שתף קטע נבחר

השפים היצירתיים בעולם

בעולם הגלובלי שרווי באוכל טוב, אנחנו מחפשים מלבד הטעם המעולה גם פרזנטציה שתגרום לעיניים להיות שותפים לאכילה וגם הפתעה שתגרום למוח לרגע קט להרגיש כמו ילד קטן שאוכל משהו בפעם הראשונה בחייו. הכירו כמה מהשפים היצירתיים שכל מנה שלהם גורמת לסועדים להתרגש בכל פעם מחדש

בשיתוף זוגלובק

 

שפים עובדים קשה כדי לספק לנו את חווית הגילוי הראשון ומפתחים פילוסופיות קולינריות חדשות שבאות לידי ביטוי בהפיכת המאכלים השגורים ביותר למשהו אחר, משהו שהם לא נועדו להיות. בתהליך הזה הם בוחרים דווקא במוצרי הבסיס כמו ביצים, ירקות, פסטה ונקניקיות שהופכים אודות ליצירתיות ותעוזה, למנות גורמה שטומנות הפתעה. כאלה הם העגבניה שהפכה להמבורגר, כרוב שהופך לסטייק, פאי אנגלי קלאסי שאין בו שום דבר קלאסי מלבד שמו וירקות הזוכים לצילחות שלא היה מבייש פואה גרא או קוויאר.

 

Paul Ivic (צילום: מתוך אינסטגרם)
שפים עובדים קשה כדי לספק לנו את חווית הגילוי הראשון. Paul Ivic(צילום: מתוך אינסטגרם)


בידי השפים היצירתיים בעולם, הקלאסיקה מתפרקת ומורכבת מחדש כיצירה חדשה הבלתי ניתנת לזיהוי ואנחנו הסועדים חווים את הריגוש, חזק יותר מאשר את הטעם שנשאר בפה בסיום הארוחה.



Paul Ivic (צילום: מתוך אינסטגרם)
אחד מהשפים היצירתיים בעולם, Paul Ivic(צילום: מתוך אינסטגרם)

אז מיהם השפים היצירתיים ביותר שחשבונות האינסטגרם שלהם יספקו לכם הצצה לעולם קולינרי חדש ומפתיע?

 

David chang - @davidchang

דוויד צ׳אנג הוא שף אמריקאי בעל מסעדת Momofuku Ko שבניו יורק הנחשבת לאחת מתוך 100 המסעדות הטובות בעולם. הוא אחד השפים היותר פופולאריים באינסטגרם עם חשבון בעל 1.2 מיליון עוקבים, ככל הנראה אודות ליצירתיות שלו שבאה לידי ביטוי במיוחד במנות הכוללות חלמון נוזלי. את המנות הללו כמו למשל טאג׳ין ג׳רקי הוא נוהג לצלם בהילוך איטי כדי להעניק לנוזל הצהוב את כל הבמה. .

David Chang (צילום: מתוך אינסטגרם)
David Chang(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

מושיק רוט - @moshik_roth

מושיק הוא משלנו ויש לו חיים בינלאומיים ומסעדה הקרויה על שמו שממוקמת באמסטרדם המחזיקה ב-2 כוכבי מישלן ורשת מזון מהיר בישראל. במסעדה הזו מושיק מגיש אוכל מולקולרי ולפני כמה שנים הוא הצליח להפתיע את העולם כולו עם המבורגר שעשוי מעגבנייה. זה היה יצירתי ופורץ דרך עד כדי כך ש״מקדונלדס״ החליטו לאמץ את המנה מכיוון שהיא שינתה את התפיסה שלנו לגבי המבורגר צמחוני. הדבר שהכי הפתיע במנת העגבניה של רוט שהיא נראתה בדיוק כמו המקור, כלומר בדיוק כמו המבורגר שעשוי מבקר, ורק בביס הראשון התגלתה ההפתעה הגדולה. .

