שתף קטע נבחר

האוצר בוחן: מס על משקאות מסוכרים וכלים חד פעמיים

ראש אגף התקציבים, שאול מרידור, אמר בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט" כי המס יוטל על מנת להגדיל את הכנסות המדינה במסגרת התוכנית לטיפול בגירעון. מטרה נוספת: עידוד התנהגות כלכלית חיובית שתקטין את תחלואת הסוכרת ואת הפגיעה באיכות הסביבה

 

 

במשרד האוצר עמלים בימים אלה על פתרונות לטיפול בגירעון עבור הממשלה החדשה, שצפויים לכלול גם העלאת מיסים. לרוב, האלטרנטיבות הרגילות כוללות העלאת מע"מ או ביטול פטורים ממס כמו הפטור ממע"מ באילת או בקרנות ההשתלמות. אולם היום (ב') חשף ראש אגף תקציבים שאול מרידור, כי נשקלות גם אלטרנטיבות יצירתיות יותר שמטרתן הן להגדיל את קופת ההכנסות של המדינה והן לחנך להתנהגות כלכלית חיובית יותר. בין האפשרויות שנבחנות העלאת מס על משקאות מסוכרים על מנת להילחם בסוכרת, והעלאת מס על כלים חד פעמיים שהשימוש בהם פוגע באיכות הסביבה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

נגיד בנק ישראל: "הממשלה תצטרך להעלות מיסים"

ביצועים? השכר במגזר הציבורי מושפע פחות מדי מהישגי העובדים

המדד ועוד ארבע סיבות לדאגה: הנתונים הלא מחמיאים של המשק

 

"היינו רוצים לראות מיסוי על דברים שליליים, שכן מס נועד גם לעודד התנהגות כלכלית", אמר מרידור בוועידה המרכזית של כלכליסט שהתקיימה אתמול. "אחד החוליים המרכזיים בקרב הנוער והציבור בכלל הוא סוכרת, וצריכת משקאות מתוקים תורמת להיווצרות תחלואה גבוהה. על כן הטלת מס על משקאות מסוכרים גם תכניס כסף לקופת המדינה, ואני מקווה שגם תביא לאפקט של מעבר לצריכת משקאות בריאים יותר והפחתת התחלואה".

ראש אגף התקציבים שאול מרידור בוועידת כלכליסט (צילום: עמית שעל)
ראש אגף התקציבים שאול מרידור בוועידת כלכליסט(צילום: עמית שעל)
 

מרידור לא התייחס באופן מקרי למחלת הסוכרת. כיום יש בישראל לפי הערכות כחצי מיליון חולי סוכרת, ועוד כמה מאות אלפי אנשים המוגדרים במצב טרום סוכרתי - קרי בסיכון גבוה להפוך לחולי סוכרת. המחלה, המוגדרת כמגיפה עולמית, מאופיינת בסיבוכים רפואיים רבים בהם קטיעת גפיים. לפי הערכות העלות הכלכלית למשק כתוצאה מטיפול בחולי סוכרת מוערכת בכחמישה מיליארד שקל בשנה הנובעים מהוצאות רפואיות, קצבאות ביטוח לאומי ואובדן פריון למשק. על כן נקיטת פעולות למניעת התפשטות המחלה, כגון דיכוי צריכת מוצרים מסוכרים, יכול בטווח הארוך גם לתרום לבלימת ההוצאות הגבוהות במשק לטיפול בחולים במחלה.

 

כאמור, נושא נוסף שנבחן הוא הטלת מס על רכישת כלים חד פעמיים. "שימוש בכלים חד פעמיים מפלסטיק הוא תופעה דרמטית בעולם. הטלת מס שכזה אמור לצמצם את השימוש בכלים הללו, ולהביא לכך שנחייה בחברה ערכית ונקייה יותר", אמר מרידור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שעל
שאול מרידור
צילום: עמית שעל
מומלצים