שתף קטע נבחר

המנהל האזרחי פועל ביצהר: צו הריסה לבית משפחה

חשודים ביידוי האבנים לעבר הלוחמים טרם נעצרו, אבל המנהל האזרחי פועל במקום באופן חריג: הוצא צו הריסה לבית ושני צווי הפסקות עבודה למשפחות אחרות. ראש מועצת שומרון: "המדינה צריכה לחזק את היישוב יצהר שהתנהג באחריות ולא לנקוט צעדים של ענישה קולקטיבית"

 
 
המנהל האזרחי פועל בגבעת "קומי אורי" שביצהר, השכונה שבה הותקפו לוחמי צה"ל: המנהל הוציא למשפחה במקום צו הריסה לביתה ולשתי משפחות אחרות הוצאו צווי הפסקת עבודה. כך נודע ל-ynet. הפעילות החריגה נעשית על רקע האירועים האחרונים ביצהר. עד כה לא נעצרו חשודים ביידוי האבנים לעבר הלוחמים בהתנחלות, יידוי אבנים שהוביל לפציעתו של לוחם באורח קל.
 
למרות הגינויים שהושמעו בעקבות תקיפת כוחות הביטחון בהתנחלות יצהר, דובר היישוב אברהם בנימין קרא הבוקר (שלישי) לצמרת הפיקוד של צה"ל "להתעשת" על-מנת למנוע את ההסלמה ביחסים עם תושבי האזור.

הפגנה נגד אלימות ביצהר (צילום: משי בן עמי)
(צילום: משי בן עמי)

בריאיון לאולפן ynet אמר בנימין כי הדינמיקה בין היישוב לצבא היא טובה, אך הודה שהנהגת יצהר ניתקה את הקשר עם צה"ל בעקבות צו הרחקה שהוצא לתושב ההתנחלות.

 

איומים על מג"ד, אבנים על לוחמים: חמישה ימים של פורענות ביצהר

 

"הקשר של הנהגת יצהר וצה"ל הוא קשר חזק מאוד. רק לפני שבועיים עשרות מתושבי יצהר נהרו לבסיס החטיבה להתרמת הדם המשותפת של ההתיישבות וצה"ל, החיילים אוכלים פה בשבתות אצל תושבים", אמר הדובר. עם זאת, על הקרע שנוצר בעקבות צו ההרחקה אמר: "אם מערכת הביטחון סבורה שאותו אדם עבר על החוק, שתתכבד ותגיש נגדו כתב אישום כמקובל במשטר דמוקרטי".

 

עימותים יצהר התנחלות מתנחלים תקיפות לוחמים (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל ומשי בן עמי)

בנימין טען כי "היה לנו קשה להוציא את האמירה הזאת, אבל אנחנו לא יכולים לקבל את זה שבאים ומגרשים תושב בצורה כזאת דרקונית על ידי צו צבאי, צו דרקוני. צו מנהלי זה שריד לשלטון הבריטי, ללא משפט, ללא ראיות וללא הוכחות".

 

הוא הדגיש כי הקשר שהוקפא הוא הקהילתי, ולא הביטחוני. "אין לזה שום קשר לשלילה וההתנערות המוחלטת מהפגיעה בחיילי צה"ל", אמר בנימין והוסיף: "כדי למנוע את התדרדרות כדור השלג הזה אנחנו קוראים גם לפיקוד צה"ל להתעשת ולפעול בצורה נבונה וחכמה כדי למנוע את המשך ההסלמה".

 

הפגנה נגד אלימות ביצהר (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

בנימין חזר על הסרת האחריות של היישוב לתקיפת כוחות הביטחון, ואמר כי הנהגת יצהר פרסמה מכתב שמתנער מהמעשים וקורא לנערים המעורבים לעזוב את יצהר. עם זאת, הוא הודה שאין אפשרות להוציא אף אחד בפועל. "אנחנו יישוב קהילתי, לא מערכת שיטור", אמר. "בסופו של דבר היישוב מקבל נוכחות של בני נוער עם סט ערכים ברור. דרוש אורח חיים תורני, הימנעות מנהיגה ללא רישיון ולא לפגוע בכוחות הביטחון. מי שמקבל את הערכים האלה - מוזמן. מי שלא, שיחפש לעצמו מקום אחר".

 

ראש מועצת שומרון: "המדינה לא מטפלת בנוער הגבעות"

ראש המועצה יוסי דגן מחה על הוצאת הצווים ואמר כי "המדינה צריכה לחזק את היישוב יצהר שהתנהג באחריות והקיא את הנערים האלימים שאינם מהיישוב ולא לנקוט צעדים של ענישה קולקטיבית".

 

דגן יצא להגנתם של התושבים ואמר כי הנערים שתקפו את כוחות הביטחון כלל לא מהאזור. "כולם יודעים שמדובר בחבורת נערים מופקרת, בני 16-14", אמר דגן. "אף אחד מהם לא מהשומרון, היו מירושלים, ממבשרת ציון. נוער בסיכון שצריך לטפל בו".

 

 

דגן התעקש כי תוקפי החיילים כלל לא קשורים לנוער הגבעות. "אני רוצה להפריד בין נוער הגבעות לבין החבורה של הנערים הטיפשים והמטומטמים האלה", אמר ל-ynet. הוא אמר כי "את הגבעות והמאחזים הקימה ומימנה המדינה. בגלל הפוליטיקה זה נקרא מאחזים, בגלל שאין חתימות של שר הביטחון על תכנית מתאר.

"מדינת ישראל הקימה תכנית שנקראת 'נוער הגבעות' כדי לטפל בהם כמו בנוער נושר, עם מדריכים שיעשו להם תעודת בגרות ויגייסו אותם לצבא. לפי חצי שנה, בקול דממה דקה, זה גווע. היום מדינת ישראל לא מטפלת בנוער הזה".

 

דגן הוסיף כי למרות שלא הסכים עם כל השלטים שהניפו תושבי יצהר בהפגנה האחרונה, דווקא עכשיו צריך לחזק אותם. "טוב עשו ההנהגה והמזכירות שדרשו מהנערים לעוף מהגבעה. ביצהר יש את האחוז הגבוה ביותר של תורמי הכליה ומשפחות האומנה בישראל, ואחוז מאוד גבוה של קצינים ולוחמים שמתמודדים באומץ מול נערים בריוניים שזרקו אותם בכוח משם. רשויות החוק בישראל צריכות לטפל בהם, הן בשיקום ובטיפול בנוער נושר, והן בכלים של משטרת ישראל וצה"ל".

 


פורסם לראשונה 22/10/2019 13:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משי בן עמי
הפגנה ביצהר
צילום: משי בן עמי
מומלצים