שתף קטע נבחר

אמנים ונערים במחאת האקלים בת"א: "הפוליטיקאים שמים פס"

אסף אמדורסקי, קורין אלאל ומוניקה סקס היו בין אלו שהופיעו בכיכר הבימה מול מאות שקראו להכריז על "מצב חירום אקלימי". ליה בת ה-14 ריגשה את הקהל: "אנחנו צריכים לפספס שיעורים כדי שתשימו לב - עתידנו בסכנה"

 

 

מחאת האקלים בארץ נמשכת: מאות בני אדם, כ-400 במספר, הפגינו אתמול (ה') בכיכר הבימה בתל אביב, שבה הופיעו אמנים שונים שהתגייסו למחאה - הדורשת ממקבלי ההחלטות להכריז על "מצב חירום אקלימי" ולפעול באופן מיידי לצמצום פליטות גזי החממה.

 

ההפגנה בכיכר הייתה האירוע המרכזי במסגרת יום התעוררות ופעולה ארצי בנושא האקלים, שכלל אירועים בערים רבות ברחבי הארץ. באירוע נאמו חברי כנסת שונים והופיעו, בין היתר, הזמרים אסף אמדורסקי וקורין אלאל וכן להקת מוניקה סקס.

צילום: מוטי קמחי (צילום: מוטי קמחי)
מאות מחו בכיכר הבימה בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

צילום: מוטי קמחי (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

צילום: מוטי קמחי (צילום: מוטי קמחי)
המפגינים דורשים להכריז על "מצב חירום אקלימי"

צילום: מוטי קמחי (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"אני בא להופיע כיוון שהבנתי באופן הכי ברור שאנחנו כבר מעבר לדקה ה-90 בכל מה שקשור לאסון שינוי האקלים", אמר סולן להקת מוניקה סקס, יהלי סובול. "השנים הקרובות הן ממש הרגעים האחרונים שבהם נוכל להשפיע במשהו על האקלים שבו יחיו ילדינו ונכדינו. אין זמן אחר, חייבים לפעול - והדרך היחידה היא לצאת לרחובות ולהפעיל לחץ על הפוליטיקאים לשנות כיוון לטובת מדיניות אחראית לסביבה, וקודם כל למעבר מוחלט, מהר ככל הניתן, לאנרגיות נקיות. פשוט אין נושא חשוב יותר".

 

בכיכר נאמו דוברים רבים, אך אחת מהם הצליחה לרגש את הקהל ולשלהב אותו. "המבוגרים לא הבינו עד כמה האיום הזה גדול, שהעתיד שלנו בסכנה", אמרה ליה לב בת ה-14, שמשתתפת במחאת הנוער למען האקלים. "הפחד והכעס הוציאו מיליוני תלמידים לרחוב, מיליוני תלמידים שצריכים לפספס את השיעורים שלהם רק בכדי שתשימו לב - אבל מקבלי ההחלטות ממשיכים לשים פס על המצב. אנחנו חייבים להבין שצריך שינוי ולהילחם בכל הכוח למען העתיד שלנו".

צילום: מוטי קמחי (צילום: מוטי קמחי)
מיצג מחאה בכיכר הבימה(צילום: מוטי קמחי)

 

 

חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' (כחול לבן) דיברה גם היא, ואמרה כי נכנסה לפוליטיקה בשביל להגן על הסביבה ובעלי החיים. "אנחנו רואים התחלת מהפך בדעת הקהל בקשר למשבר האקלים. הצמיחה של המחאה הציבורית תשליך על הפוליטיקאים. אנחנו בישראל הרבה מאחור, יש לנו הרבה מה לעשות ואנחנו יכולים להיות מובילים בעניין הטכנולוגיה. יש הרבה מה לעשות בפוליטיקה ואני נכנסתי בכדי להעיר את חבריי הפוליטיקאים ואת העם".

 

רבים מהנואמים התייחסו גם לפיתוח אסדות הגז סמוך לקו החוף של ישראל, ורבים ממובילי המחאה הגיעו לכיכר. אחת מהם היא שלומית ולנסי, מעמותת "שומרי הבית נגד אסדות הגז". היא אמרה ל-ynet כי "המטרה של כולנו היא להשאיר עולם בריא יותר לילדינו". לדבריה, "אסדת הגז לווייתן היא קצה הקרחון של חוסר האכפתיות של הממשלה הישראלית לגבי מה יהיה כאן. זה מתסכל שלא מקשיבים לנו. מדינת ישראל צריכה להיות חוד החנית בנושא האקלים, צריך שהפוליטיקאים יפעלו כך שהאינטרס שלהם יהיה שלנו ולא האינטרס של הטייקון".

 

 

אמיר פלג, חקלאי בן 34, אמר ל-ynet: "אני מקווה שהפתיחות הזו תוביל לשינוי ושיבינו שאנחנו צריכים לדמיין קולקטיבית איך החיים ייראו אחרי הקריסה. מניסיוני בבית ספר כמחנך זה לא נושא ויש פחד איך להסביר לילדים את הנושא. אם פעם היו מלמדים חקלאות, היום אנחנו באובססיה למתמטיקה. אפשר ללמד טבע - צריכים במקום מותגים להכיר את הציפורים".

 

במהלך האירוע הוצגו כמה מיצגים, ובהם "הקו האדום" של האמן דורון גזית - שרוול באורך כ-150 מטרים המדמה את עורק הדם של אמא אדמה. במקביל להפגנה בתל אביב נערכו אירועים נוספים בחיפה, באר שבע, ירושלים, מודיעין, טבעון, ראש פינה והגליל המערבי.

 

האירועים נערכו על רקע הפגנות הענק האחרונות בעולם ובארץ, בהשתתפות מיליוני ילדים ובני נוער, בדרישה מהממשלות להקשיב לאזהרות המדענים ולפעול מייד כדי להתמודד עם ההתחממות הגלובלית.


פורסם לראשונה 10/10/2019 22:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מאות מחו בת"א
צילום: מוטי קמחי
מומלצים