שתף קטע נבחר

מספר "מפוטרי הקיץ" זינק השנה ל-21 אלף עובדים

התופעה שנפוצה בעיקר בקרב עובדים פרטיים המועסקים במערכת החינוך מתרחבת, כאשר מספר המפוטרים בין 20 ביוני ל-31 באוגוסט זינק ב-17% ביחס לקיץ שעבר וב-26% בהשוואה לתקופה במקבילה ב-2017

זינוק במספר העובדים שפוטרו מעבודתם באופן זמני במסגרת "פיטורי קיץ" ונאלצו לחיות על דמי אבטלה בחודשיים וחצי האחרונים. מנתוני שירות התעסוקה שהגיעו ל"ממון" ול-ynet עולה כי מספר המפוטרים בין 20 ביוני ל-31 באוגוסט זינק ב-17% ביחס לקיץ שעבר וב-26% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2017.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

סימן לדאגה: זינוק במספר מפוטרי הקיץ השנה  

פוטרתם לכל חופשת הקיץ? תתייצבו בלשכה פעם אחת

שירות התעסוקה: מספר המפוטרים עלה בכ-4% ב-2018

 

פיטורי קיץ הם פיטורים תקופתיים וזמניים המאפיינים את חודשי הקיץ שלא מתוך כוונה להפסיק את העסקת העובד, אלא רק על רקע אי-פעילות או ירידה בפעילות של מקום העבודה. התופעה נפוצה בעיקר בקרב עובדי תאגידים פרטיים המועסקים במערכת החינוך.

 

במסגרת זו מפטרים את העובדים כל שנה עם תחילת חופשת הקיץ ומחדשים עימם את החוזה בתחילת שנת הלימודים, כך שהם לא צוברים רצף זכויות תעסוקתי.

העובדים מפוטרים כל שנה עם תחילת חופשת הקיץ ומחדשים עימם את החוזה בתחילת שנת הלימודים, כך שהם לא צוברים רצף זכויות תעסוקתי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
העובדים מפוטרים כל שנה עם תחילת חופשת הקיץ ומחדשים עימם את החוזה בתחילת שנת הלימודים, כך שהם לא צוברים רצף זכויות תעסוקתי(צילום: shutterstock)
 

לפי הנתונים, בין 20 ביוני עד 31 באוגוסט התייצבו בלשכות התעסוקה ברחבי הארץ 20,895 עובדים שציינו שעבודתם הופסקה וכי הם צפויים לחזור למקום עבודתם לאחר חופשת הקיץ. זאת לעומת 17,408 עובדים אשתקד, ו-15,431 עובדים לפני כשנתיים.

 

רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה, מסר בתגובה לפרסום הנתונים כי "תופעת 'מפוטרי קיץ' מתרחבת זה כמה שנים. 90% ממפוטרים הם נשים, בעיקר מהמגזר החרדי - נתון מדאיג המעיד על פגיעה נוספת בשכבות המוחלשות. כדי להקל על המפוטרים הודענו בתחילת הקיץ כי הם יכולים להתייצב בלשכות התעסוקה רק פעם אחת. אני קורא למעסיקים לשמור על זכויות עובדיהם ולצמצם את התופעה".

 

הנפגעות העיקריות: סייעות ומטפלות בגיל הרך

הנתונים מגלים, כי התופעה מאפיינת בעיקר את עובדי החינוך לגיל הרך. כך למשל, הופסקה עבודתן של 6,884 סייעות ומטפלות לתקופת הקיץ - עלייה של 1.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בצד זאת נרשם זינוק של לא פחות מ-44% במספר הגננות שדיווחו על פיטורים זמניים - מ-1,670 גננות אשתקד ל-2,987 גננות שפוטרו כעת.

 

גם המורים בולטים ברשימה - 3,697 מורים התייצבו בלשכת התעסוקה וציינו שעבודתם הופסקה אולם הם צפויים לחזור לעבודתם לאחר חופשת הקיץ. מדובר בעלייה של 18% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, אז מספרם עמד על 2,758.

 

הרשימה גם כוללת מקצועות נוספים הסובלים מהתופעה ושברובם מועסקים אף הם ככל הנראה במסגרת מערכת החינוך שאינה פעילה בקיץ, בהם 1,675 מדריכים, 150 מרצים ו-141 מלווי הסעות. כמו כן, 831 עובדי ניקיון דיווחו על הפסקת עבודתם באופן זמני לחופשת הקיץ - עלייה של 34% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

מי שנפגעות מהתופעה הן בעיקר נשים, שמועסקות בשיעורים גבוהים במערכת החינוך. כך, לשם השוואה, 18,530 ממפוטרי הקיץ השנה היו נשים, לעומת 2,365 גברים בלבד. בהתפלגות לפי גילאים, הנפגעים העיקריים מהתופעה הם עובדים בגילאי 25 עד 34 - המהווים 27% ממפוטרי הקיץ. גם עובדים בגילאי 44-35 וגילאי 24-18 סובלים מהתופעה, עם כחמישית מהמפוטרים בכל אחד.

 

בחלוקה גיאוגרפית, מתברר כי התופעה מאפיינת בעיקר את האוכלוסייה החרדית, כאשר 2,918 ממפוטרי הקיץ השנה היו בירושלים, ו-2,455 היו בבני ברק. במקום השלישי נמצאת מודיעין עם 955 ממפוטרי הקיץ, ברביעי אשדוד עם 394 מהמפוטרים, ובחמישי נתניה - 790 מפוטרים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות שירות התעסוקה
לשכת התעסוקה
באדיבות שירות התעסוקה
מומלצים