שתף קטע נבחר

פיתוח ישראלי: כיסא הגלגלים שיעמיד נכים על הרגליים

מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר את שיווקו של כיסא גלגלים רובוטי, פרי פיתוח ישראלי, המאפשר למשותקים לעמוד על רגליהם. המייסד, ד"ר עמית גופר: "ההמצאה תאפשר למרותקים לכיסא גלגלים ובהם אני, להיות ניידים בעמידה"

בשורה למיליוני משותקים ברחבי העולם: מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר את שיווקו של כיסא גלגלים רובוטי, המעמיד את הנכים על רגליהם ומאפשר להם להתנייד בעמידה. כיסא הגלגלים צפוי להיות משווק בישראל בתוך חודשיים. החיסרון: מחירו היקר שלא יאפשר למרבית הנכים לזכות בו.

 

כיום אחד מכל מאה אנשים בעולם המערבי, מרותק לכיסא גלגלים. מדובר בכ-70 מיליון נכים ברחבי העולם. כיסא הגלגלים הרובוטי החכם, פרי פיתוח חברת UPnRIDE הישראלית, נשלט על ידי אלגוריתמים מורכבים, שבלחיצת כפתור מעבירים את המשתמש מישיבה על הכיסא למצב של עמידה. הכיסא מאפשר תנועה כמעט בלתי מוגבלת בעליות, ירידות, שיפועי צד ותנאי שטח קשים אחרים.

 

קיראו על פיתוחים נוספים:

צפו: כיסא הגלגלים שמאפשר לנכים לנוע

חדש: כיסא גלגלים שמעמיד את הנכים על הרגליים

 

 

 תנועה בלתי מוגבלת בכל תנאי שטח. הפיתוח החדש ( )
תנועה בלתי מוגבלת בכל תנאי שטח. הפיתוח החדש

 

"להצליח לדבר עם אנשים בגובה העיניים"

ד"ר עמית גופר, שייסד את השלד הרובוטי ReWalk, הוא שעמד בראש צוות המפתחים. בתחילת ספטמבר הודיעה החברה על השלמת גיוס מיליון דולר באמצעות פלטפורמת השקעות ההמונים together. שבועיים לאחר ההכרזה, הודיע ה-FDA, כי הוא מאשר את שיווקו של המתקן החדש.

 

"זו תקופה ארוכה שאנחנו עובדים על הפיתוח", מספר ד"ר גופר, "הוא יאפשר ל-1.4 מיליון אנשים עם מוגבלויות בישראל, וביניהם גם אני, להתנייד ברחובות בעמידה, תוך שמירה על יציבות ושיחה עם אנשים אחרים בגובה העיניים".

 

לדברי ד"ר גופר, התקבלו בחברה כבר אלפי פניות מרחבי העולם. מחירו של הכיסא הרובוטי, שצפוי להגיע גם לישראל בתוך כחודשיים, יגיע ל-25 אלף דולרים, סכום עצום שלא יאפשר למרבית הנכים לרכוש אותו.

 

  ( )
לשוחח עם אנשים בגובה העיניים. כיסא הגלגלים החדש

 

בשנים האחרונות שווקו מספר כיסאות גלגלים ה"מעמידים" את הנכים על רגליהם. בשנה שעברה הוחל שיווקו של כיסא הגלגלים TEK RMD. מדובר במתקן המתחבר לכיסא הגלגלים, משנה את תנוחת המשתמש מישיבה לעמידה ומעמידה לישיבה, ומתאים לשימוש למרבית המבוגרים הנכים שאינם סובלים ממוגבלות בתפקוד הידיים והכתפיים.

 

וכך זה עובד: באמצעות שלט רחוק, המטופל "מזמין" אליו את המתקן וללא סיוע של אחרים, הוא מקרב עצמו למתקן, מעמיד את עצמו באמצעות רצועות, ונעמד.

 

לדברי החברה המשווקת, המתקן מאפשר לנכה לבצע מטלות יומיות רבות כמו בישול, שטיפת כלים, גיהוץ, ובעיקר – ניידות בגובה העיניים בחיי היום יום. המתקן צר מימדים כך שהוא מאפשר התנהלות גם בחדרים קטנים. החיסרון המרכזי הוא במחירו הגבוה – 94 אלף שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאפשר לנכים להתנייד בעמידה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים