שתף קטע נבחר

ניצחון לתושבי רהט: הבריכה העירונית בקריית גת תספק 1,500 כרטיסים

תושבים שלא הורשו להיכנס לבריכה העירונית בעיר הגישו נגדה תביעה ייצוגית. במסגרת ההסכם שנחתם, הביעה ההנהלה צער על המקרה והתחייבה להימנע מכל הליך של סינון של הנכנסים לבריכה: "ניכנס לשם כשווים"

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

בעקבות תביעה ייצוגית נגד הבריכה העירונית בקריית גת, שמנעה מתושבי רהט כניסה למקום, הגיעו הצדדים להסכם לפיו מפעילי הבריכה יספקו 1,500 כרטיסי כניסה חינם לתלמידי בית ספר ביישוב הבדואי שבנגב במסגרת פרויקט דו-קיום. ההסכם התקבל לאחר דיון שנערך בשבוע שעבר.

 

בנובמבר 2018 הגישו עו"ד מוחמד ספורי ועו"ד סאמי אבו עייש בקשה לתביעה ייצוגית לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד המרכז הקהילתי החדש בקריית גת, שהפעיל את הבריכה העירונית. התביעה הוגשה בעקבות מניעת כניסה של ערבים לבריכה. המרכז לנפגעי גזענות, מייסודו של המרכז הרפורמי לדת ומדינה, ביקש להצטרף כידיד בית המשפט לתביעה, באמצעות עו"ד מיטל ארבל ואורלי ארז-לחובסקי.

 

התביעה הוגשה, כאמור, בעקבות מקרה שבו תושבי רהט - מוחמד אזברקה וסאלם אבו מדיעם - הגיעו לבריכה יחד עם חבריהם ובכניסה נאמר להם כי הכניסה מותרת רק לתושבי קריית גת, בעוד שלמתרחצים אחרים הותר להיכנס מבלי לבדוק האם הם תושבי העיר או לא.

 

התביעה התבססה על חוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000, שאוסר הפליה על בסיס לאום או מקום מגורים בעת אספקת שירות לציבור. בתביעה ובבקשת ההצטרפות הובאו מקרים נוספים של תושבי רהט שכניסתם לבריכה נמנעה.

 

 

 

 

עו
עו"ד מיטל ארבל ועו"ד מוחמד ספורי(באדיבות המרכז לנפגעי גזענות)
 

בכתב ההגנה טענו נציגי הבריכה כי עובדת בעלת צרכים מיוחדים כשלה וכי לא הייתה אפליה. בדיון שנערך בשבוע שעבר. סוכם כי הבריכה תשלם פיצוי באמצעות חלוקה של 1,500 כרטיסי כניסה חינם לבריכה עבור תלמידי בתי הספר ברהט במסגרת פרויקטים של דו- קיום.

 

בנוסף, הנהלת הבריכה התחייבה להימנע מכל הליך של סינון של הנכנסים לבריכה ולספק את השירותים ללא אפליה על בסיס לאום או מקום מגורים (למעט במועדים מסוימים בחודשי הקיץ אז תתאפשר כניסת תושבי העיר בלבד). הנהלת הבריכה גם הביעה צער על הנזק שנגרם לתושבי רהט שכניסתם לבריכה נמנעה. בתמורה, התובעים ביקשו למחוק את הבקשה לתביעה ייצוגית.

 

"זו הרגשה טובה שהם התנצלו והודו שהייתה בעיה", אמר אבו מדיעם בתגובה על ההחלטה. "הם ניסו כמה שיותר לסגור את התיק ולהגיע להסכם. ההליך המשפטי היה חשוב, להראות שצריך לכבד את החוק, לא משנה אם זה בקריית גת או רהט. הכרטיסים שקיבלנו לתלמידים ברהט הם בהחלט משמעותיים עבורם. במקום שבו הייתה גזענות ואפליה ברורה נגיע לשם עם 1,500 תלמידים, וניכנס לשם כשווים".

 

עו"ד ארבל וארז-לחובסקי מסרו בתגובה: יש לקוות שהחלטה זו תביא לסיומה של התופעה החמורה של אפליית ערבים בכניסה לבריכות כמו גם לכל מקום ציבורי אחר. המרחב הציבורי הוא מרחב שצריך לשרת את כולם, ללא הבדל לאום, דת, מגדר וכו'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים