שתף קטע נבחר

אלפים הפגינו בתל אביב: "הפוליטיקאים לא עושים מספיק כדי לפתור את משבר האקלים"

תלמידים רבים, יחד עם פעילי סביבה ומבוגרים נוספים, צעדו ברחבי ת"א בקריאה לפתור את משבר האקלים. אחת התלמידות: "זה משבר ביטחוני לכל דבר". תלמידה נוספת: "זה צריך להיות בראש סדר העדיפויות"

 

 

 

למעלה מ-2,000 בני אדם השתתפו הבוקר (ו') במחאה של "תלמידים למען האקלים", כחלק מתנועת המחאה שמובילה גרטה טונברג. השנה הצטרפו למחאה גם ארגוני סביבה, ארגוני עובדים וארגוני חברה אזרחית. אחת התלמידות אמרה: "אני רוצה להפעיל לחץ על הפוליטיקאים, שיבינו שזה מקרה חירום".

 

בשבוע שעבר נערכו הפגנות ענק ברחבי העולם בהשתתפות של כ-4 מיליון בני אדם, רובם תלמידים ובני נוער. ההפגנות נערכו ב-150 מדינות ברחבי העולם, גם בישראל. ההפגנה הגדולה ביותר נערכה בניו-יורק, שם שמעו כ-300 אלף מפגינים את נאומה של מובילת המחאה, הנערה השבדית גרטה טונברג.

הפגנת האקלים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
המפגינים בשדרות רוטשילד. "שהפוליטיקאים יבינו שזה מקרה חירום"(צילום: מוטי קמחי)

המפגינים הרבים התכנסו בבית הכנסת הגדול שברחוב אלנבי בתל אביב וצעדו על שדרות רוטשילד לכיוון הבימה. "זה נראה עכשיו כמו משבר קיומי אמיתי ואין דבר יותר הגיוני מאשר לצאת לרחובות ולדרוש עתיד", אמרה תמר אברהם בת ה-16 מאור יהודה.

 

אברהם הוסיפה: "הנושא הסביבתי לא נמצא בעשירייה הפותחת של סדרי העדיפויות בישראל, וזה חמור מאוד. אין טעם להתעסק בשום דבר אחר אם לא נוכל לקיים חיים על פני כדור הארץ. זה משבר ביטחוני לכל דבר, אבל משום מה היחס בישראל למחאה הוא של היפים סביבתיים".

הפגנת האקלים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
המפגינים בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

הפגנת האקלים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הפגנת האקלים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"אני מרגישה שהפוליטיקאים והממשלה לא עושים מספיק בשביל לפתור את משבר האקלים. הם ממשיכים לתמוך במפעלים שפולטים הרבה גזי חממה", אמרה אוולין וייסבורג, בת 14 מראשון לציון. "אני רוצה להפעיל לחץ על הפוליטיקאים, שיבינו שזה מקרה חירום ושצריך לפעול עכשיו. זה משהו שמשפיע על העתיד של כולם וזה צריך להיות בראש סדר העדיפויות שלהם".

 

יחד עם התלמידים צעדו גם מבוגרים ונציגי ארגוני סביבה וחברות, בהם עובדי "סודה סטרים" - החברה הישראלית שהצטרפה למאבק. "נגמרה התקופה שאפשר להתעלם מבני הנוער ומהמהפכה הסביבתית שהם מובילים", אמר מנכ"ל החברה אייל שוחט.

 

מאיה ון חלדר, מארגנת קהילתית בארגון "מגמה ירוקה", אמרה כי "כשאנחנו מדברים על ההשלכות של משבר האקלים אנחנו מדברים על עליית טמפרטורה של בין 4-5 מעלות צלזיוס במזרח התיכון. המשמעות של זה תהיה התייקרות מחירי המזון, עליית גובה פני הים שתגרום להצפות של ערי החוף והתמודדות עם גל פליטי אקלים מאפריקה וממדינות המזרח התיכון. הפתרונות למניעת האסונות קיימים ואפשריים, ובתור בחורה צעירה שתחייה בישראל גם אחרי שנת 2050, אני רוצה לדעת שמדינת ישראל נקטה בכל הצעדים האפשריים למניעת אסונות אלו.

 

"אנחנו דורשים מהממשלה שתקום, להכיר במשבר בו אנו נמצאים ולהכריז על מצב חירום אקלימי. משבר האקלים עתיד לפגוע בכולנו, במיוחד במזרח התיכון, ואותותיו כבר מורגשים בישראל ובעולם. עלינו האזרחים ועל הממשלה להתאחד למולו ולפעול בכל הכוח והרצינות למניעתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית הובר
מחאת התלמידים
צילום: עמית הובר
מומלצים