שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך שטיפה של העוף לפני הבישול מזהמת לכם את המטבח
    חוקרים מצאו ששטיפת עוף לפני הבישול, גורמת לכך שהמנה הסופית הופכת למזוהמת בחיידקים צואתיים. איך צריך לנקות את הבשר שאתם מבשלים?

    אם גם אתם שוטפים את העוף בכיור לפני הבישול, כנראה שאתם עושים טעות גדולה, כך לפחות לדברי חוקרים, שמצאו שהזיהום שבעוף רק מתפשט ומזהם את המזון המוכן.

     

    את המחקר פרסמה מחלקת החקלאות בארה"ב, שביקשה לחקור יחד עם אוניברסיטת צפון קרוליינה, כיצד בשלנים חובבים מטפלים בבשר נא וכיצד זה משפיע על האוכל המוכן.

     

    עוף (צילום: shutterstock)
    אל תשטפו את העוף לפני הבישול(צילום: shutterstock)

     

    קיראו עוד על זיהום באוכל

    לא רק סלמונלה: 10 החיידקים המסוכנים שנכנסים לכם לאוכל

    דו"ח: זה החיידק שהכי מזהם את האוכל שלכם

     

    48 מיליון בארה"ב נדבקים מחלות המועברות ממזון

    החוקרים גייסו 300 איש להכנת עוף וסלט במטבחים בצפון קרוליינה. חלק מהמשתתפים קראו הוראות בטיחות להכנת מזון ברשתות החברתיות לפני הניסוי שהמליצו לשטוף את העוף לפני הכנתו. בקבוצת הבקרה היו כאלה שלא עיינו בהוראות לשטיפת העוף.

     

    החוקרים מצאו ש-61% מאלה שלא עיינו בהוראות בטיחות לשטיפת עוף, שטפו את הבשר הנא. אצל 30% מהם נמצאו סלטים שהוכנו על ידם, מזוהמים בחיידקים שהגיעו מהעוף. חלק המשתתפים האלה שטפו את העוף באמצעות השרייתו בכיור, במים בלבד או יחד עם סבון, חומץ או מיץ לימון. זאת, למרות שאין כל הוכחה שהשריה כזו הורגת חיידקים.

     

    לדברי החוקרים, המשתתפים המשיכו להכין בכיור ובסביבתו סלטים, שבאו במגע עם חיידקים מהעוף הנא. החוקרים הדגישו שאיש לא אכל את האוכל שהוכן במסגרת המחקרים. החוקרים נכנסו למטבחי הניסוי לאחר הכנת הארוחות, ולאחר שטיפת הכיורים והדלפקים, וגילו שהם עדיין מזוהמים. במרכז לבקרת מחלות האמריקני, מעריכים כי 48 מיליון איש, אחד מכל שישה בארה"ב, חולים במחלה המועברת על ידי מזון מדי שנה.

     

    סלמונלה, אחד החיידקים הצואתיים הנפוץ בעופות, מובילה לכמיליון מקרי תחלואה. חיידק זה גורם לרוב לשלשול דמי או רירי, חום, וכאבי בטן. סוג אחר של חיידק, קמפילובקטר, נמצא אף הוא בעופות נאים, והוא גורם ל-1.3 מיליון הדבקות בכל שנה. הסכנה המרכזית בחשיפה לחיידקים צואתיים היא אצל ילדים, קשישים ואנשים הסובלים מכשל של מערכת החיסון. אצלם, הדבקה עלולה לגרום למחלה קשה ואף קטלנית.

     

    כיצד תוכלו להפחית את סיכוי ההדבקה בהכנת המזון במטבח?

    1. לפני הכנת המזון - שטפו את ידיכם ביסודיות למשך 20 שניות במים וסבון, ויבשו אותם במגבת נייר. זרקו את מגבת הנייר.

     

    2. חטאו את הכיור ואת דלפקי המטבח לפני הכנת האוכל ואחריו.

     

    3. באמצעות מדחום בשר, ודאו שהעוף מגיע לטמפרטורה של 73 מעלות צלזיוס ומעלה.

     

    4. השתמשו בקרשי חיתוך נפרדים לבשר נא ולשאר המזונות.

     

    5. הימנעו מרכישת בשר במקומות לא מורשים ומפוקחים.

     

    6. אם אתם מבשלים עם ביצים, הימנעות משטיפת ביצים הגורמת לחדירת החיידק לביצה. אחרי מגע עם הקליפה או עם תבנית הביצים המזוהמות, שטפו את הידיים היטב במים וסבון במשך 20 שניות לפחות.

     

    איך הסלמונלה פוגעת בגוף? צפו:

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים