שתף קטע נבחר

לא רק בארה"ב: גם אצלנו הריבית תרד. מה זה אומר?

בתחילת 2019 היה ברור שהריביות בכל העולם יעלו, עשרה חודשים עברו והתמונה נראית שונה לגמרי. מה חשוב לדעת על העולם הכלכלי החדש שנוצר ומדוע השווקים עולים אם כולם מדברים על האטה. פודקאסט מנועי הכסף

 

 

אמנם נותרו כחודשיים עד לסיום 2019, אבל כבר עכשיו ברור לחלוטין שצמד המילים הכי מעניין של השנה בכלכלה הוא: "הורדת ריבית". את השנה הזו התחילו הבנקים המרכזיים כאשר כמעט כולם צפו העלאות ריבית - מארה"ב, דרך השווקים באסיה ועד ישראל. אלא שמה שהיה נכון לינואר, לא נכון לנובמבר. ועכשיו, אף לא אחד מהבנקים המרכזיים בעולם, כולל אלו שהריבית שלהם כבר עמוק מתחת לאפס - לא מעזים להגיד שהם יעלו ריבית.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

5 כלים שיעזרו לכם לזהות את המשבר הבא

נגמרה התחמושת: הכלכלה לא תעמוד בעוד בחירות

מה כדאי לעשות עם הכסף כשהריביות יורדות?

 

יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול (צילום: MCT) (צילום: MCT)
יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול(צילום: MCT)

ומה אצלנו? גם ירושלים החליפה תקליט בהחלטת הריבית האחרונה כאשר נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, אף העלה את הרעיון של ריבית שלילית. רק לפני מספר חודשים נכתב בתחזית של הבנק כי הריבית צפויה לעלות עד סוף 2019, אולם כעת, נדמה שהאירועים הדרמטיים שהתרחשו בכלכלה העולמית גרמו לתפנית דרמטית במנגינה שמגיעה מבנק ישראל. לא עוד תחזית להעלאות ריבית בשנה הקרובה, אלא מחשבות על ריביות שמתחת לאפס.

 

על הדברים האלו, על המשמעויות ועל התגובות של השווקים בעולם דיברנו בפרק ה-76 של פודקאסט מנועי הכסף עם אורי גרינפלד, הכלכלן והאסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול
צילום: MCT
מומלצים