שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הבלוגרים מהעולם שהתאהבו בג'חנון, בורקס ועמבה
    משלחת של בלוגרי אוכל מחו"ל עם מאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות ביקרו בארץ וחרשו את השווקים, והתוצאה - הצדעה לאוכל הישראלי: הבלוגרים התאהבו ברוגלעך בשוק מחנה יהודה, בבורקס הטורקי בתל-אביב, בג'חנון ואפילו בעמבה: "האוכל מדהים, האנשים הכי חמים בעולם ומלאים באהבה. אתה מיד מרגיש חלק מהמשפחה"

    "יש אנשים שמשאירים את הלב שלהם בסן פרנסיסקו. שלי תקוע איפה שהוא בין תל-אביב וירושלים. זה היה קל מאוד להגיד 'כן' להזדמנות לבקר במקום שכבר התאהבתי בו, אבל זה היה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי לעזוב אותו", כך סיכמה בלוגרית האוכל והלייף סטייל האמריקאית קיילי מקייב שלה 215 אלף עוקבים באינסטגרם thekitchenmccabe@ את ביקורה הקולינרי בישראל.

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

    מקייב הגיעה לארץ במסגרת פרוייקט WeLoveat (אנו אוהבים לאכול) שיצא לפועל כחלק מתכנית ה-Fellowship של ארגון ההסברה הבינ"ל StandWithUs ומתבצע על ידי 25 סטודנטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה (IDC) המתנדבים בארגון.

    בלוגרים ()
    אף אחד לא טועם עד שאני מצלמת!
    "אבל זה מה שקורה כאשר אתה מבלה זמן במקום שבו התרבות כל כך עשירה. האוכל מדהים, והאנשים. או, כן האנשים. לא תמצאו מקום שבו התושבים הם כל כך חמים ומקבלי פנים, כל כך פתוחים ומלאים באהבה. הם מתייחסים אליך מיד כאל משפחה ואתה מרגיש כמו חלק מהמשפחה שלהם", הוסיפה מקייב.

     

    במשך שבוע ימים סיירו חמישה בלוגרים של אוכל מארה"ב, צרפת והונג קונג בין השווקים, הדוכנים והמסעדות בארץ, נחשפו לתרבות, לאנשים ולקולינריה המקומית ופשוט הזילו ריר. התמונות שהעלו לחשבונות האינסטגרם שלהם בשבוע האחרון היו לא פחות מתשדיר שירות מגרה שמציג את ישראל כמעצמה קולינרית מהמובילות בעולם.

    בלוגרים ()
    סטוריז בווליום גבוה

    הם לא הפסיקו לאכול ולצלם את האוכל בשווקים האותנטיים. בין השאר, ביקרו בשוק הכרמל, שוק לווינסקי, שוק מחנה יהודה, התקווה, יפו העתיקה, עברו סדנת שקשוקה בחוות קיימא האורגנית שבקיבוץ חוקוק, עכו העתיקה, ביקור במסעדה סודית, ביקור במחלבת "שירת רועים" שמייצרת גבינות עיזים וכבשים. בין לבין הם סעדו במסעדות שונות ברחבי הארץ, והתארחו גם לארוחה בבית ישראלי. בין השאר, אכלו במסעדת "דיסקו טוקיו" ברחוב הרצל בתל-אביב, אכלו ארוחת בוקר ב"הוטל מונטיפיורי", במלון "סנטר שיק" בתל-אביב, וסעדו ב"בלק אואט" ביפו שבה עברו חוויה סעודה בחושך מוחלט בליווי מלצרים עיוורים (במרכז "נא לגעת").

     

    הבלוגרים שהיו חמושים בנשק שלהם - סמארטפון, מצלמות ופילטרים שונים - לא הפסיקו לטעום ולצלם והעלו לחשבונות הפייסבוק שלהם את הרשמים שלהם בפוסטים וסטוריז מגרים.

    בלוגרים ()
    הבלוגרים ב"דיסקו טוקיו" בתל אביב

    ג'ן בליסי שמנהלת את הדף הפופולרי IndulgentEats@ עם 315 אלף עוקבים העלתה תמונה של רוגלעך ממאפיית מרציפן בשוק מחנה יהודה וכתבה: "מתוק או טעים? בדרך כלל אני הולכת ישר לחצ'פורי עם הגבינה והחמאה בחצ'פוריה בשוק מחנה יהודה בירושלים, אבל הרוגלעך משוקולד ממרציפן, היו לדעתי הדבר הטוב ביותר שאכלנו שסיור בשוק. הוא נמס בפה כשהשוקולד הדביק והסירופ מתמזגים עם הבצק המתפורר". בליסי גם התלהבה מפיצת ג'חנון שאכלה בג'חנון בר בשוק מחנה יהודה שהיה מפתיע מאוד ומרשים.

     

    הבלוגרית קיילי מקייב מארה"ב העלתה תמונה של רימונים פתוחים בשוק וכתבה: "ישראל היא תזכורת עבורי כיצד אוכל צריך להיות - טרי, מלא, עונתי, תוסס ומתמקד במיוחד בפירות וירקות. כיעד הוא בראש רשימת ההשראה בספר שלי. דרך אגב, אם אתם מטיילים בישראל, אל תשכחו לקחת מיץ רימונים טרי סחוט באחד השווקים. ציפיתי לאכול את הפיתות הטובות והטריות ביותר אי פעם בסיור שלי בשוק הכרמל ובשוק לווינסקי הוותיקים במרכז תל-אביב ולא התאכזבתי. התאהבתי ברוטב המנגו החריף שנקרא עמבה".

    בלוגרים ()
    הבלוגרים בישראל: התאהבו בעמבה

    הבלוגרית קייטלין סקדלאן מארה"ב בעלת חשבון האינסטגרם befatbehappy@ שלה 90 אלף עוקבים יצאה מגדרה לאכול במזנון של איל שני וכתבה שאכלה שם את אחת הפיתות הטעימות ביותר, כרובית ותפוחי אדמה.

     

    סקדלאן גם התלהבה במיוחד מהבורקס הטורקי במאפיית "דילק'ס" בתל-אביב. "אם ללזנייה ולבורקה היה תינוק זה מה שהיה יוצא ואיזה תינוק מפואר זה.

    שכבות דקיקות של בצק במילוי גבינה, תרד וחמאה, אפויים לשלמות פריכה מלמעלה, בעודם עדיין רכים וקרמיים במרכז. הסו בורקי פשוט מדהים".

     

    גם הבלוגר ג'ייסון בייקר בעל דף האינסטגרם jasoneats@ עם 114 אלף עוקבים גמר את ההלל על הבורקס הטורקי והרוגלעך הישראלי. "אם אתם עוקבים אחריי אתם בטח יודעים שאני לא אדם של מנות אחרונות אבל הרוגלעך הזה הוא הקינוח הטוב ביותר שאכלתי בחיים. כולם אמרו לי ששוק מחנה יהודה הוא חובה בירושלים. נדהמתי כמה טעים הרוגלעך ואכלתי מיד 5. אל תספרו קלוריות ילדים".

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    הבלוגרים מהעולם שהתאהבו בג'חנון ובעמבה
    מומלצים