שתף קטע נבחר

גנץ לא פסל אחדות עם נתניהו וחזר בו: "לא שמעתי טוב"

יו"ר כחול לבן בני גנץ נאם במעמד הגשת הרשימות בוועדת הבחירות המרכזית, ולא פסל אחדות עם נתניהו אם תוצג תוכנית שלום אמריקנית. לאחר מכן מיהר להבהיר: "האוזן הימנית היא הצד של ה-M16. אולי לא שמעתי טוב את השאלה". הרשימות יוגשו עד השעה 22:00

 

 

 

החל היום השני והאחרון של הליך הגשת הרשימות לכנסת ה-22, שיסתיים הערב (חמישי) בשעה 22:00. יו"ר כחול לבן, בני גנץ, נאם בוועדת הבחירות לאחר הגשת רשימת כחול לבן ואמר: "אנחנו נציג אלטרנטיבה מכבדת אל מול מה שמסתמן כברית הקיצוניים של נתניהו. נקרא לממשלת אחדות והסכמה מיד לאחר הבחירות. אנחנו גאים ברשימה שיש לנו, נבחרת משובחת של אנשים ראויים. לכן אין שום שינוי ברשימה".

 

גנץ ענה לשאלה האם ישקלו ממשלת אחדות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו אם תוצג תכנית שלום אמריקנית ואמר: "ישראל לפני הכל, נעשה מה שטוב לישראל".

 

לאחר מכן מיהר להבהיר: "האוזן הימנית היא הצד של ה-M-16. אולי לא שמעתי טוב את השאלה. באתי להחליף את נתניהו ולא לשבת איתו".

 

 
בני גנץ (צילום: משה מזרחי)
בני גנץ. האוזן של ה-M16(צילום: משה מזרחי)
 

 

בני גנץ  (צילום: עמית שאבי)
בני גנץ בוועדת הבחירות המרכזית(צילום: עמית שאבי)

יו"ר העבודה-גשר, עמיר פרץ, אמר על דברי בני גנץ כי "משימתנו המשותפת היא החלפתו של נתניהו, הוא הבעיה והוא לא מה שטוב לישראל".

בני גנץ  (צילום: עמית שאבי)
גנץ מגיש את הרשימה(צילום: עמית שאבי)

עד כה 48 רשימות לקחו טפסים להגשת מועמדות, מהן 10 הוגשו אתמול, בהן ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן וזהות בהנהגת משה פייגלין.

 

הסיעה הראשונה שהגישה היום את רשימתה הייתה ש"ס. יו"ר הסיעה, יואב בן צור אמר: "הגשנו רשימה מגוונת, שילבנו בעשירייה השנייה נציגי עדות, כולל אתיופים. בנימין נתניהו יהיה ראש הממשלה, אנחנו איתו צמוד לאורך כל הדרך. לא יהיה גנץ, נקודה". גם יהדות התורה הציגה את רשימתה, הזהה לחלוטין לזו שהוגשה בבחירות הקודמות באפריל.  

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet 

 

בתוך כך, מפלגת נעם ומפלגת עוצמה יהודית החליטו כי לא ירוצו ביחד בבחירות הקרובות, ומפלגת נעם הגישה את רשימתה בנפרד. לפי הודעת המפלגות, בעוד מפלגת עוצמה יהודית דרשה לשלב מועמדים שאינם חובשי כיפה, בנעם התעקשו על כך שזה נוגד את עקרונות המפלגה.

 

בשמאל אישרה אתמול ועידת מפלגת העבודה את האיחוד עם מפלגתה של אורלי לוי-אבקסיס, ובכך נסתם הגולל על איחוד אפשרי עם המחנה הדמוקרטי.

איילת שקד, רפי פרץ Uאיתמר בן גביר (צילום: צביקה טישלר, אלכס קולומויסקי, אבי מועלם)
איילת שקד, רפי פרץ ואיתמר בן גביר(צילום: צביקה טישלר, אלכס קולומויסקי, אבי מועלם)

מי שבוודאות לא ייכנס לאיחוד בימין הוא משה פייגלין ומפלגת זהות. חצי שנה אחרי הבחירות שבהן קיבלה 118,031 קולות, אך לא עברה את אחוז החסימה, תרוץ מפלגתו של פייגלין פעם נוספת לבד. ניסיונות האיחוד כשלו, ואתמול הגיש כאמור פייגלין את הרשימה לוועדת הבחירות המרכזית. גם הפעם זהות תבקש את האות ז'.

בנימין נתניהו אביגדור ליברמן (צילום: רועי עידן, AFP)
בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן(צילום: רועי עידן, AFP)

מי שבמידה רבה הוביל לבחירות החוזרות, ועל פי כל הסקרים יהיה איש המפתח גם לאחר הבחירות הבאות, הוא אביגדור ליברמן, ומפלגתו ישראל ביתנו, שהפכה למפלגה הראשונה שעברה את אחוז החסימה בבחירות הקודמות ונציגיה הגיעו לוועדת הבחירות.

 

מספר 2 ברשימה, ח"כ עודד פורר, אמר אתמול כי "אף אחד משלושת ראשי המפלגות של הליכוד, כחול-לבן וישראל ביתנו לא פסול בעינינו כראש ממשלה. בכל מקרה לא נמליץ על מי שלא יצהיר שהוא הולך לממשלה של הליכוד-ישראל ביתנו-כחול לבן, בלי המפלגות החרדיות".

 


פורסם לראשונה 01/08/2019 16:46

 

השתתף בהכנת הידיעה: עמיחי אתאלי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים