שתף קטע נבחר

מייסד "טלגראס" מואשם בניהול ארגון פשע

כתב האישום נגד עמוס דב סילבר, ראש הרשת שעסקה בסחר בסמים באמצעות אפליקציית טלגרם, מייחס לו בנוסף לעבירות סחר גם סחיטה באיומים. הוא יישאר במעצר עד להחלטה אחרת. עורך דינו: "פעל מאידיאולוגיה ורצון לסייע לחולים". אישומים הוגשו נגד 28 מעורבים נוספים בפרשה

 

 

מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה היום (יום ב') לבית המשפט המחוזי בלוד כתב אישום נגד עמוס דב סילבר, מייסד רשת "טלגראס", בגין עבירות של ניהול ארגון פשיעה, סחיטה באיומים ועבירות תיווך וסחר בסמים. במסגרת הפרשה, שאותה מכנה הפרקליטות "פרשה 420", הוגשו עד כה כתבי אישום נגד 28 עובדים ומנהלים ברשת.

 

סילבר, שהתקבל בדיון במחיאות כפיים וקריאות עידוד מהנוכחים בקהל, יישאר במעצר עד להחלטה אחרת. הדיון הבא בעניינו יתקיים ב-23 באוקטובר. עורכי דינו ביקש עבורו אוכל טבעוני, ומסרו את רצונו לשוחח עם אשתו ובנו - "דבר שנמנע ממנו עד כה".

 

עמוס דב סילבר (צילום: יריב כץ)
"רצה לסייע לחולים". סילבר במתן כתב האישום(צילום: יריב כץ)
עמוס דב סילבר (צילום: יריב כץ)
התקבל בדיון במחיאות כפיים(צילום: יריב כץ)

אורי קורב ()
"סילבר יוכיח את חפותו". עו"ד אורי קורב

עו"ד אורי קורב, המייצג את סילבר, מסר בתגובה להחלטת בית המשפט: "עמוס סילבר הוא אדם ערכי ומוסרי הנאמן לאידיאולוגיה שבה הוא מאמין, לפיה יש לעזור לחולים ולחלשים בחברה ולהקל על סבלם. סילבר פעל במשך שנים כדי לעזור לזולת תוך הקפדה לא לפגוע באיש. כתב האישום שהוגש היה צפוי וידוע מראש, ומהווה המשך להתנהלות המתלהמת והבלתי-מידתית של רשויות האכיפה. הוא מציג את העובדות באופן מסולף, תוך שימוש בקונסטרוקציות משפטיות שגויות וחסרות בסיס. רשויות האכיפה מתעלמות מהשינויים החברתיים והמשפטיים העוברים על העולם כולו, ובכלל זה על מדינת ישראל בנושא הלגליזציה והשימוש בסמים קלים.

 

"הטענה שלפיה עמוס סילבר מנהל "ארגון פשע" היא מופרכת", המשיך עו"ד קורב, "מדובר בשימוש ציני בחוק שנועד להילחם בארגוני פשיעה נגד אנשים נורמטיביים הפועלים לקדם אידיאולוגיות, שנבחרי ציבור מכל קצוות הקשת הפוליטית מצהירים כי יפעלו למען הכשרתם והגדרתם כחוקיים. סילבר יילחם בבית המשפט על הערכים בשהם הוא מאמין ויוכיח את חפותו".

 

סילבר עצמו כתב בעבר למשטרה כי "הרעיון של "טלגראס" נועד לאפשר לאלה הזקוקים לקנאביס בתור תרופה, או לצרכי פנאי, להשיג זאת בלי להזדקק למפגשים עם עבריינים ותוך הגנה מפני 'עקיצות' או סחורה (באיכות) ירודה. התמונה המעוותת וההזויה שהנכם מנסים לצייר, תוך הפרה ורמיסה של הזכויות הבסיסיות שלי כדי לגרום להרשעתי בפשע שמעולם לא ביצעתי - לא תצלח".

  

מבנה ארגון הפשיעה שחשפה המשטרה ()
מבנה ארגון הפשיעה שחשפה המשטרה
 
 
כתב האישום נגד סילבר, שהוגש על ידי עורכי הדין שירי רום, יוני חדד ויעלה הראל, כולל עבירות של ניהול ארגון פשע, תיווך לסחר בסמים מסוכנים, סחר בסמים מסוכנים, הדחת קטין לסמים מסוכנים וסחיטה באיומים - כולן בוצעו במסגרת ארגון פשיעה. בנוסף מתוארים בו תהליכי ההתפתחות של הרשת, "תוך ניצול מאפייניה של פלטפורמת טלגרם שאפשרו תיווך בין סוחרי סמים לבין רוכשיהם, בניצוחה של הנהלת "טלגראס" ובראשה הנאשם". 
 
כמו כן נכתב כי "ברשת הושקעו מאמצים ייחודיים לאמת את זהותם של סוחרי הסמים שביקשו לפעול באמצעות הפלטפורמה, במטרה לוודא שלא מדובר בשוטר סמוי המתחזה לסוחר, או בסוחר סמים העתיד להונות את רוכשי הסם. בנוסף, מנהלי הרשת ערכו תוכנות אוטומטיות ("בוטים") שנועדו לייעל את השימוש ב"טלגראס", ויצרו מנגנון לאיסוף שכר טרחתם מסוחרי הסמים שפעלו בפלטפורמה. חלק מההכנסות של מנהלי הרשת שולמו במזומן, וחלק אחר בסמים שווי כסף".
 
עמוס דב סילבר בהארכת מעצר (צילום: יריב כץ)
עמוס דב סילבר בהארכת מעצר קודמת(צילום: יריב כץ)

מוס דב סילבר נמלט מהשוטרים בשדה התעופה בקייב ()
תיעוד משדה התעופה האוקראיני שממנו נמלט

עמוס דב סילבר ()
טען שהוכה בבית הכלא באוקראינה
בכתב האישום מפורטת גם ההיררכיה הארגונית של הרשת וכן פעילותו של סילבר: "מעורבותו של הנאשם בקבלת ההחלטות וקביעת המדיניות, עידודו ותמיכתו בסחר בסמים לקטינים ועל-ידי קטינים, הקמתו את הערוץ המתווך לסחר בסמים פסיכדליים כגון אקסטזי, LSD, פטריות הזיה ועוד", נכתב. "הנאשם פעל לעידוד השימוש בקנאביס ונגזרותיו בקרב הציבור, באמצעות פרסומים בכלי תקשורת ובדף הפייסבוק שלו, והפקת אירועים ציבוריים שבהם התבצעה חלוקה של סמים מסוכנים למשתתפים".

 

מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, שביקשה לעצור את סילבר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, תיארה את מסוכנותו כמי שעמד בראש ארגון והיה "אחראי להספקה של נתח שוק עצום מכלל שוק הסמים בארץ", וציינה כי קיים חשש כבד להימלטותו אם ישוחרר ממעצר - "לאור העובדה כי ב-15 באוגוסט הוא ברח משדה התעופה באוקראינה לפינ הסגרתו לישראל".

 

בבקשת הפרקליטות נכתב כי "מנהלי "טלגראס" תיווכו בין יותר מ-3,000 סוחרי סמים מכל רחבי הארץ, מתוכם לפחות 250 קטינים, לבין כ-200,000 רוכשי סמים ובהם קטינים שמספרם אינו ידוע. הכנסות הארגון מפעולות התיווך לסחר בסמים היו לא פחות מ-30,000,000 ₪".

  

מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ד"ר חיים ויסמונסקי, ציין את ערכה התקדימי של הפרשה בכך שזו הפעם הראשונה שנחשפו ונאספו ראיות קבילות בגין פעילות של ארגון פשיעה של ממש במרחב המקוון, הכולל חלוקת תפקידים, תכנון ופעולה משותפת לקידום יעדים כלכליים ואידיאולוגיים של הארגון.

 

סילבר, שהצליח להימלט באוקראינה רגע לפני הסגרתו לישראל, ונעצר בחודש שעבר בעיר אומן לאחר מצוד שנמשך יומיים, הוסגר לארץ ומעצרו הוארך מעת לעת. הוא נעצר לראשונה באוקראינה בחודש מרץ, לבקשת ישראל, ובמקביל נעצרו בארץ עשרות ממפעילי הרשת שעמד בראשה.

 

כאמור, באפריל השנה הגישה הפרקליטות לבית המשפט המחוזי בלוד כתבי אישום נגד 28 מעורבים בפרשה, שמכונה על ידיה "פרשה 420", ולהם מיוחסות העבירות הבאות - כל אחד על פי חלקו: עבירות לפי חוק המאבק בארגוני פשיעה, עבירות של תיווך לסחר בסמים מסוכנים, סחר בסמים מסוכנים, הדחת קטין לסמים מסוכנים, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, שיבוש מהלכי משפט, הלבנת הון, העלמת מס ועבירות נוספות.

 

על פי האישומים בפרשה, במסגרת פעילות הארגון בישראל נמכרו סמים בשווי מאות מיליוני שקלים, ובמשקל כולל של עשרות טונות. אלפי סוחרים פעלו בו ועשרות אלפי משתמשים השתמשו ברשת. לפי האישום, מרבית הסמים שנמכרו ב"טלגראס" כללו סמים מסוג קנאביס בתצורות שונות, אולם בפלטפורמה נמכרו גם סמים מסוגים נוספים. כמו כן, נטען כי הנאשמים אפשרו ביודעין מכירת סמים לקטינים וחלקם אף עודדו זאת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
עמוס דב סילבר בבית המשפט
צילום: יריב כץ
מומלצים