שתף קטע נבחר

משרד החינוך הסיר סרטונים בנושאי להט"ב ודימוי גוף: "לא תואם איתנו"

"האם לספר להורים שלי שאני הומו?": בשבוע שבו פרצה הסערה בעקבות דברי שר החינוך פרץ נגד טיפולי המרה, הוסרו מהרשת שני סרטונים שנועדו להעלות את מודעות בני הנוער בנושאי להט"ב ודימוי גוף. משרד החינוך: "הסרטון הועלה ללא ידיעתנו". לשכת השר: "אין לו קשר להחלטה"

 

מצעד הגאווה של תל אביב 2019 (צילום: יאיר שגיא)
מצעד הגאווה ביוני השנה בתל אביב(צילום: יאיר שגיא)

משרד החינוך הסיר מהרשת שני סרטונים בנושאי להט"ב ודימוי גוף, שנועדו לקדם סובלנות ולהעלות מודעות בקרב בני נוער לנושאים הללו. הסרטונים הועלו לרשת ביולי השנה - בדיוק בשבוע שבו פרצה הסערה בעקבות דבריו של שר החינוך רפי פרץ נגד טיפולי המרה - והוסרו תוך זמן קצר, במקביל להבהרה של השר שלפיה "טיפולי המרה הם דבר פסול וחמור".

 

לאחר פנייתנו בנושא, הודיע משרד החינוך כי בכוונתו להעלות מחדש את הסרטונים שהוסרו - אך לא נקב במועד המתוכנן. עוד טען משרד החינוך כי אף על פי שמדובר על קמפיין מטעמו - חברת הפקה שצילמה את הסרטונים היא זו שהעלתה אותם. גורמים שהיו שותפים לפרויקט קושרים בין עיתוי העלאתם לביקורת שעוררו דבריו השנויים במחלוקת של השר פרץ.

 

 

אינפו גרפיקה סרטונים סרטון משרד החינוך חינוך רשת אינטרנט  ()

הסרטונים הם חלק מהתוכנית "מיניות במרחב הבטוח" שמפעיל משרד החינוך כפיילוט במספר מצומצם של בתי ספר. לפי הפיילוט, יעברו התלמידים בארבע הערים בין שבע לשמונה שעות לימוד של חינוך מיני לראשונה בכיתה ו', וימשיכו בכך הן בכיתות ז'-ח' והן בכיתות י'-י"א. גם לפני כשמונה חודשים טען המשרד כי הסרטונים יעלו - אך למעט שני הסרטונים שהועלו ומיד הורדו - היתר כלל לא הועלו.

 

באחד הסרטונים שהוסרו מהרשת ואשר עוסק בלהט"ב השתתפו כוכב הריאליטי ליאון שניידרובסקי ואיש האופנה יואב מאיר. השניים משיבים בסרטון על שאלות שהפנו בני נוער מראש. בין השאלות: "חלמתי בלילה שהתנשקתי עם חברה שלי. האם אני לסבית?", "האם לספר להורים שלי שאני הומו?" ו-"למי לפנות במצב של התלבטות או מצוקה?". בסרטון בנושא דימויי גוף דנו בשאלות כמו: "האם אתפתח כמו יתר הבנות בכיתה?", "אני מתפדח ללכת לים, מה לעשות", ו-"אני רוצה ליטול תרופה למניעת חצ'קונים אבל מתביישת לספר לאמא שלי, מה לעשות?".

 

"היינו בשוק כשגילינו שהמשרד הסיר את הסרטונים שעבדו עליהם כל כך קשה ובסך הכול באו לקדם סובלנות והבנה כלפי קהילת הלהט"ב ולקדם מודעות לנושא כמו דימוי גוף", מספר גורם אשר מכיר את פרטי המקרה. "הכסף כבר הושקע והסרטונים כבר צולמו, אז למה ממתינים שנה וחצי? ולמה מסירים סרטונים בנושאי להט"ב ודימוי גוף מהרשת, אחרי שכבר עלו?".

ליאון שניידרובסקי (צילום: רונן פדידה)
ליאון שניידרובסקי(צילום: רונן פדידה)

רפי פרץ במסיבת העיתונאים (צילום: מוטי קמחי)
שר החינוך פרץ(צילום: מוטי קמחי)

בתוך כך יצוין כי המשרד מעכב זה שנה וחצי פרסום של סדרת סרטונים, שנוגעים במגוון נושאים הקשורים למיניות, יחסי מין ויחסים אינטימיים. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, עד כה הועלו לרשת רק שני סרטונים מתוך כל הסדרה וזכו לפופולריות רבה. הסרטונים שמעוכבים עוסקים באמצעי מניעה, אהבה ויחסים, "הפעם הראשונה", ושיח עם ההורים על מיניות.

 

ממשרד החינוך נמסר מתגובה: "משרד החינוך לא העלה את הסרטון. הדבר התבצע ללא ידיעתו וללא תיאום עמו. יודגש, כי המשרד יזם את הסרטון כחלק מתוכנית רחבה ומקיפה שהוא מפעיל בבתי הספר הממלכתיים - 'מיניות במרחב בטוח', וכחלק מחומרי ההוראה שאמורים לשמש את בתי הספר הללו. הסרטון יעלה לאוויר בקרוב, מיד עם תום האישורים של גורמי המקצוע בשירות הפסיכולוגי ייעוצי".

 

מלשכת השר פרץ נמסר בתגובה: "ההחלטה להוריד או להעלות את הסרטונים התקבלה על ידי גורמי המקצוע אין לשר קשר להחלטה והיא נעשתה לפני כניסתו לתפקיד. כל הניסיונות לקשר בינו לבין העניין הם על גבול הפרובוקציה. גורמי המקצוע בתוך משרד החינוך אחראים על התוכן והתזמון של העלאת הסרטונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים