שתף קטע נבחר

מתכון לאלפחורס

מתים על עוגיות אלפחורס אבל אף פעם לא הכנתם כאלה בבית? עכשיו זה הזמן: הקונדיטורית סאני דרעי מלמדת איך להכין אלפחורס נימוחים שנמסים בפה אחרי הביס

בזמן האחרון אני מנסה קצת למצוא תחליפים להתמכרות הקשה שלי לשוקולד, ואחד הרעיונות היותר מוצלחים להתמודד עם הבעיה זה העוגיות האלה. אין הרבה דברים יותר טעימים בעולם מאשר עוגייה שנמסה בפה עם ריבת חלב טובה.

אלפחורס, סאני דרעי (צילום: ירון ברנר)
אלפחורס מתגלגלים בקוקוס(צילום: ירון ברנר)
 

אלפחורס, סאני דרעי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

גילוי נאות: אני אוהבת לפעמים למלא את העוגיות בממרח אחר כמו ריבת תות או חמאת בוטנים, אז למי שאוהב את זה טיפה אחרת יש רעיון גיוון נחמד.

אלפחורס, סאני דרעי (צילום: ירון ברנר)
אלפחורס, סאני דרעי(צילום: ירון ברנר)

אלפחורס קלאסי

המצרכים:

200 גר׳ חמאה בטמפרטורת החדר

150 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן

5-4 חלמונים

1/4 כפית תמצית וניל

3 כפות ברנדי איכותי

200 גר׳ (1/2 1 כוס) קמח

300 גר׳ (2 כוסות) קורנפלור

קורט מלח

10 גר׳ אבקת אפיה

למילוי ולקישוט -

2 צנצנות ריבת חלב סמיכה

100 גר׳ קוקוס לבן

אלפחורס, סאני דרעי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים יחד לקצף תפוח את החמאה הרכה והסוכר הלבן.
  2. כאשר הקצף תפוח מוסיפים פנימה את החלמונים, אחד אחד, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית.
  3. כאשר כל החלמונים בפנים מוסיפים את הווניל והברנדי, ומקציפים כדקה נוספת עד לאיחוד המסה (את הדפנות מורידים בעזרת לקקן).
  4. מוסיפים יחד את כל החומרים היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח), ומעבדים במהירות איטית עד להיווצרות בצק. שימו לב -  זה בצק פריך ועדין אז להיזהר שלא לעבד אותו יותר מידי.
  5. כאשר הבצק מוכן יוצרים ממנו גוש מרובע, ועוטפים אותו בניילון נצמד, ומכניסים לחצי שעה מנוחה במקרר.
  6. לאחר המנוחה מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט, ונותנים לבצק להגיע לטמפרטורה נוחה לעבודה (פושר), אחרת הוא יתפורר לכם (זה בצק נימוח ועדין מאוד ולאחר האפיה הוא פשוט נעלם בפה, כך שהוא גם עדין לעבודה).
  7. כאשר הבצק בטמפרטורת עבודה נוחה אפשר להתחיל לרדד אותו, תוך כדי קימוח מעל ומתחת לבצק לאורך כל הזמן, בכדי למנוע הידבקות. מרדדים את הבצק לעובי של בין 0.5-1 ס"מ (אישית אני אוהבת עוגיות קטנות ודקות).
  8. קורצים בעזרת קורץ עוגיות עיגולים, ומסדרים את העוגיות על מגש אפייה עם רווחים ביניהן.
  9. אופים את העוגיות בטמפרטורה של 170 מעלות כ-5-8 דקות, תלוי בגודל שלהן. שימו לב - העוגיות צריכות להתנפח מעט להיות זהובות מסביב.
    אלפחורס, סאני דרעי (צילום: ירון ברנר)
    אלפחורס(צילום: ירון ברנר)
  10. כאשר העוגיות אפויות מצננים אותן לחלוטין, ובזמן הזה מכינים עמדת סגירת עוגיות. בעמדת סגירת העוגיות רצוי שתסדרו את העוגיות בצורה נוחה (כמו שהראתי בסרטון).
  11. מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף עם צנטר חלק (אני מעדיפה לקרר את ריבת החלב כמה שעות לפני בכדי שיהיה קל להרכיב את העוגיות). מי שמסתבך עם שק זילוף יכול פשוט להשתמש בכפית.
  12. מניחים בצד קערה עם 100 גר׳ קוקוס לבן וצלחת נוספת ריקה בכדי להניח עליה את העוגיות הגמורות.
  13. מזלפים על צד אחד של העוגיה את ריבת החלב (לא להתקמצן), כאשר היא הפוכה. לוקחים את העוגיה השנייה ומניחים על ריבת החלב, ובתנועה סיבובית סוגרים את ה"סנדוויץ'", עד שריבת החלב מגיעה לקצוות.
  14. מגלגלים את צידי העוגיה בקוקוס, וממשיכים כך עם כל העוגיות.

 

*אפשר לשמור בכלי אטום עד 5 ימים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
איך מכינים אלפחורס? סאני דרעי מלמדת שלב אחר שלב
צילום: ירון ברנר
מומלצים