שתף קטע נבחר

6 צמחי מרפא שיעזרו להיות בריאים לשנה החדשה

מרגיעים תחושות של חרדה ודכדוך, שומרים על מערכת החיסון מפני דלקות ועוזרים לנו לזכור טוב יותר. צמחי המרפא שיעזרו לנו להתחיל את השנה החדשה בריאים יותר

מחקרים רבים מצאו את הקשר בין צמחי מרפא לתמיכה במערכת החיסונית, לחידוד המחשבה ולהשפעה על מצב הרוח ושלוות הנפש. לכן, לכבוד השנה החדשה, אנו מביאים 6 מקורות צמחיים שיעניקו בוסט של בריאות ליומיום שלכם.

 

קיראו עוד

באופן טבעי: 4 צמחי מרפא לשמירה על בריאות הלב

אחרי 60? 5 צמחים שכדאי לכם לשתות לאנרגיות מחודשות

 

1. מרגיע מהטבע – מליסה

לצמח המליסה מסורת עתיקת יומין ברפואת הצמחים והוא מוכר כצמח המפיג מתחים ומרומם את מצב הרוח. הוא מצוין להרגעת תחושות של אי-שקט, עומס במחשבות ואף תורם להרפיית הגוף ולשינה טובה יותר. השמנים הארומטיים שבצמח, מסייעים להרפיית שרירי הגוף, ובעלי השפעה מטיבה על מערכת העצבים.

 

בוסט של בריאות: הוסיפו חליטה חזקה של עלי מליסה למי האמבט של תינוקות וילדים – שתסייע גם להרגעת תחושת "עוררות יתר" וגם לשינה שלווה. גם בטן "סוערת" על רקע מתחים, עצבנות לפני מחזור ומצב רוח ירוד יגיבו היטב לחליטת מליסה: 2 כפיות בספל כוס מים רותחים, פעמיים- שלוש פעמים ביום. 

 

 

כורכום. שומר על מערכת החיסון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כורכום. שומר על מערכת החיסון(צילום: shutterstock)

 

2. קסם הכורכום

אם עד עכשיו עוד לא הכנסתם את הכורכום לחייכם – בשנה הזו כדאי לעשות זאת. רכיב הכורכומין הנמצא בשורש הכורכום, הוא שמשך את תשומת ליבם של מדענים ונחקר לאורך השנים באשר להשפעתו על מנגנונים שונים בגוף.

 

הכורכום התגלה כבעל תכונות אנטי-דלקתיות ונוגד חמצון עוצמתי, המשפיע על מערכת החיסון. מחקרים שונים הראו את השפעתו הרחבה של הכורכומין על תהליכי דלקת בגוף והתגובה החיסונית. מחקרים אחרים התמקדו בהשפעתו על מצבים רגשיים.

 

בוסט של בריאות: את הכורכום ניתן לצרוך כתבלין ולהוסיף לתבשילים ומרקים כתומים או להוסיף את השורש הטרי לשייקים פירותיים. ניתן גם לצרוך את הרכיב כורכומין בטבליות מרוכזות.

 

3. הג'ינסנג ההודי – ויתניה משכרת

כדי להתחיל את שנת תש"ף במרץ ולשמור על הכוחות לאורך כל השנה, כדאי לכם לאמץ את הויתניה. לויתניה יש יכולת מאוד מיוחדת - מצד אחד, היא תורמת לתחושת אנרגיה גבוהה אך מצד שני היא משרה תחושת רוגע ותורמת לשנת לילה טובה. הרכיבים הפעילים בה משפיעים על מערכת העצבים ותומכים בתפקוד התקין והמאוזן.

 

הניסיון הקליני מלמד כי במהלך היום הויתניה תורמת לתחושת ערנות, מסייעת להרגיע ולווסת מצבי חרדה ודכדוך, ולאורך זמן היא אף מסייעת בשמירה על סדר מחשבתי במקרים של בלבול או אי שקט.

 

בוסט של בריאות: מסגולות שורש הויתניה ניתן ליהנות בהכנת חליטה – 5 גרם מהשורש בספל מים רותחים, 3 פעמים ביום. ניתן גם לצרוך את השורש בתמצית נוזלית או בכמוסות.

 

ג'ינסנג. מווסת תחושות של חרדה ודכדוך (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ג'ינסנג. מווסת תחושות של חרדה ודכדוך(צילום: shutterstock)

 

4. ראש ולא זנב - ג'ינקו בילובה

הנה צמח שבאמת יעזור לכם 'להיות לראש ולא לזנב', שכן הג'ינקו בילובה נחשב לצמח ששומר לנו על ראש ממוקד ועל מוח חד.

 

הרבליסטים נוהגים להשתמש בו לשיפור הזיכרון לטווח הקצר, במקרים של קושי בקשב ובריכוז וגם כשדעתו של המטופל מוסחת בקלות. ואם לא די בזאת – אפילו עליו דומים לאונות המוח האנושי.

 

איך הוא עושה זאת? מחקרים שונים מצאו כי העלים שלו מכילים רכיבים המסייעים לזרימת הדם אל המוח, ונוגדי חמצון המשפיעים על מבנים במוח ותהליכים קוגניטיביים שונים.

 

בוסט של בריאות: את עלי הג'ינקו ניתן לחלוט ולשים כפית-שתיים בספל מים רותחים, פעמיים שלוש פעמים ביום. ניתן גם לצרוך כתוסף בתמצית נוזלית או בכמוסות.

 

5. צמח הזיכרון - בקופה

כדאי לכם להכיר עוד צמח שיכול לעזור לכם להתחיל את השנה בראש טוב. אחרי מסורת של אלפי שנים בהם השתמשה רפואת הצמחים ההודית בצמח הבקופה לחיזוק תהליכי קוגניציה כמו חשיבה מאורגנת, מיקוד וקשב – הגיע תורם של המחקרים הקליניים להצדיק את כינויו 'צמח הזיכרון'.

 

הבקופה הוא אחד הצמחים הנחקרים ביותר בכל הקשור לתפקודים קוגניטיביים – בפרט על הזיכרון האנושי. זאת בזכות הרכיבים הפעילים להם השפעה על מבנים במוח המשפיעים על תהליכי למידה, מהירות עיבוד המידע, זיכרון ויכולת הקשב והריכוז.

 

בוסט של בריאות: ניתן ליהנות מחליטה ממקדת של עלי בקופה: 1-2 כפיות לספל מים רותחים, פעמיים - שלוש פעמים ביום. את המרירות העדינה ניתן למתן עם שילוב של עלי צמח הסטיביה. 

 

6. למנוע את האפצ'י הבא – האסטרגלוס

ברפואה הסינית נהוג להשתמש בשורש האסטרגלוס לחיזוק עמידות וחוסן הגוף. חוקרים רבים מצאו כי הצמח יעיל לטיפול במצבים אלרגיים שונים המופיעים בעונות מעבר ובתופעות ויראליות, בזכות רכיבי השורש אשר תומכים במערכת החיסון ומשפיעים על התגובה החיסונית.

 

בוסט של בריאות: שורש האסטרגלוס טעים, בעל טעם מתקתק עדין המזכיר את טעמו של תפוח האדמה. ניתן להוסיפו למרקים חורפיים או לחלוט אותו – 5 גרם בספל מים רותחים, פעמיים ביום.

  

הכותב הוא הרבליסט קליני ומנהל מחקר ופיתוח ב'ברא צמחים'

 

התוכן בכתבה זו הוא בעל אופי של סקירה כללית בלבד של רפואת הצמחים ושל ניסיונו של הכותב כהרבליסט, והמידע בו אינו התוויתי ואינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת. נשים בהיריון, מניקות, ילדים ואנשים הנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צמחי מרפא שיעזרו לבריאות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים