צפו: מטפס אל הפסגה בזמן שיא ללא חבל בטיחות
דני ארנולד משווייץ הפך לאדם שטיפס הכי מהר בסגנון "סולו חופשי" על הסימה גרנדה, אחד משלוש הפסגות שמרכיבות את הטרה צ'ימה דה לאווארדו ברכס הרי הדולומיטים. 46 דקות, 30 שניות ו-550 מטרים של אימה צרופה
מטפס ההרים השווייצרי דני ארנולד טיפס לקראת סוף החודש שעבר בזמן שיא בסגנון "סולו חופשי" על הצד הצפוני של הסימה גרנדה, אחד משלוש הפסגות שמרכיבות את הטרה צ'ימה דה לאווארדו. ארנולד עשה זאת ב-46 דקות ו-30 שניות שבמהלכן טיפס לגובה של 550 מטרים.
"אני מפחד מהמוות": המטפס הנועז בעולם נחשף
התחום עלה במהלך השנה האחרונה לכותרות בעקבות הסרט המצליח "סולו חופשי" שמלווה את מטפס ההרים האמריקני אלכס הונולד שהפך לאגדה עוד בחייו. הונולד מתועד בסרט כשהוא מטפס ללא חבל אבטחה על האל קפיטן בפארק יוסימטי בקליפורניה.
"אני מפחד מהמוות, אני מפחד מסכנה, אני מפחד מכאב", הודה הונולד בשיחה עם סוכנות הידיעות הצרפתית. "פעם מאוד פחדתי מלדבר באופן פומבי". ההסבר שלו לדרך שבה הוא כבש את הפחד הוא פשוט: "עבורי זה פשוט מראה מה עשר שנים של הכנות ואימון והורדה של רמת הרגישות יכולים לעשות".
לדבריו, עבודה קשה לימדה אותו לאלף את הרגשות שלו. במשך שנים הוא טיפס על אל קפיטן כשהוא נעזר בחבל ששומר עליו במקרה של נפילה. הוא זכר את כל התנועות והתמרונים שביצע והיה במצב פיזי מצוין לקראת טיפוס הסולו.
מטפס אחד שמצוטט בסרט הגדיר זאת כך: "זה כל כך קשה ומסוכן שזה כאילו שאתלטים אולימפים היו נענשים במוות אם הם לא היו מצליחים לזכות במדליית זהב בכל פעם שהם מתחרים".
ארנולד מטפס על הסימה גרנדה
צילום: רוטרס
מומלצים

