שתף קטע נבחר

משאיות האוכל שכבשו את אמריקה

תופעת הפוד-טראקס - משאיות האוכל, צמחה בארה"ב במאות אחוזים מאז 2010 והובילה להתפתחות מטאורית בענף האוכל ברחבי ארה"ב כולה. יצאנו למסע בעקבות עשרת המקומות המעניינים והמקוריים ביותר באמריקה, שאת המנות היצירתיות המוגשות בהם לא תמצאו בשום מקום אחר

בשיתוף זוגלובק

 

בסוף העשור הראשון של המילניום, פוד-טראקס (משאיות אוכל) מילאו את רחובותיהן של הערים הגדולות בארה"ב והציעו אוכל יצירתי ושובר מוסכמות שהיה אפשר לאכול בעמידה, בידיים ובכלים חד פעמיים. בארץ, תהליך הפיכת הפוד-טראקס לחוקיים עדיין נמצא בעיצומו, אבל המוח היהודי חסר הסבלנות לא ויתר על החדשנות, והיום, גם בישראל יש משאיות אוכל.

 

 

כמו באמריקה הגדולה, כך גם בישראל מוגשות במשאיות האוכל. מבחר מנות כגון ג'חנון, מלבי, כריכים, שקשוקה, פיצה, פלאפל, פסטרמה ובשר מעושן - מאכלים שכיף לאכול על הדרך, בהפסקת העבודה או בחיק הטבע. היצירתיות שלא ניכרת באוכל מתוך רצון ללכת על בטוח ולקהל גדול יותר, באה לידי ביטוי במשאיות עצמן.

 

כך למשל יש במושב קלחים שבנגב, משאית אוכל בשם 102 Meating point שהייתה פעם כבאית והיום מכינים בה כריכים עם בשר מעושן. גם במושב היוגב בעמק יזרעאל יש משאית בשם Greenbus - אוטובוס ירוק של אגד שהוסב לפיצרייה, ויש גם כמה רכבי אספנות שעוצבו מחדש על מנת להפוך למטבח, כמו למשל המשאית הישנה והאדומה הממוקמת בכניסה לקיבוץ דפנה והפכה ל-"קוקיה - פיצה טראק".

 

הפודטראקס הכי יצירתיים ומיוחדים בארה"ב

לדעת מומחים לקולינריה אמריקאית, תופעת הפוד-טראקס צמחה ב-600 אחוזים בין 2016-2010, והובילה להתפתחות מטאורית בתחום האוכל ברחבי ארה"ב כולה. לפניכם רשימה של עשרת הפוד-טראקס המעניינים והמקוריים ביותר באמריקה שאת המנות המוגשות בהן לא תמצאו בשום מקום אחר, כי את המנות היצירתיות הללו המציאו בפוד-טראקס עצמן. ויש אפילו אחד שמוכר אוכל כשר לשומרי המסורת.

 

. (צילום: מתוך אינסטגרם)
.(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

1. The Cinnamon Snail - ניו יורק

המשאית הזו הוכתרה כאחת מתוך 10 הפוד-טראקס הטובים ביותר בארה"ב ונחשבת למשאית האוכל הטובה ביותר בניו יורק. ומה מגישים במשאית הזו? כל המנות הן 100% טבעוניות ועשויות מחומרי גלם אורגניים בלבד. התפריט מציע מנות בוקר כמו צ'יפוטלה סייטן בוריטו ופנקייק כוסמין עם תירס כחול, מספר המבורגרים ביניהם המבורגר ארטישוק ועדשים ומנות נוספות דוגמת ברביקיו סייטן קוריאני.

The Cinnamon Snail (צילום: מתוך אינסטגרם)
The Cinnamon Snail(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

2. Fukuburger - לאס וגאס

הפודטראק של Fukuburger עושה את הבלתי יאומן ומגיש המבורגרים אמריקאים עם טוויסט יפני. השילוב נשמע אולי בלתי נתפס, כי אין שני מטבחים שרחוקים זה מזה כמו האמריקאי והיפני. יחד עם זאת, מדובר על אחד הפוד-טראקס האהובים על הפודיז האמריקאים שמחפשים ארוחה אקזוטית שמורכבת מהמבורגר בשילוב וואסאבי, טריאקי, ג׳ינג׳ר אדום, פטריות שיטאקי, קימצ׳י ואפילו הצנון היפני "דייקון".

Fukuburger (צילום: מתוך אינסטגרם)
Fukuburger(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

3. Kogi BBQ - לוס אנג׳לס

קוג'י הוא לא פוד-טראק אחד אלא שניים ומה שמגישים בהם הוא אוכל קוריאני מקסיקני. אפשר לומר כי המטבח הקוריאני מקסיקני פרץ לתודעה הציבורית אודות לפוד-טראק הזה שהוכתר על ידי התקשורת האמריקאית בתור הטובה ביותר מתוך רשימה שכללה 101 משאיות ברחבי ארה"ב.

Kogi BBQ  (צילום: מתוך אינסטגרם)
Kogi BBQ (צילום: מתוך אינסטגרם)

 

התפריט כולל שורט ריב טאקו ובוריטו, קסדיה עם קימצ'י, המבורגר בטורטייה, בוריטו "רטוב" ששוחה ברוטב ונקניקיה עם תוספות קוריאניות. כל מנה היא יצירה בפני עצמה שלוקחת את המושג אוכל רחוב למחוזות בלתי מוכרים.

Kogi BBQ  (צילום: מתוך אינסטגרם)
Kogi BBQ (צילום: מתוך אינסטגרם)

 

4. Gastros - ברחבי ארה"ב

הפוד-טראק של Gastros מסתובב ברחבי ארה״ב ומציע מנות שרקוטרי של החברה המשפחתית הנושאת את אותו השם. בפוד-טראק הזה מציעים נקניקים ללא חומרים משמרים, נקניקיות שמיוצרות בתהליך ארטיזנלי, כריכים מטורפים עם פסטרמה שמיוצרת מבשר ואג'יו, כריכים עם סלמי Genoa וגם נקניקיות מיוחדות שנארזות לתוך לחמניות בריוש יחד עם חרדל, טימין וריבת בייקון.

 Gastros (צילום: מתוך אינסטגרם)
Gastros(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

5. Ms. Cheezious - מיאמי

בפוד-טראק הזה מגישים כריכים שהם יצירות גסטרונומיות מעבר לכל דמיון. כל מרכיב בהם מושחם על הגריל עד כדי שהוא נמס ובין היתר גבינה כחולה צלויה על הגריל, גבינת פרובלונה, מק אנד צ'יז, בייקון מוחמץ, קציצות מבשר סרטן, גבינת עזים מותכת ומנות נוספות שנכנסות לתוך פרוסות ענקיות של לחם שעור המושחם גם הוא.

Ms. Cheezious  (צילום: מתוך אינסטגרם)
Ms. Cheezious (צילום: מתוך אינסטגרם)

 

לבסוף מתקבלת מנות יצירתיות ומושחתות שמהוות איום על גזרת הביקיני של תושבי מיאמי. יש גם גרסאות מתוקות מושחתות עם מרשמלו צלוי, שוקולד מומלח ופיצוחים שנכנסים יחדיו לתוך לחם מחמצת.

 

6. Emerson Fry Bread - פיניקס אריזונה

הפודטראק הזה נכנס לרשימת הזהב של עשרת משאיות האוכל היצירתיות ביותר בארה"ב כי ההתמחות של המשאית הזו היא בלחם לבן מטוגן של האינדיאנים שמזכיר שילוב בין פיתה (מבחינת הצורה) לבין דונאט (מבחינת המרקם האוורירי). בארה"ב מכנים את הלחם המסורתי הזה "הטאקו האינדיאני" ומעליו מוסיפים כמו בפוקצ'ות האיטלקיות טופינגס שונים. רשימת הטופינגס האלה לוקחת את המנה למקום יצירתי חדש, מכיוון שלתוכה נכנסים אסאדו, סלסלת ירקות מפוחמים ויניגרט אגס ועוד.

Emerson Fry Bread (צילום: מתוך אינסטגרם)
Emerson Fry Bread(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

שילוב בין פיתה (מבחינת הצורה) לבין דונאט (מבחינת המרקם האוורירי). (צילום: מתוך אינסטגרם)
שילוב בין פיתה (מבחינת הצורה) לבין דונאט (מבחינת המרקם האוורירי).(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

7. Papi’s Stuffed Sopapillas - בוסטון

סופפילה (sopapillas) הוא מאכל מקסיקני מבצק מטוגן שיש המכנים אותו "כיס" ויש הרואים בו לחם. מה שעשו בפוד טראק Papi’s Stuffed Sopapillas הוא להפוך את המנה הזו לאוכל רחוב אמריקאי חדש. כיצד? על ידי מילויים המשולבים בתוצרה יצירתית בתוך כיס הבצק המטוגן. אבל שימו לב, לפני המילוי הכיס המטוגן גם עובר צליה על הגריל וזה הופך אותו לקראנצ'י גם מבפנים. אפשר לבחור את מבחר התוספות לבד מתוך רשימה הכוללת גלידה, נקניקים, חמאת בוטנים, אוריאו בשרים צלויים מעושנים ומוחמצים יחד עם רטבים והרבה מאוד קימצ'י בכל וריאציה אפשרית או לבחור את אחת המנות המובנות.

כיס או לחם? Papi’s Stuffed Sopapillas (צילום: מתוך אינסטגרם)
כיס או לחם? Papi’s Stuffed Sopapillas(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

8. Deli n Dogz Pastrami Truck - ניו יורק

הפוד-טראק הזה מסתובב ברחבי ניו יורק ומציע אוכל כשר ומנות המבוססות על פסטרמה וקורנביף ליהודי העיר, אבל כבר מזמן הפך לשם דבר לחובבי הז'אנר - גם לאלו שאינם שומרים כשרות. המוצרים הנמכרים עוברים תהליך הכנה שנמשך 7 שעות ומוגשים כשהם חמים ועסיסיים. בתפריט תמצאו כריכי בשר אימתניים בסגנון דלי כמו כריך רובן ופסטרמבורגר. ומה לגבי מנות הצד? כאן צפויה לכם הפתעה גדולה כי הרשימה כוללת נקניקיות, סלט תפוחי אדמה, קולסלאו וקנישעס.

 

Nyfta -  New York food truck association (צילום מסך מתוך אתר האינטרנט )
Nyfta - New York food truck association(צילום מסך מתוך אתר האינטרנט )

9. Pastrami Zombie - פורטלנד

פודטראק נוסף שלוקח את הדבר הכי פשוט, הכריך, למחוזות בדיוניים כמעט הוא Pastrami Zombie. אם יצא לכם לראות באינסטגרם כריכים פוטוגניים נוטפי זימה שמלאים בבשרים ושאר הירקות, זה היה בוודאי של הפודטראק הזה.

. (צילום: מתוך אינסטגרם)
.(צילום: מתוך אינסטגרם)

המבחר כולל Turkey Reuben בתוך לחם שעור, עם סלט רוסי, Murph Burg בתוך לחמניית באן צלויה עם פסטרמה מעושנת, רטבים קרמיים - ויש גם מנה של פסטרמה ביתית מגורדת שנצלית בגריל אמריקאי, חרדל וסלט קולסלאו.

 

. (צילום: מתוך אינסטגרם)
.(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

10. Senor sisig - סן פרנסיסקו

על השילוב הפורץ דרך בין מטבח מקסיקני וקוריאני בוודאי כבר שמעתם כי הוא אחד הפופולאריים על מפת הפודטראקס של ארה"ב. ומה תגידו על השילוב בין המטבח הפיליפיני למטבח המקסיקני? את השילוב הזה בדיוק מגישים במשאית Senor sisig שמגישה טאקו ובוריטו מהסוג החדש, כזה שמכיל בתוכו את כל המרכיבים של המנות הפיליפיניות הפופולאריות המהוות ארוחה מלאה.

 

Senor Sisig  (צילום: מתוך אינסטגרם)
Senor Sisig (צילום: מתוך אינסטגרם)

 

בשיתוף זוגלובק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך מתוך אתר האינטרנט
צילום מסך מתוך אתר האינטרנט
מומלצים