שתף קטע נבחר

 
עיצוב: בן שפייר

בזכות אישה: כך נקבעה תפילת העמידה

לא תאמינו, אבל מי שקבעה את תפילת הלחש לדורות הייתה אישה. בראש השנה נקרא את ההפטרה של תפילת חנה, העקרה שלא התייאשה לפני הקב"ה

 

האם הגעתם פעם לבית הכנסת וראיתם אנשים מתנדנדים וממלמלים בלחש? כן, תפילת שמונה-עשרה. אנחנו כנראה התרגלנו, אבל בפעם הראשונה שהתפללנו כך זה היה מוזר.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>    

 

לא תאמינו, אבל מי שקבעה את התפילה הזו לדורות הייתה אישה. בראש השנה נקרא את ההפטרה של תפילת חנה. היא הייתה נשואה זמן רב לאלקנה, ולא זכתה לפרי בטן - אז קמה ועלתה למשכן שבשילה והתפללה: "רק שפתיה נעות וקולה לא יישמע", מתוארת תפילתה. ובגלל שלא היו רגילים למחזה כזה, חשב עלי הכהן שמשהו לא בסדר איתה: "ויחשבה עליי לשיכורה".

 

סודה של תפילת הלחש

אומרת חנה לעלי: "אישה קשת רוח אנוכי ויין ושיכר לא שתיתי". כלומר, אל תדאג עלי הכהן, אני במודעות מליאה, לא הגעתי לכאן עכשיו מבית המרזח. "ואשפוך את נפשי לפני ה'", אני מתפללת ומתחננת שאזכה לפרי בטן, וזה מגיע ממקום כל כך עמוק בנפש - שזה לא יכול להתבטא בקולי. הנפש שלי נשפכת ומדברת כך בלחש.

 

לא רק שחנה זכתה לחבוק את בנה, שמואל הנביא, היא גם זכתה שמאז ועד היום, במשך אלפי שנים, מתפללים מיליונים של אנשים בדיוק כמוה, בלחש. שנזכה כולנו לתפילות מעוררות ומרגשות בראש השנה – ולמלא את כל משאלות לבנו לטובה. לשנה טובה ומתוקה.

 

הכול על ראש השנה :

 

 

 


פורסם לראשונה 27/09/2019 15:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרדס, עולם ומלואו
עדן הראל מתפללת
פרדס, עולם ומלואו
מומלצים