צילום: רויטרס

אוכל ישראלי? תלוי את מי שואלים: כך גנבנו את החומוס מהערבים

כיצד זכו החומוס, העמבה והשקשוקה למעמדם בחברה הישראלית? מתי ולמה הפכו מאכלים ערביים למסמן של "ישראליות"? האם ניכוס ישראלי של מאכלים מן הרפרטואר הערבי הוא קולוניאליזם? ומדוע המטבח הישראלי מקפיד לשמור מרחק ממורשתו היהודית המזרח-אירופית?


premuim_image

כתבה זו זמינה רק למנויי +ynet - שנהנים מגישה מלאה לפרשנויות, לראיונות בלעדיים, לכתבות ולטורים של מיטב כותבי ynet ו"ידיעות אחרונות"

כבר יש לכם מינוי? התחברו

הצטרפו עכשיו - החודש הראשון עלינו
רוצים לראות מה יש לנו להציע?