שתף קטע נבחר

ריקול לביצים של חברת המותג הפרטי של שופרסל

משרד הבריאות הורה על ביצוע ריקול לביצי מאכל של חברת "מן הטבע בארותיים" - בשל חשד שהביצים נגועות בסלמונלה. הריקול נעשה בעקבות דיגום לולים שביצעו השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות

ריקול לביצי מאכל של המשווק מן הטבע בארותיים של המותג הפרטי שופרסל , בשל חשד לסלמונלה אנטריטידיס. הריקול נעשה בעקבות דיגום לולים של השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות ובדיקות עם התאמה בריצוף גנומי מלא.

 

בעקבות אשפוזים: נתגלתה סלמונלה בביצים

לא מחכים לעליון: בקשה לתביעה ייצוגית נוספת נגד קוקה קולה על גביית מחיר מופרז

לאן נעלמו מוצרי המזון של רויאל קנין?

 

למשרד הבריאות לא ידוע בשלב זה על תחלואה בקרב צרכנים, אולם אין לצרוך ביצים אלו. מדובר בביצי מאכל תחת פיקוח מחירים תבניות 12 ו-18ביצים בגדלי L, M ו-12 ביצים בגדלי XL מתאריך 27.8-11.9.

 

ביצים מן הטבע בארותיים (צילום: משרד הבריאות)
ביצים של חברת מן הטבע בארותיים(צילום: משרד הבריאות)

החיידק עלול לגרום לשלשולים וחום. לקוחות שרכשו את המוצרים יוכלו לפנות לקבלת החזר כספי בגינו ומתבקשים ליצור קשר עם שירות הלקוחות.

 

לפני כשבועיים ביצעה חברת ביצי אביב ריקול מחשש שחיידק הסלמונלה בביצים יפגע בבריאות הציבור. ביוני החולף, נרשמה תחלואה בקרב צרכנים שהכינו גלידה מביצים טריות. מבדיקה שערך משרד הבריאות נמצאה סלמונלה מזן אנטריטידיס בבדיקה סביבתית של שני לולי הטלה והקשר בין הביצים לחולים נמצא.

 

משרד החקלאות דורש מבעלי הלולים לצקת רצפת בטון במבנים שבבעלותם. זאת במטרה למנוע את התחלואה הקיימת בכשליש מביצי המאכל. המהלך צפוי לעלות לכל לול כ-100 אלף שקלים.

 

כך תמנעו מלהידבק בסלמונלה

על מנת להימנע מהידבקות בחיידק הסלמונלה אנטריטידיס, במשרד הבריאות ממליצים לצרוך רק ביצים מבושלות היטב (כגון ביצה קשה), זאת משום שבישול משמיד חיידקים. חשוב להקפיד על כך במיוחד כאשר מדובר במזון עבור תינוקות, קשישים, או אנשים עם פגיעה במערכת החיסונית.

 

בעת רכישת ביצים, יש לוודא כי מופיעות על הביצים חותמות עליהן מופיע שם המשווק, גודל הביצה, תאריך אחרון לשיווק ותאריך אחרון לשימוש במקרר. יש להקפיד על קניית ביצים רק במקומות מורשים (לא בקנייה בפתח הבית, שכן מקורן אינו ידוע והן אינן נשמרות בטמפרטורה ובתנאים המתאימים). חשוב גם לשים לב כי בנקודות הרכישה, הביצים מאוחסנות עם בקרת טמפרטורה ורצוי שלא לקנות ביצים שאינן מאוחסנות במדפים מקוררים.

 

כמו כן, יש להקפיד על רכישת ביצים ארוזות באריזות קמעוניות סגורות בכל הצדדים ואם קונים מגשי ביצים של 30 ביצים, יש להקפיד כי המגש יהיה עטוף בניילון נצמד מכל צדדיו. תאריך אחרון לשיווק, משמעו כי מעבר ליום זה אין למכור עוד את הביצים הללו. התאריך האחרון לשימוש הינו חודש ימים מעבר לתאריך האחרון לשיווק. תאריך זה מהווה המלצה לצרכן עד מתי ניתן להשתמש בביצים כאשר הן מאוחסנות בבית, במקרר.

   ()
  

באשר לאחסון, יש לאחסן את הביצים במקרר הביתי מיד לאחר הקנייה. מומלץ לאחסן את הביצים במקרר באריזתן המקורית. האריזה מגינה על הביצים מפני אובדן נוזלים או ספיחת ריחות זרים והתייבשות.

 

עוד חשוב להקפיד שלא להשתמש בביצים שבורות, סדוקות נוזלות ומלוכלכות. אין להפריד בין החלמון לחלבון על ידי העברה בין 2 חצאי הקליפה, כי הדבר עלול לזהם את תוכן הביצה. עדיף לקנות כלי קטן, העושה פעולה זו בקלות. אין לרחוץ ביצים, בייחוד טרם הכנסתן למקרר, מאחר ושטיפת הביצים גורמת להעברת חיידקים לתוך הביצה.

   ()
 

בנוסף, כדאי להקפיד לזרוק את קליפות הביצה לאשפה ישר לאחר שבירת הביצה ולא להשאירן על משטח העבודה מאחר והחיידקים יכולים לעבור מקליפת הביצה למשטח העבודה וכן לנקות היטב את המשטח עליו הונחו הביצים. מומלץ לנקות גם את מקום שבירת הביצה עצמה.


פורסם לראשונה 27/08/2019 21:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: משרד הבריאות
ביצים של חברת מן הטבע בארותיים
צילום: משרד הבריאות
מומלצים