שתף קטע נבחר

פונה לאיכילוב אחרי שאכל כריך טונה בקיוסק: "הדופק היה על 140"

שוב חשד להרעלת טונה בת"א: מאור אוחנה אכל כריך שרכש בקיוסק בעיר ומיד לאחר מכן פיתח סימני אלרגיה. "ביקשתי מחברה שתבדוק אם יש לי חום, היא אמרה 'לא' ושאני קצת אדום", סיפר אוחנה לאחר פינויו לבית החולים

 

 

 

מאור אוחנה (29) פונה בצהריים (חמישי) לבית החולים איכילוב לאחר שאכל כריך טונה שנרכש בקיוסק ברחוב החשמונאים בתל אביב. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לו טיפול רפואי לאחר שפיתח סימני אלרגיה.

 

"קניתי את אותו כריך שאני קונה כל הזמן", סיפר  אוחנה. "התחלתי להרגיש כאבי ראש וחשבתי שהכול בסדר. שתיתי קצת מים וכאב הראש לא חלף. הרגשתי גלי חום באזור הצוואר והאוזניים, וביקשתי מחברה לעבודה שתבדוק אם יש לי חום. היא אמרה 'לא' ושאני קצת אדום.  

 

מאור אוחנה, פונה לבית החולים לאחר שאכל כריך טונה בקיוסק (צילום: בית החולים איכילוב)
מאור אוחנה בבית החולים(צילום: בית החולים איכילוב)

"אחר כך הסתכלתי במראה, שמתי לב שהאדמומיות היא גם באזור החזה והכתפיים. הסתכלתי בשעון וראיתי שהדופק שלי 140. התקשתי למוקד אחיות של 'כללית'. האחות שענתה לי הבינה שזאת כנראה תגובה אלרגית. היא שלחה אמבולנס, הם טיפלו בי ואחר כך לקחו אותי לבית החולים".

 

הפרמדיקית רותם יורב והחובש רומן ברודצקי ממד"א אמרו כי "כשהגענו ראינו גבר כבן 29 בהכרה מלאה שהתהלך עם סימני אלרגיה בפלג גופו העליון. הוא סיפר שסיים לאכול כריך טונה שרכש בקיוסק בתל אביב ומיד לאחר מכן החל לחוש ברע. הענקנו לו טיפול תרופתי ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו יציב".

 

מבית החולים איכילוב נמסר כי "מטופל נוסף הגיע למחלקה לרפואה דחופה לאחר שאכל כריך טונה בקיוסק. מצבו קל. הוא מקבל טיפול רפואי בחדר הלם ויישאר להשגחה".

 

ההרעלות בארומה ת"א: "אחסון לקוי של טונה"

מוקדם יותר היום הודיע משרד הבריאות כי תוצאות המעבדה הראשוניות מעידות שמקור ההרעלות בסניף ארומה בתל אביב נובע ככל הנראה מאחסון לקוי של טונה באריזה במשקל 2 ק"ג בסניף. עוד נמסר כי המשרד מבצע בדיקות מעבדה נוספות אשר תוצאותיהן יפורסמו בימים הקרובים.

 

ד"ר רבקה שפר, רופאת מחוז תל אביב במשרד הבריאות אמרה כי "על פי תוצאות הבדיקה הראשונות שהתקבלו מסתמן שמקור ההדבקה הוא בצורת האחזקה של הטונה במסעדת ארומה תל אביב. אנחנו ממשיכים לבצע בדיקות מעבדה נוספות ולבדוק את מקרי התחלואה הנוספים. על בעלי המסעדות להישמע להוראות היצרן ולנהלי משרד הבריאות בעת שימוש בטונה כמו גם בכל מוצרי המזון האחרים".

 

משרד הבריאות ציין כי "מסעדות, מטבחים מוסדיים ועסקי מזון אחרים אשר עושים שימוש בטונה לעשות זאת בהתאם לנהלים של המשרד ובהתאם להנחיות היצרן". עוד נמסר כי חקירות אפידמיולוגיות נוספות מבוצעות בכל מקרה של הודעה על הרעלת מזון.

 

מארומה תל אביב נמסר בתגובה: "כפי שהודענו - הסניף שבו אותר הליקוי נסגר עד הודעה חדשה ומנות הטונה בכל רחבי הרשת מוחלפות. אנו עורכים במקביל בדיקה מקיפה באמצעות חברה חיצונית ואת תוצאותיה נפרסם בשקיפות לציבור. עד אז - הסניף לא ייפתח. בריאות הציבור היא הערך העליון ביותר של הרשת ואנו מבטיחים לעשות הכול על מנת שתקלה מסוג זה לא תחזור שוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בית החולים איכילוב
מאור אוחנה
צילום: בית החולים איכילוב
מומלצים