שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סושי בצורת פיצה כבר אכלתם?
    המסעדה שמגישה סושי בצורת פיצה, נקניקיה בלחמניה והמבורגר: שתי חברות מדליית אל-כרמל פתחו מסעדה שפועלת יום בשבוע ומגישה סושי קצת אחר. ואיך הטעם? יצאנו לבדוק

     

    יסמין חלבי והזאר אלקרא מגדירות את הסושי שהן מכינות כסושי "הכי מיוחד ומפתיע שתאכלו בחיים שלכם". ואמנם, על אף שהוא לא הראשון מסוגו בעולם, הוא בהחלט הסושי הכי יצירתי שתאכלו בארץ.

     

    כתבות נוספות שאולי יעניינו אתכם:

     

    ההפתעה הראשונה היא המיקום שלו - חצר בית בדליית אל-כרמל, במסעדת סושי בשם "סושינא", שפתוחה פעם בשבוע בלבד (בימי חמישי מהצהריים ועד הלילה). ההפתעה השנייה היא הצורות של הסושי המוגשות שם - סושי בצורת פיצה, סושי בצורת בוריטו, סושי בצורת המבורגר, ואפילו סושי בצורת נקניקייה בלחמנייה - הכל עשוי מאצות, אורז, דגים וירקות - כל המרכיבים שתמצאו ברול סושי רגיל.

    סושי במסעדת סושינא ()
    זה סושי זה?

    וכן, זה מצטלם מעולה לאינסטגרם שלכם, והאמת שמשם יסמין והזאר בכלל הביאו את הרעיון: "ראינו את הסושי-פיצה באינסטגרם וניסינו להכין בבית", מספרת הזאר, שאחראית על הצד הקולינרי של העסק. "החברות שלנו מבוססת על אוכל", מספרת יסמין. "כשאנחנו נפגשות זה תמיד או במסעדה כלשהי או במטבח של אחת מאיתנו כל שבוע אנחנו חייבות ללכת למסעדה של סושי ולהזמין את רוב התפריט ולחסל את הכל".

     

    אבל השתיים לא הסתפקו בזלילה והתחילו לנסות להכין בעצמן את המאכל שהן כל כך אוהבות: "כשניסינו לעשות את זה בבית זה יצא לנו ממש טוב, אז התחלנו להזמין חברים. כשכולם ממש התלהבו, הבנו שיש כאן משהו מעבר", מספרת הזאר.

     

    תוך פחות מחודש הן הקימו את המסעדה בחצר הבית של הוריה של יסמין, ומאז חודש יוני המקום פתוח, פעם בשבוע, כאמור, לישיבה וגם להזמנות.

    סושי במסעדת סושינא ()
    סושי במסעדת סושינא
     

    אז איך הסושי? אנחנו לא בטוחים שיפני אמיתי יסכים איתנו, אבל למען האמת, כשסושי עשוי מחומרי גלם טובים, זה מרגיש כאילו הצורה כמעט ולא משנה - ובתור משולש "פיצה" או "נקניקייה בלחמנייה" (שהיא למעשה רול סושי מטוגן שנחצה לשניים) - התוצאה טעימה מאוד. אמנם מגוון הדגים עדיין בסיסי, וכרגע רוב הזמן "סושינא" מגישה בעיקר סלמון, אבל הזאר ויסמין מבטיחות שיש עוד הפתעות בדרך.

     

    תגידו, תכל'ס, זה לא קצת גימיק?

    הזאר: "אני לא חושבת שזה גימיק כי אנחנו כל חודש מכניסים עוד מנות. חוץ מהנראות חשוב לי גם הטעם, שיהיה ממש מיוחד, שיהיה משהו מעבר, כמו החציל, שלא רואים באמת חציל עם סושי בכל מקום. חוץ מזה יש עוד כמה רעיונות שאנחנו מנסות ממש בימים אלה".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים