שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מזקקת הוויסקי מעמק החולה תצטרף לחממת הפוד-טק
    ורסטיל, שפיתחה תהליכים חדשים לייצור ויסקי תוך מספר שבועות, זכתה בתחרות של Fresh Start. הפרס: מימון מלא להשתתפות בתערוכה בינלאומית בתחום וזכות להצטרף לחממה

    ורסטיל, מזקקת ויסקי מעמק החולה שפיתחה תהליכים חדשנים לייצור ויסקי תוך מספר שבועות, זכתה בתחרות של Fresh Start, חממת הפוד-טק הצפונית בבעלות תנובה וטמפו. החברה מייצרת ושולטת על הטעם והמורכבות של משקאות מזוקקים תוך שבועות במקום שנים, ומייצרת פרופילי טעם שונים למשקאות על אותו קו ייצור, באמצעות טכנולוגיה ייחודית ופטנטים רשומים.

     

    >> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

     

    תנובה זכתה במכרז להקמת חממת פודטק בקריית שמונה

    "ישראל הפכה למעבדת מזון לטובת העולם"

    פודטק: לעשות שינוי אמיתי בענף המזון

     

    הפרס הוא מימון מלא להשתתפות בתערוכה בינלאומית בתחום וזכות להצטרף לחממה (בכפוף לבדיקת נאותות ולאישור רשות החדשנות). החממה צפויה לקלוט את החברה הראשונה כבר בתחילת 2020.

    ויסקי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    ויסקי(צילום: shutterstock)
     

    מתן עדוי (37), היזם בעלי ורסטיל, החל לעסוק בתחום לאחר שנסע לסקוטלנד ללמוד לייצר ויסקי. בימים אלו החברה נמצאת במשא ומתן על רכישת מזקקה נוספת בארצות הברית באזור פילדלפיה. עד היום גייסה החברה כ-750 אלף דולר וכעת היא בדרך לגיוס נוסף של כ-250 אלף דולר.

     

    ויסקי תוך שלושה שבועות

    למזקקה היכולת לייצר מוצר תוך שלושה עד חמישה שבועות, על ידי מערכת יישון מיוחדת שמאפשרת לשלוט על התגובות בתהליך היישון ולשלוט על פרופיל הטעם של המוצר. אולם, בסקוטלנד למשל, ויסקי יוכל להיקרא ויסקי רק לאחר כשלוש שנים של יישון. לעומת זאת, בארצות הברית המשקה יכול להיקרא ויסקי לאחר מספר שבועות.

     

    בין החברות הנוספות שעלו לגמר של Fresh Start: אלג'מור, הפועלת בתחום של מקורות חלבון אלטרנטיביים לחלבון מהחי ומהצומח, ופיתחה את המערך הלוגיסטי הראשון בעולם לגידול, הפרדה, ייצוב, שינוע ואחסנה של ספירולינה טרייה. בין פיתוחי החברה גבינת שמנת טבעונית בסגנון פילדלפיה, מיונז ללא ביצה ותחליף לחזה עוף על בסיס 98% ספירולינה טרייה.

     

    צפו: כיצד מעדיף האלפיון העליון את הוויסקי שלו    (צילום: ירון שרון, כתב: אסף קמר)

    צפו: כיצד מעדיף האלפיון העליון את הוויסקי שלו    (צילום: ירון שרון, כתב: אסף קמר)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    Resorcix, חברה למדעי החיים המתמחה בפיתוח פתרונות לאתגר החיידקים בתעשיית המזון.

     

    Container Smart, חברה שפיתחה מערכת טכנולוגית שמנהלת מלאי במיכלי איחסון, באמצעות מכשיר ייעודי המתחבר למיכל ומערכת המספקת פרמטרים כגון טריות המוצרים, כמות, תנאי איחסון וכו'.

     

    טרי טק, סטארט-אפ שפיתח מערכת למניעת ריקבון של פירות וירקות לאחר הקטיף באמצעות תערובת של תרסיס שמנים אכילים.

     

    Kiinns, חברה המציגה את האלטרנטיבה הראשונה בעולם לניקוי תעשייתי או ביתי לאחר שימוש בציוד, באמצעות טכנולוגיית בידוד חכם של דפנות כלי עיבוד המזון.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים