שתף קטע נבחר

הלמ"ס: שיפור במצב מחפשי העבודה ברבעון השני

על כל משרה פנויה במשק התמודדו בממוצע 3.2 מחפשי עבודה, לעומת 3.7 מחפשי עבודה בממוצע ברבעון הראשון. באיזה מקצועות ההיצע עולה על הביקוש - ובאיזה להיפך?

שינוי מגמה בשוק העבודה? היחס בין מספר מחפשי העבודה למספר המשרות הפנויות במשק הצטמצם ל-3.2 ברבעון השני של 2019, כלומר על כל משרה מתמודדים 3.2 מחפשי עבודה. זאת לעומת יחס של 3.7 מתמודדים על כל משרה, שנרשם ברבעון הראשון של השנה. כך עולה מנתונים שמפרסמת היום (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס).

 

חדשות רעות לשוק העבודה: ירידה במשרות הפנויות ברבעון השלישי

למ"ס: השכר הממוצע ממשיך לעלות - אך רוב השכירים מרוויחים פחות

עובדים יותר, נהנים פחות: למה בישראל אין איזון בין חיי עבודה ובית

 

המשמעות של הנתון היא ירידה במספר האנשים שמחפשים עבודה ביחס למספר המשרות שיכולות לקלוט אותם. נתון זה הוא חיובי ביחס לדיווח של הלמ"ס מוקדם יותר השבוע, לפיו מספר המשרות הפנויות במשק הצטמצם ברבעון השלישי של 2019 ב-2.2%, דבר שעלול לאותת על ירידה בביקוש לעובדים מצד המעסיקים ועלול להוות אינדקטור מקדים לעלייה צפויה באבטלה.  

אילוסטרציה קריירה (צילום: shutterstock)
עובדים. נתונים חיוביים(צילום: shutterstock)

הנתון המתפרסם היום מתקבל מהשוואה בין היצע כוח העבודה, הכולל את מספר מחפשי העבודה במהלך 12 החודשים האחרונים, לבין מספר המשרות הפנויות, המשקפות את הביקוש מצד המעסיקים לעובדים. היחס בין הנתונים מניב את היחס בין מחפשי העבודה לבין מספר המשרות הפנויות הממתינות עבורם במשק.

 

הנתון המתפרסם היום הוא נתון המתפרסם אחת לרבעון. בנוסף מפרסמת הלמ"ס מדי חודש סקר שבוחן אך ורק את מספר המשרות הפנויות הממתינות לאיוש במשק, כפי שפורסם מוקדם יותר השבוע בהתייחס לרבעון השלישי של השנה.

 

לפי הנתונים המתפרסמים היום, סך מספר המשרות הפנויות עלה ברבעון השני של השנה ל-100.9 אלף משרות לעומת 96.3 אלף משרות פנויות ברבעון הראשון. היחס בין ההיצע לביקוש ברבעון השני של 2019 בקרב משלחי יד ידועים ירד מ-3 ברבעון הקודם ל-2.8. בקרב מחפשי העבודה (היצע עבודה) ישנם כ-16% שמשלח היד שהם מחפשים לעבוד בו אינו ידוע.

 

ביקוש גדול למפתחי תוכנה ועובדי מכירות

המקצועות שבהם מספר המשרות הפנויות עולה על מספר המבקשים לעבוד כוללים מפתחי תוכנה, עובדי מכירות אחרים ונהגי משאיות כבדות ואוטובוסים. מנגד, בין המקצועות שבהם מספר המבקשים לעבוד גבוה בהרבה ממספר המשרות הפנויות נמנים מנהלי ייצור ומנהלים בתחום השירותים המקצועיים, מזכירות מינהליות ומזכירות בתחומים ייעודיים, ופקידים כלליים וקלדנים.

 

עוד עולה מהנתונים, כי נרשמה ירידה משמעותית בביקוש למנהלים, כאשר מספר המשרות הפנויות ירד מ-1,810 משרות בממוצע בחודש ברבעון הראשון ל-1,780 משרות בממוצע בחודש ברבעון השני. היחס בין ההיצע לביקוש למנהלים עלה ל-5.2, לעומת 4 ברבעון הקודם. בקרב קבוצה זו, הביקוש הגדול ביותר היה למנהלים אדמיניסטרטיביים ומנהלי מכירות, שיווק ופיתוח, עם 42% מהביקושים, מתוכם בעיקר למנהלי מכירות ושיווק.

 

לאקדמאים יש בשורות חיוביות, כאשר מספר המשרות הפנויות טיפס ל-19,700 משרות בממוצע לחודש, לעומת 19,500 ברבעון הראשון, והיחס בין ההיצע לביקוש ירד מ-3.8 ל-3.7. כמחצית כמעט מהביקוש בקבוצה זו (47%) היה לבעלי משלח יד בענפי טכנולוגיות המידע (ICT), ובעיקר למפתחי תוכנה.

 

גם בקרב הנדסאים, טכנאים, סוכנים ובעלי משלח יד נלווה נרשמה עליה במספר המשרות הפנויות ירידה ביחס בין ההיצע לביקוש, מ-5.5 ל-4.9. בקבוצה זו הדרישה הגדולה ביותר היתה לעובדים בתחומי עסקים והמינהל - עם כמעט 40% מהביקושים, ואחריה לעובדים בתחומי המשפט החברה והתרבות עם רבע מהביקושים, בעיקר לעובדי ספורט וכושר.

 

תחומים נוספים שבהם נרשמו עליות במספר המשרות הפנויות לצד ירידה ביחס שבין ההיצע לביקוש הם פקידים כלליים ועובדי משרד, עובדי מכירות ושירותים, ועובדים מקצועיים בתעשייה ובבינוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ריאיון עבודה
צילום: shutterstock
מומלצים