שתף קטע נבחר

האגו גבר על שיקול הדעת / סיפור מחזור

כולם ראו את הטעות שעשה אלי חכמון בהרחקה של אמיר בן שמעון, אז למה הוא החליט להתעלם מה-VAR ולהצטדק מול מערכת הווידאו? וגם: התדמית הקשוחה של איביץ' והפוטנציאל של בית"ר. צביקה נעים על המחזור הראשון בליגת העל

"היום שופט שעושה טעות וה-VAR מתקן אותו, האגו שלו נפגע. אני קיבלתי החלטה, רגע, לא ראיתי טוב. אני לא בסדר. הציון שלו יורד. מה שקרה, היו שופטים שניסו להצטדק מול ה-VAR ולא שינו את ההחלטה. או לחילופין לא לגשת למסך, ופה מדבר האגו. זה משהו נורא פסול". לא, זה לא איזי שרצקי העצבני מדבר על אלי חכמון. על המילים האלה חתום רועי ריינשרייבר, שופט בינלאומי, שאמר את המילים האלה בראיון שהתפרסם לפני מספר ימים במוסף פתיחת העונה של "ידיעות אחרונות".

 

מסתבר שלא חייבים להיות בעלים נסער, שמרגיש שדפקו את הקבוצה שלו, כדי לזהות אגו בגודל של בלומפילד שמשבש את שיקול הדעת, יש גם שופטים שמתראיינים בדופק רגוע בחדר ממוזג, שאומרים את זה בקול רם. הם מספיק כנים כדי להודות שאגו פגוע הוא יועץ גרוע ועלול לגרום לעיניים שלך להתאמץ לראות דברים שלא היו וכדברי ריינשרייבר לנסות "להצטדק מול ה-VAR".

 

אלי חכמון (צילום: ראובן שוורץ)
האגו גבר על שיקול הדעת. אלי חכמון(צילום: ראובן שוורץ)

 

חכמון, אל תצטדק מול מצלמה שמראה אחרת, זה פתטי. סידרו לך עוד כמה מצלמות חדישות שיעזרו לך לקבל החלטה טובה יותר?! שחרר לשעה וחצי (97 דקות) את האגו לחופשי ותשתמש במתנה שקיבלת. הכרטיס האדום לאמיר בן שמעון היה תוצאה של החלטה נמהרת, אבל אפשר היה לתקן אותה. חכמון לא בעניין של תיקון. הוא יותר בקטע של אגו ותנועות נפנוף.

 

עכשיו צריך לראות באיזה קטע יו"ר האיגוד החדשה רונית תירוש – גיבוי אוטומטי או תיקון אמיתי.

 

אל תהרוס את התדמית

איביץ' קשוח, בלבול אפור, ניסו נחמד – כולנו מכירים את התדמיות. גם המאמנים עצמם, והם לפעמים תקועים בתוכן או נהנים מהן. אצל איביץ' זה כבר נראה כמו טבע שני. הלוק המאיים בא בילט אין עם השיער המסורק בקפידה. אצל בלבול, למשל, האפרוריות באה בילט אין עם טון הדיבור והמבט המעט מנותק (חזיזה עוד מחכה ללחיצת יד), אבל באחד על אחד הוא טיפוס הרבה יותר מעניין.

 

ולדימיר איביץ' על הקווים (צילום: עוז מועלם)
עזוב נחמד, תמשיך בשלך. איביץ'(צילום: עוז מועלם)

השבוע קראתי שכמה משחקני מכבי ת"א התלוננו על איביץ' ששוב נזף בהם ולא היה מרוצה מהיכולת שהפגינו בניצחון על נס-ציונה וביקשו שקצת ירגיע. אפשר היה לכתוב פה תזה שלמה על הפינוק של הכדורגלן הישראלי, ועל הנטייה שלהם לתפוס טרמפ ולטנף כשהמניות של המאמן בירידה, אבל במקום זה אני מחפש דובר סרבית שיתרגם לאיביץ' את המילים: "אל תירגע! אל תהרוס את התדמית שבנינו לנו בראש".

 

ואם כבר הזכרנו את בלבול, מכבי חיפה שלו משחקת כרגע כדורגל הרבה יותר כייפי משל מכבי ת"א.

 

הגרזן והפנטזיה

במקרה של רוני לוי זו לא רק תדמית, אלא תפיסה מקצועית: מאמן בית"ר ירושלים אוהב לבנות קבוצות טקטיות, מסודרות עם הגנה קשוחה, מה שבדרך כלל מייצר כדורגל לא מלהיב מדי, אבל מביא תוצאות.

 

פרדי פלומן  (צילום: עוז מועלם)
הביאו לרוני לוי על הראש מלא דריבליסטים. פלומן(צילום: עוז מועלם)

העניין הוא שהפעם בנה לו את הקבוצה (לפחות בהגדרה) יוסי בניון וכרגע יש ללוי על הדשא ריבוי של שחקנים סילונים וכאלה שיודעים לטפל היטב בכדור. דריבליסטים שדוחפים קדימה ורק צריכים מי שיכניס את הכדור לרשת. בית"ר ירושלים הנוכחית נראית עם הפוטנציאל להפוך לקבוצה עם הכדורגל הכי מלהיב בליגה.

 

בסוף עוד נגלה שהחיבור בין בניון (פנטזיסט לשעבר) לרוני לוי (גרזן לשעבר) הוא האקזיט הכי מוצלח של משה חוגג.

 

דגני, לוסיו וגדיר

כמה שאלות מטרידות:

1. מה משדר יותר עליבות: 3,000 אוהדים בחנוכת בלומפילד או הריב המתוקשר והפיוס המקושקש בין אוראל דגני להפועל ת"א?

 

2. הגול של לוסיו נגד מ.ס אשדוד היה קלאסיקה של ריחוף ושהייה באוויר ונגיחה קשתית חכמה – האם מדובר בחלוץ הכי אנדרייטד בליגה?

 

3. תנועה ללא כדור? קור רוח ברחבה? גם אתם בתחושה שכל מה שמוחמד גדיר היה צריך בקריירה זה את הטלפון של יוסי אבוקסיס?

 

אוהדי בני יהודה נרגשים (צילום: ראובן שוורץ)
בקושי 3,000 אוהדים בחנוכת בלומפילד(צילום: ראובן שוורץ)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
אלי חכמון
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים