שתף קטע נבחר

בלומברג: אייל שני והמזנון בראש רשימת מסעדות אוכל הרחוב האתניות המומלצות בניו יורק

הבלומברג האמריקאי מפרסם את רשימת 12 מסעדות אוכל הרחוב האתני בניו יורק, וממליץ על מסעדת "המזנון" של אייל שני, המתברגת לראש הרשימה. ומי עוד ברשימה הנחשקת?

חברת החדשות הכלכליות בלומברג פרסמה בסוף השבוע האחרון את רשימת 12 המסעדות האתניות הטובות בניו יורק, ובראש הרשימה מככבת מסעדת "מזנון" של השף הישראלי אייל שני. שני פתח את הסניף הראשון של מסעדת "מזנון" בניו יורק לפני פחות משנתיים, ומאז הספיק לפתוח עוד שתי מסעדות נוספות בעיר - סניף שני ל"מזנון" שנפתח השנה, וחודש לאחר מכן את מסעדת "הסלון".

 

הבלומברג פרסם גם מספר עובדות מסקרנות על הרגלי האכילה של התושבים: תושבי העיר ניו-יורק מוציאים ב-130 אחוז יותר על אוכל מחוץ לבית מאשר שאר תושבי ארצות הברית. כך למשל, תושבי התפוח הגדול מוציאים כ-8,082 דולר בשנה על מסעדות ובתי קפה, בהשוואה ל-3,512 דולר לכל אלו שמתגוררים מחוץ לעיר.

אייל שני, סבן נורת' וינה (צילום: פיליפ ליפרסקי)
אייל שני במסעדת סבן נורת' בוינה(צילום: פיליפ ליפרסקי)

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

נתון נוסף מעניין בסקר מציע כי 35 אחוז מההוצאות על מזון ומשקאות מתבצע בדוכני אוכל רחוב. בניו יורק, טרנד ה"קז'ואל המהיר" או "אוכל הרחוב", אם תרצו, פותח בפני הסועדים צוהר לטרנדים קולינריים מהעולם.

המזנון אייל שני (צילום: תיקי גולן)
פיתה במסעדת מזנון של אייל שני(צילום: תיקי גולן)
עבור פחות מ-20 דולר ודקות ספורות בלבד, כך לפי בלומברג, תוכלו לזלול לחם בינג סיני, חביתות צדפות טייווניות או כופתאות חינקאלי גיאורגיות. מטבחים שהיו מחוץ למיינסטרים בעיר (כמו המטבח של סנגל ופרו), היום קלים מתמיד לזלילה.

המזנון אייל שני (צילום: תיקי גולן)
ובינתיים בתל אביב: כמה כסף אתם מוציאים על אוכל רחוב?(צילום: תיקי גולן)

בלומברג מזהה שתושבי ניו יורק חיפשו זמן רב חלופות מעבר למנת ההמבורגר. בכתבה מוזכרת גם השפית עינת אדמוני ודוכן "טעים", שהציעה פלאפים מעולים מאז 2005.

 

הרשימה מונה את 12 דוכני אוכל הרחוב האתנים הטובים בניו יורק, ונפתחת, כאמור, עם מסעדת "מזנון" של אייל שני.

 

1. מזנון | Miznon

השף הישראלי, אייל שני, שמחזיק במסעדה נוספת בניו יורק, "הסלון", מקדיש חלק ניכר מהתפריט של "מזנון" לפיתות רכות, אותן הוא ממלא בסטייק עין המכסה על טחינה ופלפלים חריפים, כמו גם חביתה מתובלת בזעתר עם חמוצים מלוחים, וכמובן פרחים ענקיים של כרובית צלויה.

אייל שני, מסעדת
אייל שני, מסעדת "הסלון" ניו יורק(Photo: Liliet Rosa Reyes Oliva)

מלבד מיקום המסעדה בצ'לסי מרקט וסניף נוסף באפר ווסט סייד, ל"מזנון" יהיה גם דוכן בשוק האוכל שעומד להיפתח בקרוב בבניין סיטי-קורפ בשדרות לקסינגטון 601. "הרעיון שלי הוא לקחת אוכל ברמה גבוהה, ולהכניס אותו לפיתה במקום לצלחת", אומר שני, שמחיר הכריכים שלו מתחיל בשמונה דולרים. "אגב, פיתות זה הלחם הכי טוב, זה המעטפה הכי גאונית לכל דבר". אגב, מסעדת ה"סלון" חטפה ביקורת נוקבת לפני פחות מחודש מכתב של הניו יורק פוסט, על מחיר המנות במקום.

 

2. טרנגה | Teranga

לשף "שגריר הקולינריה של סנגל" פייר תאם, יש מיקום אידיאלי לבית הקפה שלו: במרכז למורשת אפריקה בשדרה החמישית מול סנטרל פארק. התפריט כולל מרכיבים כמו פוניו (תבואה מערב אפריקנית הנחשבת כמזון-על) ואטיקה (קוסקוס קאסבה מותסס) המלווה בנמדה - תבשיל בטטות ואפונה שחורות. ישנה גם אפשרות של עוף בגריל נטול שום וחרוך עם סיד, וגם קפה לאטה בטעמים כמו כורכום ומורינגה.

 

3. ג'ונזי קיטשן | Junzi Kitchen

רשת בצמיחה המוקדשת למטבח צפון סין, מגישה קערות אטריות וראפים המיוצרים מהלחם השטוח - בינג. הרשת הוקמה באוניברסיטת ייל על ידי יונג ז'או והשף לוקאס סין, שנפגשו במועדוני ארוחת הערב של סין.

 

הג'ונזי הראשון נפתח בסמוך לקמפוס בניו הייבן, קונטיקט. ג'ונזי כולל כיום מספר לוקיישנים במנהטן, כשהאחרון נמצא בפארק בראיינט. במקום מתייחסים ברצינות לכל הנוגע לאטריות, ומציעים אפשרות לבחור בין אטריות "סכין" - רחבות וגליות עם אפשרויות לתוספות כמו חזיר עם רוטב עגבניות וביצים - לבין נודלס "ספרינג" הדקות והעבות יותר, שהן נהדרות עם פטריות אויסטר שומשום מתובלות.

 

4. למיטה | Llamita

השף, שהיה מועמד לפרס ג'יימס בירד, אריק רמירז, מתמחה בעוף רוטיסרי ברוטב אח'י ורדה חריף ואורז פרואני מטוגן (ארוז צ'אופה), אותם הוא מגיש בדוכן שלו בווסט וילג'.

 

מבחר הכריכים הקטנים כולל כתף חזיר מקורמלת עם פרוסות בטטה וסלסה קריולה, רוטב בצל סגול - והכל נמכר סביב 14 דולר. בלילה, מסעדת למיטה הופכת למסעדה בשירות מלא המציעה עוף המקורמל באח'י פנקה וצלעות חזיר ב-26 דולר, במקום כריכים.

 

5. צ'אמה מאמה | Chama Mama

אוכל גיאורגי דוחה בנימוס את ההרגל של אכילה בצלחת. חזית המסעדה ברחוב ווסט 14 במנהטן מתמחה בחצ'אפורי ממולא בגבינה ומוגש בקופסת פיצה קטנה. התפריט כולל גם חינקלי - בצק מקופל שניתן למלא בבקר קצוץ, בשר חזיר או גבינה. מכיוון שמדובר במסעדה עממית, ולא דוכן רחוב, יש גם מבחר גדול של יין גיאורגי.

 

6. דאלופ | Dalup Modern Indian

זה רק עניין של זמן עד שמזון מהיר שלא יוצר על ידי רובוט יהיה יוצא דופן. לעת עתה, בין הראשונות שנכנסו למשחק בענף המסעדנות הרובוטי בניו יורק היא דאלופ, שבו מכונת רובוט מכינה דוסה - בצק ענקי ודקיק, דמוי פנקייק. אפשר לאכול דוסה מסאלה קלאסית במילוי תפוחי אדמה מתובלים ובצל; יש גם מנות שאינם תוצרת רובוט כמו קערות אורז או פריקה מחיטה מלאה, ואפשרות לצ'יקן טיקה או כבש מסאלה.

 

7. פילד טריפ | Field Trip

קשה להגדיר את המטבח הספציפי של פילד טריפ השוכן בהארלם. המקום החדש מתמחה באורז, כשהשף ג'יי ג'יי ג'ונסון מאמין שזה מאכל משותף לאינספור מטבחים ברחבי העולם.

 

הקערות כוללות עוף פריך עם רוטב ברביקיו דביק ואורז מוזהב מקרולינה, בקר בגריל עם שעועית שחורה מתובלת ואורז טקסס חום ודביק עם שרימפס ורוטב קארי ירוק. אפילו הקינוח פוגע במנטרה - אמנם זה לא פודינג אורז, אלא חלב אורז רך עם היביסקוס.

 

8. קאטי שופ | Kati Shop

חלב קוקוס שולט בדוכן תאילנדי זה במזרח העיר. התפריט מציע רשימה קצרה של מנות עם קארי, כולל עוף למונגראס, סטייק כוסברה וטופו שומשום אפוי. לסועדים יש אפשרות של אורז יסמין או כרוב מגורר כבסיס, כמו גם קארי חריף במיוחד, וכמובן הסמל המסחרי של המקום - עם לימונית, גלנגל (עשב דמוי ג'ינג'ר), כורכום וכמות מכוובדת של צ'ילי.

 

9. זאי לאי | Zai Lai

האוכל הטייוואני לא עשה רעש וצלצולים בניו יורק כמו מטבחים אסייתיים אחרים, אבל עכשיו הוא פורץ את הדרך בזכות מקומות כמו הדוכן של זאי לאי. הדוכן ממוקם בשוק התת-קרקעי טורנסטיל מחוץ לסנטרל פארק, המקום של השף אדוארד הואנג מציע מאכלים כמו פנקייקס בצל ירוק מטוגן העוטף נתחי בקר ומנה שזכתה לשם - "חביתת הצדפות של האקסית".

 

בין קערות האורז ניתן למצוא קציצות בשר חזיר עם ג'ינג'ר ובצל ירוק ואופציה של ביצה מבושלת בואקום. המשקאות מסורתיים, מתה חלב טארו ועד סרספרילה - בירה שורשית טייוונית.

 

10. אינדיי גו גו | Inday Go Go

מסעדת אינדיי היא מקום אופנתי שמאמצת את העקרונות האיורוודים. הדוכן במידטאון הוא נקודת טייק אאוי והוא מציע מזונות על ברוטיסרי או לצד המנה העיקרית, כמו קוקוס וזרעי פשתה וצ'יה, שממלאים טלה צלוי עם ירקות קצוצים, ירקות כבושים ואבוקדו חתוך.

 

מנת הדגל נקראת 'פרחי קארי' (אורז כרובית עם קארי, עשב לימון וכורכום) עם אפשרויות חלבון נוספות; המנות מתחילות ב-7.50 דולרים. לשתייה מוצעת צ'אי מסאלה חמה מתובלת עם הל וקינמון.

 

11. לאומה ספייסי | LaOma Spicy

במסעדת סגנון סצ'ואן השוכנת בוילאג', יש מבחר גדול של מנות לנשנוש. המסעדה היא הראשונה במנהטן המגיעה מהרשת הממוקמת בפלאשינג, קווינס. מאחורי כניסה למקום שבו עוברים צנצנות זכוכית עם עשרות מרכיבים, כמו טופו, עוגות אורז, סרטנים וקציצות בקר העשויות כליות וכבד, סועדים יכולים לבחור ממה תורכב המנה שלהם - כמו בבר סלטים.

 

המוצרים נאספים בקערה - נשקלים (12.99 דולרים לבשר ופירות ים, ירקות ב-10.99 דולר ל"דלי") ואז מוקפצים מאחורי הקלעים ברמת החום הרצויה. מבין המנות השונות, המנה הנמכרת ביותר היא עוף חתוך לקוביות עם צ'ילי חריף וזרעי פלפל סצ'ואן.

 

12. פיץ' מארט | Peach Mart

החלל הקטן בהדסון יארדס הוא החזון של שף מומופוקו, ומציע גלילי סושי קוריאני עם מילויים כמו עוף מטוגן פיקנטי, טמגו - חביתה יפנית, טונה מתובלת סגורה באורז ועטופה באצות. המקום מציע גם סנדוס - כריכי לחם חלב שכוללים קציצת קאטסו עוף או סלט תפוחי אדמה עם פלפל חלפינו כבוש. למי שרוצה שיעור מהיר בחטיפים אסייתיים, יש גם שקיות של צ'יפס חמאת דבש ומקלות ביסקוויט פוקי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיליפ ליפרסקי
המזנון של אייל שני בראש רשימת 12 מסעדות אוכל הרחוב האתניות הטובות בניו יורק
צילום: פיליפ ליפרסקי
מומלצים