המבורגר הענבנייה של מושיק רוט (צילום: מתוך אינסטגרם)
המבורגר הענבנייה של מושיק רוט(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

Massimo Bottura - @massimobottura

מסימו הוא אחד השפים האיטלקיים פורצי הדרך, מכיוון שהוא לקח את המטבח האיטלקי הקלאסי והפך אותו על פניו. הוא לא המציא מנות פיוז׳ן הנשענות על חומרי הגלם האיטלקיים, אלא לקח את מוצרי הבסיס שנמצאים במטבחים של כל טרטוריה איטלקית, והפך אותם למנות גורמה בעלות נראות מולקולרית. בתפריט המסעדה שלו שנקראת Osteria Francescana וממוקמת במודנה בצפון איטליה, לא תמצאו מילים לא מובנות אלא ארוחת טעימות מפורסמת בת 12 מנות. כולן מורכבת מהבסיס: פרמז׳ן, ספגטי, רביולי וטורטליני שבביצוע השף הופכים למשהו אחר, משהו חדש ופורץ דרך. .

Massimo Bottura (צילום: מתוך אינסטגרם)
Massimo Bottura(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

Paul Ivic - @paul_ivic

פאול הוא השף האוסטרי היחיד בעל כוכבי מישלן שמגיש במסעדה שלו Tian Wien תפריט נטול בשר. מנות ירק שהשף מגיש מציעות ירקות בוריאציות יצירתיות הפותחות את ארובות הדמיון. קחו למשל את מנת הכרוכית, שמוגשת מעל צמחי תבלין מבושלים או את המנה שמשלבת בגאונות בין עגבנייה בזיליקום ושמפניה.

Paul Ivic (צילום: מתוך אינסטגרם)
Paul Ivic(צילום: מתוך אינסטגרם)

Paul Ivic (צילום: מתוך אינסטגרם)
Paul Ivic(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

Andy Bates - @andybiteschef

Andy Bates (צילום: מתוך אינסטגרם)
Andy Bates(צילום: מתוך אינסטגרם)

אנדי ביטס הוא שף בריטי שהביא קונספט חדש למאכלים הקלאסיים של הפאב הבריטי. כיצד הוא עושה זאת? תוך כדי משחקי מטבח בהם משתתפים נקניקיות ובשרים אותם הוא עוטף בבצק. כך הוא יוצר זן חדש של פאי בריטי שכדי להבליט את הטוויסט שבו, הוא גם מוגש עם רטבים לא שגרתיים.

 

Andy Bates (צילום: מתוך אינסטגרם)
Andy Bates(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

Josh katz - @chefjoshkatz

ג׳וש כץ, בעלים של מסעדת גריל BERBER & Q בלונדון, לוקח את המאכלים הקלאסיים של המטבח המזרח תיכוני ועושה להם טוויסטים חדשים. כזו היא למשל השווארמה הרומנסקו שמוגשת אצלו במסעדה כהר קטן עם טחינה, כורכום, סלק, סלט פטוש שמכיל סלק, בצל חרוך, צנונית ורימון.

Josh Katz  (צילום: מתוך אינסטגרם)
Josh Katz (צילום: מתוך אינסטגרם)

את הבשרים הצלויים על גריל פחמים הוא מגיש עם זיגוג של סירופ תמרים וזיתים מתובלים. ואת הקובניה בקר הוא מפרק וקוצץ ולאחר מכן מגיש עם קישוא, עלים ירוקים וחלמון ביצה נע במרכז. .

Josh Katz  (צילום: מתוך אינסטגרם)
Josh Katz (צילום: מתוך אינסטגרם)

Loreal Louise Gavin - @chefloreal

לורן היא קצבית לא שגרתית שעושה דברים יצירתיים עם בשר. כאלה הם למשל עוגת מיטלוף מעושנת עם רוטב ברביקיו דובדנים וגם קופטא (קציצה) טורקית מתובלת בזרעי קימל, שום, סירופ מייפל, מלח ים שחור, בצל סגול טחון ופפריקה מעושנת.

Louise Gavin (צילום: מתוך אינסטגרם)
Louise Gavin(צילום: מתוך אינסטגרם)

לאחר הצלייה הנקניקיה נכנסת לתוך בריוש עם חמוצים מעושנים . מצד אחד בסך הכול נקניקיה בלחמניה, מצד שני, מנת גורמה רבת תושייה שנוצרה משילוב של קלאסיקות צרפתיות, עישון וגישה קולינרית פורצת דרך.

Louise Gavin (צילום: מתוך אינסטגרם)
Louise Gavin(צילום: מתוך אינסטגרם)

בשיתוף זוגלובק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים