שתף קטע נבחר

שעות אחרי הפגנה נגד אלימות ברמלה: רצח נוסף במגזר הערבי

מאות בני אדם הפגינו נגד האלימות בחברה הערבית, במקום שבו נורה ראש התנועה האיסלאמית ונפצע קשות. זמן קצר לאחר מכן, אלמונים ירו למוות בחמוד אגבאריה באום אל פחם - הקורבן ה-75 מתחילת השנה

 

 

מאות בני אדם הפגינו אחר הצהריים (שלישי) ברמלה, במסגרת המחאה נגד האלימות, הרציחות והפשיעה בחברה הערבית. זמן קצר לאחר מכן, באום אל פחם, אלמונים ירו במחמוד מופיד אגבאריה, כבן 30, שנפצע קשות ופונה לבית חולים העמק בעפולה - שם נקבע מותו. מדובר ברצח השלישי בעיר בשלושת השבועות האחרונים. מתחילת השנה נרצחו 75 בני אדם במגזר.

 

הפגנה נגד אלימות במגזר הערבי מול משטרת רמלה (צילום: שאול גולן)
ההפגנה נגד אלימות במגזר הערבי ברמלה(צילום: שאול גולן)

ח"כ יוסף ג'בארין, תושב אום אל פחם, השתתף בהפגנה ברמלה, וקיבל את הידיעה על רצח מופיד אגבאריה כשחזר לביתו. "חזרתי לאום אל פחם מהמחאה על כישלון רשויות אכיפת החוק בטיפול באלימות ובפשיעה הגואה בחברה הערבית, רק כדי לקבל את הידיעה על רצח נוסף בעיר -רצח שלישי תוך שלושה שבועות.

 

"המצב קשה ביותר, כואב לנו הדם שנשפך ברחובות שלנו", הוסיף ח"כ ג'בארין, "אנחנו לא נתייאש כי חייבים להמשיך את המאבק ולשנות את המציאות העגומה הזו. הזהרנו לאחרונה מחומרת המצב ומהיעדר הביטחון ביישובים הערביים, ולצערנו מרחץ הדמים עדיין נמשך. לתושבים הערבים נמאס מכך שהפושעים נהנים מאוטונומיה ביישובים, ושהם ממשיכים להכות בלי דין ובלי דיין".

 

יו"ר הרשימה איימן עודה אמר על הרצח כי "עוד צעיר שנקטף טרם זמנו, עוד משפחה שעולמה התנפץ בלחיצה אחת של הדק. המציאות הזאת לא יכולה להמשך - הציבור וההנהגה דורשים אכיפה ומבצעי החרמת נשק. הממשלה והמשטרה מוכרחות לפעול מיד".

 

חמוד מופיד אגבאריה  ()
נרצח באום אל פחם. חמוד מופיד אגבאריה

 

גל האלימות במגזר הערבי - עוד כתבות:

בת 12 נורתה בחתונה: "ניסיתי לברוח"

"כמעט נרצחתי": מבט לנפגעי האלימות

השר ארדן: האלימות - בגלל התרבות

ערבים ויהודים הפגינו: "ארדן מסית"

יישובי המגזר יתוגברו ב-600 שוטרים


המפגינים התאספו תחילה במתחם מסגד "אלעומרי", המקום שבו נורה ראש התנועה האיסלאמית בעיר, השייח עלי אלדנף, שנפצע באורח קשה. המפגינים המשיכו לצעוד עד לתחנת מחוז מרכז. "המשטרה היא לאזרחים היהודים, והערבים מופקרים", צעקו המפגינים, "רוצים לחיות בבטחון", ו-"המשטרה נכשלה בתפקידה".

 

רצח אום אל פחם  ()
זירת הרצח באום אל פחם

הפגנה נגד אלימות במגזר הערבי מול משטרת רמלה ()

הפגנה נגד אלימות במגזר הערבי מול משטרת רמלה (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

בהפגנה ברמלה השתתף איוב אלמוגרבי, תושב העיר שאיבד את אשתו נארימאן (50) ובתו סונדוס (28) באירוע ירי בשנת 2015: "לא קל לאבד אישה ובת, אנחנו מתמודדים עם המצב אבל עדיין יש במשפחה כאב עמוק. שמענו חברי כנסת ערבים וראשי רשויות ועוד גופים שדיברו על האלימות והרציחות, אבל לצערי כלום לא עזר. כולנו יודעים שגם המשטרה לא מעוניינת למגר את הפשיעה והירי - אפילו אם נמות".

 

לדברי אלמוגרבי, "מה שחשוב הוא שכל משפחה תחנך את ילדיה בצורה הכי טובה, ושבתי הספר יעבירו לתלמידים מסרים חינוכיים כדי להציל את המצב".

 

הבעל והאב השכול ביקש להעביר מסר: "בסופו של דבר - הרוצח בסוף ירצח. כל מי שהולך בדרך הפשיעה והירי, הסוף שלו בקבר וגם אם זה ייקח הרבה שנים". אלמוגרבי הוסיף: "אני תמיד אומר לא לפגוע בקרובים של מי שרצח. וההורים של הרוצח - אסור להם לתמוך בו, כי אם יעשו זאת הוא יקבל כוח וימשיך באלימות. אם ינטשו אותו - הוא יחשוב פעמיים לפני שירצח מישהו".

 

הפגנה נגד אלימות במגזר הערבי מול משטרת רמלה (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

הפגנה נגד אלימות במגזר הערבי מול משטרת רמלה (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

מונה ואוי, מדריכת נשים גם כן מרמלה, אמרה כי " לא תמיד צריכים להאשים את המשטרה באלימות וברציחות - הגיע הזמן שכולנו נבין שעל ההורים לחנך את ילדיהם מגיל אפס, להדריך אותם בצורה הכי טובה ולא לעודד אותם להשתמש באלימות. אסור להורים לשתוק על טעויות".

 

בתוך כך, ראש ועדת המעקב של האוכלוסייה הערבית מוחמד ברכה הביע שביעות רצון מההשתתפות הפעילה של התושבים במחאה. "זה אומר שהנושא נוגע לליבם ולחייהם של האזרחים הערבים. אנחנו לא נפסיק עד שהפשע והאלימות ימוגרו". בניגוד לדעתה של ואוי, ברכה דווקא מטיל את האחריות על ממשלת ישראל והמשטרה. "הם אמורים להפסיק את הזרמת כלי הנשק ליישובים הערביים, ולמשוך את הנשק, לרדוף את כנופיות הפשע - ולהביא אותם למשפט. לא לתת להם חסינות".

 

גם ח"כ אחמד טיבי, יו"ר סיעת הרשימה המשותפת, התייחס לדברים: "מול ארגוני הפשע יש כתובת אחת שהיא משטרת ישראל והמדינה. כולנו אחראים לאלימות החברתית - אבל את ארגוני הפשיעה יש למגר. המשטרה יכולה לעשות את זה כמו שהצליחה בנתניה ובנהריה יחד עם ראשי הרשויות".

 

לדברי ח"כ טיבי, באוכלוסיה הערבית עדיין לא מרגישים את "יכולות המשטרה", ולא ירידה באירועים אלימים. הוא טוען כי לא קיימת הרתעה: "המשטרה לא מפענחת את המקרים ולא מגישה כתב אישום - אז הרוצח ירצח שוב. משנת 2000 נרצחו יותר מ-1,300 בני אדם. זה מספר שאמור לזעזע את המשטרה והממשלה - אבל לצערי הוא לא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
מאות מפגינים ברמלה
צילום: שאול גולן
מומלצים