שתף קטע נבחר

קנס של 500 אלף שקל ליוחננוף בשל פגיעה בהתארגנות עובדים

ביה"ד לעבודה קבע כי רשת המרכולים תפצה את ההסתדרות הלאומית ואת ועד העובדים בגין פגיעה בהליך ההתארגנות שניסו לקדם. מפסק הדין עולה כי הרשת דרשה ממנהלים שיפעלו לאסוף את עובדיהם ולהסיע אותם לחתימה על תצהירים, בהם הם מבקשים לבטל את חברותם בההסתדרות

שופטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, דגית ויסמן, קבעה אתמול (ב') כי רשת המרכולים יוחננוף ובניו תפצה את ההסתדרות הלאומית ואת ועד עובדי יוחננוף בגין פגיעה בהתארגנות העובדים. גובה הפיצוי נקבע בסך כולל של 500 אלף שקל.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מנהל ביוחננוף: אין שירותים עד שילמדו לנקות

רשת "יוחננוף" תפצה עובד שפוטר בחופשת מחלה

יוחננוף מאיימת: נוריד חלק ממוצרי תנובה מהמדף

 

בפסק הדין שנתנה, קבעה השופטת ויסמן כי בקשת ההסתדרות הלאומית מתקבלת בחלקה, תוך שהיא קובעת כי "למרות שלא כל טענות ההסתדרות הלאומית הוכחו, הרי שהוכח כי המשיבה (רשת יוחננוף, ל.ד) פעלה באופן פוזטיבי תוך התערבות בהתארגנות העובדים, במהלך ההתארגנות ראשונית ובמקביל לקיומו של משא ומתן קיבוצי ראשון במקום העבודה".

מנכ"ל רשת יוחננוף, איתן יוחננוף (צילום: עמית שעל) (צילום: עמית שעל)
מנכ"ל רשת יוחננוף, איתן יוחננוף(צילום: עמית שעל)

עוד נכתב כי "המשיבה פנתה לעובדים לקבלת בקשות לבטל את החברות אצל ההסתדרות הלאומית, והפעילה מערך של עובדים ומנהלים בדרגות ניהול שונות, לרבות הפצת הודעות בקבוצת וואטסאפ של מנהלים, על מנת שיפעלו במהירות לאיסוף העובדים והסעתם לחתימה על תצהירים בהם יאשרו שביקשו לבטל את חברותם אצל ההסתדרות הלאומית".

 

לפי פסיקת השופטת, "אין מדובר בהתנהלות שגרתית ולא ניתן לראות בהתנהלות זו כהתנהלות לגיטימית, גם אם ברקע הדברים מתנהל סכסוך קיבוצי ששאלת היציגות עומדת במרכזו. בכך המשיבה הפרה את האיסור שלא להתערב בדרך כלשהי בהתארגנות העובדים". נקבע גם כי בשל העובדה שמדובר במעסיק פרטי של מאות עובדים, ישנה "משמעות בהעברת מסר ברור לציבור רחב של עובדים לגבי ההגנה שמוענקת להם בכול הנוגע לחירות ההתארגנות". יצוין כי מספר טענות של ההסתדרות הלאומית נדחו, בין השאר, הטענה לפיה הרשת לא הוציאה הנחיה ברורה למנהלים שלא להתערב בהתארגנות העובדים.

 

נזכיר שאמש פורסם כי בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע כי מסעדת קפה נואר בעיר פגעה בהתארגנות העובדים הצעירים שלה, וכי עליה לשלם ל-12-15 מהם סכום של 300 אלף שקל.

 

מאיתמר שרוני, סמנכ"ל אגף הגיוס בהסתדרות הלאומית, נמסר בתגובה: "אנו מברכים את עובדי יוחננוף על כך שהאמת שלהם יצאה לאור. צר לנו לראות כי בשנת 2019 מעסיקים בוחרים שלא לכבד את רצון העובדים שלהם ולאפשר להם את הזכות הבסיסית ביותר - להתאגד במסגרת ארגון עובדים. ההסתדרות הלאומית ועובדי הרשת נחושים להשלים את הליך התארגנות העובדים. אנו קוראים לבעלים ומנכ"ל הרשת, איתן יוחננוף, לכבד את פסק הדין - ובראש ובראשונה לכבד את בקשתם הבסיסית של עובדי הרשת המסורים, להשלים את הליך ההתאגדות".

 

מרשת יוחננוף נמסר בתגובה: "החברה שומרת על החוק ובכלל זה על הזכות להתאגדות. יש לציין כי מתוך 12 סעיפי טענות שהועלו התקבל בפסק הדין חצי סעיף. למעסיק נשמרת הזכות המהותית לקבלת מידע מהימן מההסתדרות כדי להכיר בה כגוף המייצג. נערער לערכאה גבוהה יותר". את ההסתדרות הלאומית ואת ועד עובדי יוחננוף ייצגו עוה"ד רוית קרן ובטי מצר לוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים