שתף קטע נבחר

צילום: EPA

בחריין בביקורת על ממשלת לבנון: "חוסר אחריות"

לצד ברכות צפויות לחיזבאללה מאיראן, חמאס והג'יהאד האיסלאמי, בבחריין תקפו ואף קראו לאזרחיהם לעזוב מיד את לבנון. יוניפי"ל: "הצדדים הבטיחו שהם מחויבים להפסקת העוינות"

בעולם הערבי החלו להגיב לתקרית הירי היום (א') בגבול לבנון. בעוד שחמאס והג'יהאד האיסלאמי בירכו את חיזבאללה, בבחריין הפנו דווקא אצבע מאשימה לממשלת לבנון והאשימו אותה בחוסר אחריות. בנוסף, בחריין קראה לאזרחיה לעזוב מיד את לבנון "בעקבות האירועים הביטחוניים".

 

 

עוד בטרם נגמר האירוע הביטחוני בצפון תקף שר החוץ של בחריין, חאלד בן אחמד חליפה, במרומז את אוזלת ידה של ממשלת לבנון בטיפול בחיזבאללה. בציוץ שפרסם מתח ביקורת על כך שממשלת לבנון נותנת יד לארגון שכזה לפעול בשטחה, תוך ידיעה ברורה שהארגון מסכן את תושבי לבנון.

 

"תקיפה של מדינה אחת נגד מדינה אחרת אסורה על פי החוק הבינלאומי", כתב חליפה. "כשמדינה צופה מן הצד על קרבות בגבולותיה שמסכנים את תושביה ואינה עושה דבר – זה חוסר אחריות מצד אותה מדינה". בסוף הציוץ הוא הוסיף: "ישראל, לבנון, חיזבאללה", ככל הנראה כדי להבהיר למי מיועד הציוץ.

השייח חאלד בן אחמד אל חליפה בוועידת השלום והביטחון בוורשה (צילום: EPA)
חליפה. "כשמדינה צופה מהצד ואינה עושה דבר - זה חוסר אחריות"(צילום: EPA)
 

כמה דקות לאחר אותו הציוץ שב שר החוץ לטוויטר וכתב: "מי שרוצה להבין את המשמעות של 'האיפוק' שיצפה בטלוויזיה", תוך שהוא עושה שימוש באותו ביטוי שראש ממשלת לבנון משתמש בו תמיד כדי להבהיר את המדיניות האזורית.

 

הציוץ של חליפה זכה לאזכורים ולסיקור בכמה כלי תקשורת ערביים, גם בלבנון. זאת לא הפעם הראשונה שהוא מביע עמדות כאלו. רק לפני שבוע הוא התייחס לתקיפות שיוחסו לישראל בעיראק: "איראן היא זו שהכריזה עלינו מלחמה עם משמרות המהפכה שלה וחיזבאללה והמיליציות בעיראק ועוד. אז אין מה לבוא בטענות למי שמכה בהם ומשמיד את בסיסיהם, זו הגנה עצמית".

 

שר החוץ של איחוד האמירויות, ד"ר אנואר גרגש, תקף אף הוא: "מאז ומתמיד סבלו הלבנונים מהחלטה שקיבל גורם יחיד ומהשלכות הדבר. ההיגיון אומר שהחלטות של מלחמה ושלום צריכות להיות החלטות של המדינה באופן שיבטא את האינטרסים שלה ואת ביטחון תושביה לפני הכול".

 

סוכנות הידיעות האיראנית IRNA ציטטה בכיר ביטחוני בטהרן שאמר בתגובה לתקרית כי "מטרת המדיניות של חיזבאללה היא לשמור על האינטרסים של לבנון. חיזבאללה נהנה מתמיכה רחבה בלבנון. העונש של חיזבאללה למשטר הציוני היה אמצעי הדדי שהציג את הנחישות של ההתנגדות מול האיומים".

 

יוניפי"ל, כוח האו"ם המוצב בדרום לבנון, פרסם הודעה רשמית לסיכום האירוע בצפון: "היום בסביבות 17:00 אחר הצהריים עודכן יוניפי"ל על ידי צה"ל שנורה טיל נ"ט מאיזור מארון א-ראס בדרום לבנון לעבר רכב צבאי באזור אביבים, דרומית לקו הכחול. בתגובה צה"ל ביצע ירי ארטילרי לעבר אזורים כלליים – מהם יצאה מתקפת הטילים.

 

"מפקד כוח יוניפי"ל הגנרל סטפנו דל סול יצר קשר מיידי עם הצדדים כדי להכיל את המצב ולהשיב את הפסקת מעשי העוינות. בשלב הזה הרגיעה חזרה לאזור ויוניפי"ל שומר על נוכחות על הקרקע ביחד עם צבא לבנון. דל סול הביע דאגה מהתקרית והפציר בצדדים להפגין את מירב האיפוק כדי למנוע כל הסלמה של המצב".

 

דל סול הוסיף: "זאת תקרית רצינית שמהווה הפרה של החלטת מועצת הביטחון 1701 ומכוונת בבירור לסכן את היציבות באזור. עלינו לשמר את הביטחון לאורך הקו הכחול ולהפגין איפוק מרבי. הצדדים הבטיחו לי את המחויבות המתמשכת שלהם להפסקת מעשי העוינות בהתאם להחלטת מועצת הבטחון 1701".

 

הממשל בוושינגטון הביע דאגה מהמתיחות הגוברת בגבול ישראל-לבנון, והזהיר את חיזבאללה להימנע מפעולות שמאיימות על ישראל. גורם רשמי במשרד החוץ האמריקני אמר: "אנחנו מודאגים המתיחות המחריפה. ארה"ב תומכת לחלוטין בזכותה של ישראל להגן על עצמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים