שתף קטע נבחר

ניסיון ראשון לבלימת השביתה: הרשויות המקומיות נגד ארגון המורים

המרכז לשלטון המקומי ושלוש העיריות הגדולות בארץ הגישו בקשה למניעת השביתה הקרובה. בבקשה נכתב כי הארגון מתנהל ב"חוסר תום לב קיצוני". ארגון המורים: "פותרים בעיות רק בבתי המשפט"

 

פרסום ראשון: יממה לאחר הכרזתו של יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים רן ארז כי ישבית את הלימודים בתיכונים ב-1 בספטמבר, הגישו היום (ה') מרכז השלטון המקומי ועיריות תל אביב-יפו, ירושלים וחיפה בקשה לצו מניעה לשביתה.

 

מסיבת עיתונאים של ארגון המורים (צילום: מוטי קמחי)
יו"ר ארגון המורים רן ארז(צילום: מוטי קמחי)

בבקשה פירטו באריכות מדוע ארז אינו יכול להשבית לפי חוק את הלימודים בתיכונים וכינו את התנהלות הארגון "חוסר תום לב קיצוני". אחת הטענות המרכזיות שעולות מהבקשה היא העובדה שהארגון חתום על הסכם שכר קיבוצי עד פברואר 2022 שבמסגרתו התחייב ל"שקט תעשייתי" על רקע מיצוי דרישותיו.

 

מנגד, אתמול במסיבת העיתונאים שקיים ארז טען כי סכסוכי העבודה שעליהם הכריז נוגעים לעניינים שאינם חלק מההסכם. בבקשה טוענות הרשויות המקומיות כי הכתובת לחלק ניכר מטענותיו של ארז היא משרד החינוך, ואילו הן אלו שתושפענה מהשבתת הלימודים. כך, בין היתר, מצוין כי משרד החינוך לא הסדיר את תנאי מנהלי בתי הספר והחופשה השנתית לה הם זכאים.

 

"ההכרזות על סכסוכי העבודה עומדות בניגוד להתחייבויות הארגון בהסכם 2018 ולפסיקת בית הדין, ובכל מקרה הארגון לא יכול לנקוט בצעדים ארגוניים על בסיס ההודעות הללו", נכתב בבקשה לצוויי המניעה. עוד נטען בבקשה כי הכרזת הארגון בעניין פרסי ההצטיינות אינה קבילה, שכן היא נוגעת למורי חטיבות הביניים ומכאן שארגון המורים העל יסודיים, המאגד את מורי התיכונים, אינו הארגון היציג שלהם.

מזכ
גם היא מאיימת בשביתה. מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד (צילום: אלי סגל)

באשר לטענותיו על כך שהמורים נדרשים לשמור על התלמידים במהלך הלילות בטיולים השנתיים נכתב: "אחת לתקופה הארגון מעלה 'בעיה' או 'טענה' חדשה בנוגע לטיולים, כאילו היו דבר חדש ולא חלק בלתי נפרד ממערכת החינוך מקום המדינה לפחות". את הבקשה סיכמו הרשויות כשציינו כי "אין כל הצדקה לנקוט צעדים ארגוניים שכן אין לצעדים אלה כל תכלית לקדם הידברות או משא ומתן".

 

כאמור, אתמול הכריז ארז כי אם דרישותיו לא ייענו – הלימודים בתיכונים לא ייפתחו ב-1 בספטמבר. "לא מדובר בכסף, אנחנו לא רוצים לקבל אפילו שקל אחד", אמר ארז במסיבת העיתונאים שכינס. "נלחמים על כך שיסדירו את מערכת החינוך. שיחליטו שלמנהל תהיה חופשה שנתית, שליועצת יהיה תקן. הכסף הזה ישנו, השאלה היא מה החלוקה שלו?".

 

בשבוע האחרון הכריז ארז על כמה סכסוכי עבודה בנושאים שונים, בהם בעניין מורי הקבלן, הסדרת תנאי מנהלי בתי הספר ועל כך שמורים נדרשים לפעולות שמירה על התלמידים בטיולים השנתיים בלילות. באופן תמוה, החליט ארז להכריז על סכסוך עבודה בעניינים שקשורים לעבודתם השוטפת של המורים.

 

 
מארגון המורים נמסר בתגובה כי "מרכז השלטון המקומי מעדיף מזה שנים לנהל את יחסי העבודה עם ארגון המורים בבית משפט בניסיון להשתיק את עובדי ההוראה. בדרך הזו השלטון המקומי מוציא צווים על כל בעיה שעולה בתנאי ההעסקה של המורים, במקום להתייצב לישיבות המתקיימות עם נציגי משרד החינוך, כדי לפתור את הבעיות.
 
"יתרה מכך, נציגי השלטון המקומי אף פעם לא השתתפו בישיבות עם נציגי הארגון ומשרד החינוך. כך הצטברו עוד ועוד בעיות ובינהן, פגיעה בתנאי הפנסיה של המורים, היעדר תנאי עבודה נאותים למורים, שילוב תלמידים מהחינוך המיוחד בכיתות ללא כל סיוע למורה הבודד שמתקשה בהוראה של 35-30 תלמידים בכיתה, עבודה בשבתות ללא שכר ועוד. מרכז השלטון המקומי מתעלם באופן גס ובוטה מהבעיות הרבות במערכת החינוך ומסיר כל אחריות מעצמו, שהביאה לקריסת מורים".

 

גם בהסתדרות המורים מאיימים בשביתה

גם הסתדרות המורים הכריזה בשבועות האחרונים כי אם דרישותיה בעניין חישוב הפנסיה וימי המחלה של עובדי ההוראה לא ייענו – תשבית את הלימודים בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים.

 

הבוקר אמרה לאולפן ynet מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד כי "אם נתניהו לא יתערב - שנת הלימודים לא תיפתח. הפעם לראשונה נוציא לרחובות גם את עובדי ההוראה".

 

שלשום נפגשה בן דויד עם שר האוצר משה כחלון, פגישה שאותה כינתה בסיומה "טובה". מנגד, אתמול הודיעה ההסתדרות בתום פגישה נוספת עם נציגי האוצר כי "אין התקדמות במגעים". סכסוכי העבודה הפעילים בשלב זה על ידי הסתדרות המורים נוגעים לחישוב הפנסיה של עובדי ההוראה הפורשים, חישוב ימי המחלה של המורים ורפורמת החינוך המיוחד שתצא לדרך באופן חלקי בשנת הלימודים הקרובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים