שתף קטע נבחר

שערי צדק: 2 תינוקות כמעט התעוורו מנוזל של קפסולות כביסה

התינוקות שיחקו בקפסולות הכביסה כאשר הנוזל חדר לעיניהם וגרם לפגיעה חמורה בקרניות העין שכמעט וגרמה לעיוורון. הם אושפזו לטיפולים אינטנסיביים בבית החולים שערי צדק ושוחררו במצב טוב. מומחים: הקפסולות מכילות כימיקלים מסוכנים ביותר

סכנה בקפסולות הכביסה: שני תינוקות אושפזו עם פגיעה עינית קשה שכמעט וגרמה לעיוורון לאחר משחק בקפסולות כביסה. הנוזל הבסיסי שבקפסולות גרם לפגיעה נרחבת בקרנית והם נזקקו לאשפוז וטיפולים אינטנסיביים במשך שבוע.

 

שני האירועים התרחשו בחודש האחרון במחלקת העיניים של בית החולים שערי צדק: התינוקות, תושבי ירושלים, שחלק מתכולת קפסולת כביסה נשפכה לעיניהם, הובהלו לבית החולים, שם אובחנה פגיעה נרחבת בקרנית ובלחמית.

 

  (צילום: shutterstock)
קפסולות כביסה. מכילות חומרים רעילים ומסוכנים(צילום: shutterstock)

 

התינוקות אושפזו ותחת הרדמה כללית ביצעו הרופאים שטיפות נרחבות עם חומרים שנועדו להפחית את הנזק שכבר נוצר ולהסיר שיירים של החומר שבקפסולות. במהלך אשפוזם קיבלו התינוקות טיפולים נוספים, כולם בהרדמה כללית. לאחר כשבוע כשמצבם השתפר, הם שוחררו להמשך טיפול בביתם.

 

לפני כשנה התרחש אירוע דומה, כשבתוך פחות משבוע שתי תינוקות בנות פחות משנה, הובהלו לחדר המיון של בית החולים וולפסון עם כוויות בדרכי הנשימה העליונות לאחר שבלעו טבליות ג'ל כביסה. חייהן ניצלו לאחר טיפול אינטנסיבי בבית החולים.

 

"כימיקלים המסכנים את הראייה"

"לקפסולות הכביסה החדשות מראה צבעוני שמושך ילדים לשחק איתן. הקפסולות האלו עלולות להיקרע בעת משחק ותכולת הקפסולה תותז ישירות לעיניו של הילד", הסביר ד"ר ישי ווייל, רופא עיניים בכיר בשערי צדק, "חלק גדול מתכשירים אלה הינם כימיקלים בסיסיים, המסכנים את הראייה מכיוון שפעילותם הכימית ברקמה ממשיכה לאורך זמן. החומר שחודר לקרנית גורם להרס חלבונים ותאים, ומעבר לעכירות, מוביל לדלקת קשה בעין.

 

"למרות ההחלמה המרשימה של המטופלים, ההורים חייבים להכיר את הסכנות הכרוכות בחשיפה לחומרי ניקוי, כולל קפסולות שנראות תמימות למראה, ולהרחיקן מהישג ידם של ילדים", אומר פרופ' דוד צדוק, מנהל מחלקת עיניים במרכז הרפואי שערי צדק. "בארצות הברית הנושא מקבל חשיפה גדולה בתקשורת ובספרות המקצועית, וכן בוצעו שינויים רגולטוריים בהובלת האיגוד האמריקאי לרפואת עיניים. בארץ עושה רושם שעדיין אין את אותה מודעות".

 

מה עליכם לעשות בבית כדי למנוע?

1. הרחיקו את הקפסולות מהישג ידם של ילדים.

2. בכל מגע עם הקפסולה עצמה או המעטפת שלה, יש לשטוף את הידיים היטב.

3. אם חלק מתוכן הקפסולה בא במגע עם העור או העיניים, יש לשטוף את המקום מיד במים זורמים במשך 10 דקות, ולהתפנות בדחיפות לחדר המיון. יש לגשת לחדר המיון גם בכל חשש לליקוק הקפסולה או הכנסה לפה של חלק ממנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להקפיד על הרחקת חומרים מסוכנים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים