שתף קטע נבחר

5,000 רקמו לזכר אורי אנסבכר

אלפי נשים מישראל ומהעולם שלחו פיסת רקמה לזכר הצעירה שנרצחה בפיגוע - והמיצג המאוחד והמיוחד נתלה בעיר העתיקה בירושלים

יותר מחמשת אלפים נשים מכל העולם רקמו לזכרה של אורי אנסבכר ז"ל, והתוצאה צורפה ליריעה ברוחב של 23.5 מטר וברוחב של כ-3 מטרים. היא מוצגת ברחבת הקארדו הפתוח ברובע היהודי בירושלים.

  נשים רקמו רקמות יריעה לזכרה של אורי אנסבכר  (צילום: ברוך גרינברג)
הרקמה המשולבת לזכר אורי אנסבכר(צילום: ברוך גרינברג)

 נשים רקמו רקמות יריעה לזכרה של אורי אנסבכר  (צילום: חנני הורביץ)
"אלפי נשים עצרו את מירוץ חייהן, והקדישו זמן ומאמץ כדי להיות שותפות בתחושה שכולנו רקמה אנושית אחת"(צילום: חנני הורביץ)

 נשים רקמו רקמות יריעה לזכרה של אורי אנסבכר  (צילום: חנני הורביץ)
(צילום: חנני הורביץ)

 

אנסבכר, מתנדבת שירות לאומי בת 19 מתקוע, נאנסה ונרצחה בעין יעל שבירושלים. ערפאת ארפאעיה, פלסטיני בן 29 מחברון, הואשם במעשה ומשפטו עדיין מתנהל.

 

היוזמת היא בת שבע סדן, בעצמה בת שכולה שאיבדה את הוריה אלי ודינה הורביץ, בפיגוע בקריית ארבע בשנת 2003. במיזם התקבלו בין היתר רקמות מילדה עם שיתוק שהחזיקה את היד של המורה שלה והכתיבה לה מה לעשות ואיך לרקום; מקבוצת נשים עם דמנציה; מקשישות מרמלה ומירוחם; מחסידת בעלזא מירושלים; מאישה שיושבת ליד מיטת בנה בבית חולים בניו יורק; מנשים מאורוגואי וממוסקבה, מאיטליה ומארה"ב, מ'נשים עושות שלום', מנשים בארגון הנכים ועוד.

 

לחלק מהבדים עצמם סיפור מרגש: אדם מבוגר שגזר פיסה מבד שעבר איתו את מחנה הריכוז ברגן בלזן ונכדותיו רקמו עליה; בחורה שרקמה על פיסת בד ממדים של אחיה שנהרג; אישה שבחרה לרקום על בד משמלת הכלה שלה; אישה שצירפה רקמה שרקמה סבתה בשבי בלבנון בשנות ה-60; ורקמות שהגיעו מתימן. חלק מהנשים רקמו פסוקים או מילים משירים, חלקן רקמו את דמותה של אורי ז"ל ויש שביטאו רגשות והביעו תפילה.

אורי אנסבכר (צילום: באדיבות המשפחה)
אורי אנסבכר ז"ל(צילום: באדיבות המשפחה)

  נשים רקמו רקמות יריעה לזכרה של אורי אנסבכר  (צילום: ברוך גרינברג)
(צילום: ברוך גרינברג)

  (צילום: ברוך גרינברג)
(צילום: ברוך גרינברג)
 

רקמות לזכר אורי אנסבכר ()
המיצג נתלה בעיר העתיקה

"מיזם 'רוקמות אור' קם בעקבות הרצח הנורא של אורי אנסבכר הי"ד במהלך פברואר 2019", מספרת בת שבע סדן. "הכאב הגדול שחשתי והרצון לזעוק ולומר משהו גרמו לי לקרוא לנשים להביע את רגשותיהן ולרקום אותן על פיסת בד. העליתי פוסט בפייסבוק שגרר אחריו אלפי תגובות ושיתופים ובעקבות הפוסט עצרו אלפי נשים את מירוץ חייהן, והקדישו זמן ומאמץ כדי להיות שותפות בתחושה שכן, כולנו רקמה אנושית אחת, ולכולנו לב אחד, וכשהוא כואב, כואב לכולנו. כל אחת מהן בחרה בד שמשמעותי עבורה, ורקמה עליו את רגשותיה ואת תפילתה".

 

סדן מוסיפה: "אספתי יותר מ-5,000 פיסות מ-12 מדינות שונות שהן עדות לקול הנשי, לזעקה שנפלטה מפיה של כל אמא וכל נערה כששמעו על הרצח המזעזע של אורי. הרקמה היא מלאכה נשית, שהיוותה חלק מהעשייה הנשית לאורך השנים, ובעת הזאת אפשרה לאלפי נשים לנתב את רגשותיהן באופן נשי ומחבר".

 

יריעת הבד מוצגת בקארדו בעיר העתיקה בירושלים, ובהמשך מקווה סדן להציג אותה ברחבי המדינה. כדי לעשות זאת היא פתחה בקמפיין למימון המונים ומזמינה את הציבור להצטרף אליה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ברוך גרינברג
מתוך הרקמה
צילום: ברוך גרינברג
מומלצים