שתף קטע נבחר

אוניברסיטת בר אילן תכבד תשלום שכר לימוד בביט

האוניברסיטה תהיה הראשונה מבין מוסדות האקדמיה בארץ שמכניסה לשימוש אפליקציית תשלומים בפיילוט שיחל ב-2020. בבר אילן מקווים כי נוחות התשלום תמנע פיגורים וחובות בתשלומים

אפליקציות התשלום ממשיכות להחליף את אמצעי התשלום הוותיקים, לא רק בין אנשים פרטיים אלא גם מול בתי עסק. כעת, לראשונה, אוניברסיטה בישראל תכבד תשלומים באמצעות אפליקציה. מדובר באפליקציית ביט של בנק הפועלים שתיכנס לפיילוט באוניברסיטה ב-2020.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

לקוחות של אפליקציית ביט: "מתחזה גנב לנו כסף"

המספרים של ביט נחשפים: מחזור שנתי של 3.3 מיליארד שקל

ביט, פפר פיי ופייבוקס רוצות להחליף את כרטיסי האשראי בסופר-פארם

מי צריך כרטיס מפלסטיק: דומינוס תכבד תשלום בביט

 

בבר אילן לומדים כיום 17 אלף סטודנטים והאוניברסיטה חתמה על הסכם מול הבנק, לפיו אלה יוכלו לשלם את שכר הלימוד באמצעות האפליקציה, שלה כבר 2.2 מיליון הורדות. עד כה התשלום התבצע באמצעות שוברי תשלום, צ'קים וכרטיסי אשראי. מדובר לרוב בשלושה תשלומים של שכר הלימוד, אם כי בשלב זה האפליקציה לא מציעה אפשרות של תשלום בהוראת קבע, פיתוח שסביר שייכנס בהמשך.

   ()
ביט. סטודנטים בבר אילן ישתמשו באפליקצייה לתשלום שכר הלימוד
 

עם שיטת התשלום החדשה, הסטונדטים יקבלו הודעת טקסט המעדכנת אותם על התשלום, ומשם יופנו לאפשרות של תשלום באפליקציה. באוניברסיטה מקווים כי נוחות התשלום תמנע פיגורים וחובות בתשלומים.

 

 

אפליקציות התשלומים קיבלו היתר מבנק ישראל להתחיל ולשמש אמצעי תשלום גם מול בתי עסק. ביט למשל חברה לרשת דומינוס פיצה ואילו פיי של לאומי חברה למספר רשתות כמו ארומה ולאחרונה גם לרשת הבורגרים BBB. במקביל חברו הבנקים לחברות הביטוח שמציעות בשלב זה להעביר תשלומים למבוטחים דרך האפליקציות ובעתיד מתכננות גם לכבד תשלומי פרמיות באפליקציה.

 

הבנקים מקווים גם לחדור לרשויות המקומיות ולאפשר תשלום דוחות ובהמשך תשלומי ארנונה ומים, אך לשם כך הם צריכים כאמור לפתח מנגנון של תשלומים עיתיים שעליהם הלקוח מתחייב מראש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים