לדבריו, מאחורי האיחוד של ברק עם מרצ לא קיימת אידיאולוגיה. "אמרתי לאנשים במחנה הזה: 'אם כל הזמן אתם צודקים איך זה שכל הזמן אתם מפסידים?'".

 

 

רויטל סויד (צילום: מוטי קמחי)
רויטל סויד, הערב(צילום: מוטי קמחי)
הוועידה התכנסה בצל המתיחות הפנימית הגוברת בעקבות השינויים שמתכנן פרץ ברשימה, ובשל העובדה כי העבודה ממשיכה לדשדש בסקרים שמעניקים לה 6-5 מנדטים. פרץ העניק לגשר שלושה מקומות בעשירייה הראשונה, ומבקש בנוסף שריון אישי במקום ה-8 ברשימה.  

 

חברות הרשימה מיכל בירן ואמילי מואטי, מועמדות ברשימת העבודה לכנסת, עתרו השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד החלטתו של פרץ לשריין מקומות ברשימה ו"לשחק עם מיקומם של המחוזות כמו 'ועדה מסדרת' של איש אחד", כלשונן. 

 

לטענת השתיים, פרץ משפיע על ארבע מקומות ברשימה - לעומת אבי גבאי שהשפיע על שלושה מקומות ברשימה ויצחק (בוז'י) הרצוג על ארבעה מקומות, לאחר החיבור עם מפלגת התנועה בראשות ציפי לבני. "לא ייתכן שאדם שנבחר לעמוד בראשות המפלגה יזלזל בצורה כל כך בוטה בהכרעה של חברי המפלגה, שרק לפני חודשים ספורים בחרו נבחרת מעולה שתייצג אותם בכנסת", אמרה בירן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
עמיר פרץ ואיציק שמולי בכינוס ועידת העבודה
צילום: יריב כץ
מומלצים