שתף קטע נבחר

בירה מהביוב של ברלין כבר טעמתם?

נו שיט: בירה חדשה מיוצרת מהשפכים של ברלין שעוברים תהליך מחזור. ואיך הטעם?

לרוב האנשים לא רועדת היד כשהם מושיטים כוסית בירה לכיוון הפה, אלא אם כן זו בירה מיוחדת  כמו בירה "Reuse Brew" הגרמנית, העשויה כולה משפכים ממוחזרים.

בירה (צילום: shutterstock)
ומאיפה המים?(צילום: shutterstock)

"Reuse Brew" היא בירה חדשה, הנמכרת לא רק לאמיצים, אלא גם לחובבי בירה סקרנים. הבירה מיוצרת מהשפכים של ברלין, והיא בטוחה לשתייה הודות לציוד היי-טק מתקדם. אבל איך הטעם?

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

השף ויקטור גלוגר נפרד מ"קלואליס"

מסע קולינרי מרתק במרוקו

 

בתערוכת הטכנולוגיה IFA שהתקיימה השבוע בברלין, הופיע גם דוכן של אחד ממתקני השפכים בעיר. מפעל השפכים יצר שיתוף פעולה עם חברת טכנולוגיות מים בשם Xylem, כדי להפיק את הבירה, כחלק ממיזם מיוחד להעלאת המודעות הציבורית למים ממוחזרים. למעשה, המבשלה היא מפעל למיחזור מים, ומי שמבקר במפעל יכול להתוודע אל כל שלבי הטיהור, כולל מאגרים פתוחים של בוצה שמנמנה ומלאת צואה.

 

המפעל המטפל במים של כ-1.3 מיליון מתושבי ברלין, משתמש במבחר גדול של טכנולוגיות מרתקות לטיהור מים, כולל מכונה המפיקה אוזון כדי לפרק פסולת ברמה מולקולרית, או מסנני פחמן ייעודיים, אשר כביכול מבטלים 99.999% מכל המזהמים והכימיקלים.

 

בסופו של התהליך, המים יוצאים הרבה יותר נקיים ומטוהרים ממה שנקבל בברזייה בפארק ציבורי ברחבי הארץ.

 

לאחר סיום הבישול, מפעל הטיהור ביקש את אישורם של משרד הבריאות הפדרלי הגרמני והאוניברסיטאות המקומיות, שערכו ניתוחים רבים על הבירה עצמה, ובסוף התהליך אישרו ושיבחו את בטיחות המוצר הסופי.

אוהד אנגלי עם כוס בירה היד (צילום: EPA)
אוהד אנגלי שלא מוותר על כוס הבירה שלו(צילום: EPA)
 

ואיך הבירה?

הבירה נחשבת להצלחה גדולה בברלין. היא למעשה בירת אייל מאלטי, עם איזון נפלא בין כשות לבועות, כיוון שהיא מבושלת בסגנון גרמני מסורתי. בעוד שהצבע החום של הבירה לא עוזר לנוכח הנסיבות, אם הייתם מנסים אותה בבר, סביר להניח שהייתם מורידים כמה כוסות, בלי לדעת בכלל שאתם שותים ביוב ממוחזר.

בירה אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
גם מי גשמים אפשר להפוך לבירה(צילום: shutterstock)

הבירה בברלין לא לבד

בעוד שהבירה הזאת היא רק ניסוי חד פעמי, הטכנולוגיה העומדת מאחוריה יכולה להיות בעלת השלכות חשובות על עתיד הבירה ועל עתיד מי השתיה בכלל. חברת Xylem וחברת Reuse החלו להכין ליקר ואפילו וודקה ממים ממוחזרים, אבל הם עדיין לא שווקו. לאחרונה יצרו החברות קשר עם קבוצת הכדורגל מנצ'סטר סיטי של ליגת העל האנגלית, כדי להפוך מי גשמים שנלכדים באיצטדיון לבירה, שתוגש במשחקים בחסותה של היינקן.

לחיים ()
לחיים
 

אבל עם כל התדהמה, אין זו הפעם הראשונה שבירה נעשית מתוצרי לוואי של בני אדם: בשנת 2015 נאסף שתן מ-100,000 באי פסטיבל בדנמרק, ובתום האירוע השתמשו בפסולת הנוזלית לדישון שעורה בשדות הגידול, שמהם יצרו את הבירה, ששווקה חזרה בפסטיבל של שנת 2017.

 

לפני כחודש, ארבע מבשלות בלואיסוויל, קנטאקי, בארצות הברית, יצרו קשר עם מפעל לטיהור מים מקומי – כדי להשתמש בתוצרי הלוואי כדי להפיק בירה. סביר כי נראה גם פה את התוצאה עוד כשנה.

 

מושג הבירה ממים מטוהרים מתחיל לצבור שם דבר בעולם, ובארצות הברית האיחוד בין המבשלות מכונה 'Pure Water Brewing Alliance', כשגם בסינגפור נרשמה לאחרונה מגמה דומה לייצור בירה ממי שופכין, תחת השם 'NEWater'. כאמור, בקרוב על המדפים – בירה ממים ממוחזרים ממי שופכין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בירה מהביוב של ברלין כבר טעמתם?
צילום: ירון ברנר
מומלצים